پوست خارجی ترین محافظ بدن در برابر عوامل مضر بیرونی است که از بدن ما محافظت می کند، زمانی که کف دست ما پوسته پوسته می شود می تواند عاملی برای نگرانی شود. علاوه بر این پوسته پوسته شدن دست که معمولا در نوک انگشتان اتفاق می افتد می تواند از زیبایی و مرتب به نظر رسیدن ما بکاهد و اعتماد به نفس ما را کم کند. از این رو بر آن شدیم در ادامه این مطلب به چرایی پوست پوست شدم کف دست بپردازیم و راهکارهایی طب سنتی برای حل این مشکل را بررسی کنیم.
پوسته پوسته شدن کف دست
سوال: کف دستم چند هفته ای است که پوسته پوسته شده… آیا طب سنتی توصیه ای برای درمان این مشکل دارد؟
پاسخ مشاور نی نی نما:
پوسته پوسته شدن کف دست که در نواحی لب ها، ران و کف پاها نیز خود را نشان می دهد، به اصطلاح ایکتیوز اطلاق می شود که در این بیماری پوست خشک می شود، این حالت به دو شکل تقسیم می شود:
۱) نوع مادرزادی که از دوران کودکی ایجاد می شود که در آن پوست خشک و شکننده می شود و از حالت خفیف تا بسیار شدید رخ می دهد.
۲) اکتسابی که به دنبال مصرف داروها، بیماری های مزمن کبدی، بیماری های کلیوی و بیماری های غده تیروئید و سوء جذب ایجاد می شود.
درمان پوسته پوسته شدن کف دست باطب سنتی
با تعیین نوع این بیماری و تقسیم آن در هرکدام از دسته ها می توان به راه های درمانی آن نیز پی برد در نوع مادرزادی معمولا با افزایش سن تدریجا بیماری بهبود می یابد و به حالت طبیعی باز می گردد ولی گاها این حالت تا پایان عمر ادامه می یابد.
این افراد بهتر است در محیط های خشک و کم رطوبت کمتر قرار گرفته و به صورت مداوم از مرطوب کننده های مناسب استفاده کنند همچنین می توان از روغن زیتون برای مرطوب نگه داشتن دست ها استفاده کرد.
عوامل محیطی که باعث پوسته پوسته شدن کف دست می شود
- آفتاب سوختگی
- استفاده از آب داغ
- عادت به مکیدن انگشت ها
- عادتهای بد : عادت های بدی مانند کندن پوست دست و یا جویدن ناخن ناشی از اضطراب
- شستشوی مکرر دست ها
- استفاده از صابون و یا شامپو های شیمیایی فوی
- تغییرات اب و هوایی ( زیاد سرد و یا گرم شدن هوا
- حساسیت های پوستی
درمان پوسته پوسته شدن دست در طب سنتی
- با توجه به پیشرفت بیماری شما باید در تمام مدت دست های خود را چرب و مرطوب نگه دارید و از استفاده از مواد خشک کننده ی پوست و از بین برنده ی چربی دست مانند مواد شوینده غیر استاندارد و خیلی قوی خودداری نمایید.
- به توصیه طب سنتی، هر شب قبل از خواب دست های خود را با روغن نارگیل یا روغن زیتون چرب کرده و در کیسه قرار دهید (یا به دور آن پارچه بپیچید) و تا صبح ببندید و صبح دستان خود را با آب ولرم بشویید این کار را هر شب ادامه دهید تا نتیجه دلخواه را بگیرید.
- کرم دست حاوی ویتامین A خریداری کنید و همواره همراه خود داشته باشید و هر چند ساعت یکبار دست را چرب کنید.
- غذاهای سرشار از اسید های چرب و ویتامین مفید بخورید تا سرعت بازسازی پوستتان بالاتر برود.
- – میتوانید از درمان های کلینیکی مانند پارافین تراپی برای بهبود ترک و خشکی عمیق پوست استفاده کنید.
- به توصیه طب سنتی، مقداری عسل طبیعی را با ماست ترکیب کنید و روی دست بگذارید نیم ساعت صبر کنید و سپس دست را بشویید.
- در برابر آفتاب شدید و سرمای شدید باید از دستکش لطیف و مناسب استفاده کنید.
- با پوسته های دست ور نروید آن را نکشید یا خراش ندهید. چون علاوه بر سوزش میتواند باعث میکروبی شدن و یا بدتر شدن بیماری شود.
- با ژل آلوئه ورا و روغن زیتون و روغن بادام یک ماسک دست خانگی درست کنید و روزی یکبار به مدت ۳۰ دقیقه روی نقاطی که پوسته پوسته شده قرار دهید.
- دست خود را به محیط های کثیف و پرگرد و خاک نزنید.
- بهتر است برای درمان های بیشتر سریعا به متخصص پوست مراجعه کنید.
کمبود چه ویتامینی باعث پوسته شدن کف دست میشود؟
- کمبود ویتامین B۳ یا نیاسین
- کمبود ویتامین B۷ یا بیوتین
- اوردوز رتینول یا ویتامین A
- کمبود کلسیم