6 علت احتمالی سیاه شدن ناخن پا + درمان و پیشگیری از سیاهی ناخن پا

۶ علت احتمالی سیاه شدن ناخن پا + درمان و پیشگیری از سیاهی ناخن پا

سیاه شدن ناخن پا می تواند ناخوشایند و دردناک باشد. در حالیکه چندین دلیل احتمالی برای سیاه شدن ناخن پا وجود دارد، بسیاری از آنها به راحتی درمان می شود یا ممکن است خود به خود رفع شود. در این مقاله، علاوه بر روش های درمانی و نکات پیشگیری، نگاهی به شش علت احتمالی سیاه شدن ناخن می اندازیم.

شش علت سیاه شدن ناخن پا

دلایل متعددی برای سیاهی ناخن پا وجود دارد و درمان بسیاری از این علل آسان است. علل سیاه شدن ناخن پا می تواند بسیار بی خطر یا کاملاً جدی باشد. یافتن دلایل احتمالی سیاه شدن ناخن برای کسی که دچار این مسئله شده است اهمیت زیادی دارد. وقتی که شک دارید، بهتر است توسط یک متخصص معاینه شوید تا او بتواند مشکل شما را تشخیص دهد و یک برنامه درمانی موثر تهیه و بررسی کند.

۱- ضربه های مکرر

وقتی که فردی کفشی با اندازه نامناسب می پوشد، ممکن است بخاطر ضربه های مکرر در معرض سیاه شدن ناخن پا قرار بگیرد. فشار طولانی مدت روی انگشتان پا در نتیجه پوشیدن کفش نامناسب می تواند باعث برخی از این مشکلات شود؛ از تاول های کوچک گرفته تا تاول های خونی زیر ناخن. در موارد خفیف، ناخن سیاه با گذشت زمان و بدون درمان به طور طبیعی رشد می کند. در موارد جدی، مانند زمانی که ناخن شروع به جدا شدن از بستر می کند، فرد باید به دنبال درمان پزشکی باشد.

۲- ضربه شدید

در بعضی موارد، آسیب دیدگی ممکن است ناشی از یک ضربه ناگهانی باشد، برای مثال، زمانیکه فرد یک جسم سنگین را روی پا یا انگشتان خود بیندازد. وقتی این اتفاق افتاد، رگ های خونی موجود در بستر ناخن پاره می شوند و باعث تجمع خون در آن ناحیه می گردد. ناخن آسیب دیده تقریباً بالافاصله شروع به خونریزی در زیر پوست می کند. جمع شدن خون باعث می شود ناخن احساس درد و تورم کند. پزشک می تواند با تخلیه خون یا سوزن زدن، این مشکل را رفع کند.

۳- عفونت های قارچی

عفونت های قارچی یکی دیگر از مشکلات شایعی است که می تواند منجر به سیاه شدن ناخن پا شود. به طور معمول، عفونت قارچی باعث تغییر رنگ به شکل سفید یا زرد شدن ناخن میشود. با این حال، اثرات باقی مانده می تواند در نزدیکی عفونت ایجاد و باعث سیاه شدن ناخن گردد. ناخن های پا مخصوصاً مستعد ابتلا به عفونت قارچی هستند، زیرا جوراب و کفش می تواند یک محیط گرم و مرطوب برای رشد قارچ ها فراهم کند. عفونت های قارچی معمولاً با مراقبت صحیح از پا قابل پیشگیری است.

شش علت سیاه شدن ناخن پا
۴- ملانوم

در موارد نادر، سیاه شدن ناخن پا می تواند بر اثر ملانوم باشد. ملانوم شایع ترین نوع سرطان پوست است. ملانوم باعث خواهد شد که روی پوست یک یا چند لکه تیره ایجاد شود. در بعضی موارد، این لکه های تیره روی بستر ناخن ایجاد می شود. ملانوم به آرامی و بدون سایر علائم گسترش می یابد؛ بنابراین اغلب در مراحل اولیه مورد توجه قرار نمی گیرد، به خصوص اگر شروع آن زیر ناخن پا باشد.

۵- تغییرات رنگدانه

رنگ پوست افراد می تواند به طور طبیعی با گذشت زمان تغییر کند. برای افرادی که پوست تیره تری دارند، لکه های تیره ممکن است زیر ناخن های پا ایجاد شود. تغییرات رنگدانه ها معمولاً یک شکل است، بنابراین اگر ناخن یک پای شما را تحت تاثیر قرار دهند، این احتمال وجود دارد که ناخن پای دیگر را هم دچار کند. همچنین ممکن است زیر سایر ناخن ها نیز لکه های تیره تر ایجاد کنند.

۶- بیماری های زمینه ای

چند بیماری وجود دارد که ممکن است باعث سیاه شدن ناخن های پا شود، از جمله:

  • دیابت
  • بیماری کلیوی
  • بیماری قلبی
  • کم خونی

در بیشتر موارد، کنترل بیماری زمینه ای به ناخن کمک می کند تا به رنگ اصلی خود برگردد.

درمان سیاهی ناخن پا

ناخن های سیاه پا ممکن است در نتیجه صدمه مکرر ناشی از پوشیدن کفش تنگ باشد. درمان سیاهی ناخن بسته به علت آن متفاوت خواهد بود. در موارد آسیب دیدگی ناشی از ضربه، پزشک ممکن است توسط سوزن حفره کوچکی روی ناخن ایجاد کند. این حفره باعث تخلیه خون می شود و فشار زیادی که به مرور زمان ایجاد شده است را کاهش می دهد. در موارد شدیدتر که عفونت ایجاد شده است، ممکن است پزشک تجویز داروهای اضافی را برای کمک به درمان زخم لازم بداند. اگر فردی دچار آسیب مکرر شود، مثلا بخاطر پوشیدن کفش نامناسب، احتمالاً پزشک توصیه به استراحت پا و تعویض کفش می کند. بیماری های زمینه ای مانند دیابت ابتدا باید توسط پزشک معالجه شوند؛ او ممکن است رژیم غذایی درمانی برای بیمار تنظیم کند. در مواردی شخص قادر به درمان عفونت قارچی در منزل است. پمادها و کرم ها می تواند برای از بین بردن قارچ ها کافی باشد و موجب بهبود ناخن شود. این داروها را می توان بدون نسخه خریداری کرد. با این حال، اگر عفونت پس از چند روز برطرف نشد، بیمار باید با پزشک مشورت کند. در مواردی که سیاه شدن ناخن پا به علت سرطان باشد، پزشک همه گزینه های درمانی در دسترس را بررسی خواهد کرد.

پیشگیری از سیاه شدن ناخن پا

جلوگیری از سیاه شدن ناخن پا همیشه ممکن نیست. با این وجود، اقداماتی وجود دارد که فرد می تواند برای کاهش خطر سیاه شدن ناخن پا دنبال کند. این اقدامات شامل موارد زیر است:

  • استفاده از ضد آفتاب و عدم قرار گیری در معرض اشعه های UV
  • پوشیدن کفش مناسب
  • پوشیدن کفش متناسب باشگاه و محل کار
  • پوشیدن کفش مناسب هنگام استفاده از دوش عمومی
  • درمان پزشکی بیماری های زمینه ای
درمان و پیشگیری از سیاهی ناخن پا
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر فرد به طور ناگهانی دچار سیاهی ناخن پا شده باشد، یا اگر با درمان های خانگی بهبود نیافت، باید به پزشک مراجعه کند. در موارد آسیب یا زخم، ناحیه ای که دچار تغییر رنگ شده است با بلند شدن ناخن ناپدید می شود. عفونت های قارچی معمولاً در خانه قابل درمان هستند و ممکن است نیاز به تشخیص پزشک نداشته باشد.

جمع بندی

وقتی سیاه شدن ناخن پا در نتیجه صدمات یا تغییر رنگدانه ها باشد، معمولاً باعث مشکلات بعدی نمی شود. در صورت درمان درست، عفونت های قارچی نیز مشکلات بیشتری ایجاد نمی کند. با این حال، اگر درمان نشود، عفونت می تواند به قسمت های دیگر پا یا بدن گسترش یابد. در صورت تشخیص بیماری ملانوم، بسته به مرحله و شدت بیماری ممکن است انواع درمان های سرطان تجویز شود. در بیشتر موارد، سیاهی ناخن های پا نسبتاً بی خطر است، نیاز به کمترین میزان درمان دارد و هیچ مشکل اضافی ایجاد نمی کند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *