درد دنده در دوران بارداری

درد دنده در دوران بارداری | بررسی دلایل و راهکارهای درمانی درد دنده در بارداری

بارداری بدن را به شکلی تغییر می دهید که قبلاً آن را تجربه نکرده اید. در حالیکه برخی تغییرات عادی هستند و شما را آزار نمی دهند، برخی دیگر مانند درد دنده می تواند زندگی روزانه شما را تحت تاثیر قرار دهد. درد دنده ممکن است هیچ عارضه جانبی نداشته باشد، اما محل درد می تواند باعث اضطراب شود.

اما دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. در ادامه اطلاعاتی در مورد درد دنده در دوران بارداری، علل و نحوه کنترل آن برای شما آورده ایم.

درد دنده در حاملگی چگونه است؟

دردی که در طول حاملگی در دنده های خود احساس می کنید چیزی مانند جابجا شدن یا فاصله گرفتن دنده ها از هم است. اگرچه هیچکدام از اینها اتفاق نمی افتد، اما این ناحیه نسبت به لمس حساس می شود و شما هنگام نشستن، قوز کردن یا خم شدن به جلو درد را تجربه خواهید کرد.

همچنین هنگام سرفه، نفس عمیق، خندیدن یا عطسه درد را تجربه خواهید کرد. درد ممکن است در زمان های مختلف ظاهر شود و شدت آن نیز از قابل تحمل تا غیر قابل تحمل تغییر می کند.

معمولاً درد دنده ها هیچ آسیبی به جنین یا مادر نمی زند. درد و ناراحتی بعد از تولد بچه، خود به خود از بین می رود.

در دوران بارداری چه مواقعی درد دنده ها را حس می کنید؟

در چند هفته آخر بارداری، وقتی آماده تولد کودک می شوید، ممکن است حس کنید که هیچ فضایی در قسمت بالای شکم شما وجود ندارد. همانطور که جنین رشد می کند اندام داخلی را تحت فشار قرار می دهد، شما درد را در دنده ها حس خواهید کرد.

این درد ممکن است در پایان سه ماهه دوم شروع شود و در طول سه ماهه سوم و تا زمانیکه کودک حرکت به سمت لگن را شروع کند، ادامه داشته باشد.

چه چیزی باعث درد دنده در دوران بارداری می شود؟

در اینجا به شما می گوییم چرا ممکن است در دوران بارداری درد قفسه سینه را تجربه کنید.

رشد کودک و رحم

با بزرگ شدن کودک، رحم گسترده تر می شود و فضای بیشتری در شکم می گیرد. در این مرحله همه اندام های داخلی به سمت دنده ها فشرده می شوند و فشار را به ماهیچه ها وارد می کند و منجر به مشکل شدن تنفس می شود. افرادی که کودک آن بزرگتر است و دور کمر کوچکتری دارند، احتمالاً درد بیشتری در دنده ها تجربه می کنند.

حرکت کودک و موقعیت جنین داخل رحم

موقعیت و حرکات کودک می تواند فشار مداومی روی دنده ها ایجاد کند، که باعث ایجاد درد و ناراحتی در دنده ها می شود. تناوب حرکات هر روز بیشتر می شود و درد سخت تر و قوی تر می شود. همچنین وضعیت قرار گیری جنین نیز فشار بیشاری روی قفسه سینه ایجاد می کند که باعث درد می شود.

افزایش اندازه سینه ها

همانطور که سینه ها رشد می کند، افزایش وزن آنها فشار بیشتری روی قفسه سینه و پایین کمر وارد می کند. این نه تنها حالت بدن شما را تغییر می دهد، بلکه شانه ها را به پایین می کشد و باعث درد در دندن ها و کمر می شود.

عفونت ادراری

درد دنده یکی از عوارض جانبی عفونت دستگاه ادراری است که در صورت گسترش عفونت به کلیه ها ایجاد می شود. از آنجا که عفونت ادراری به سمت کلیه ها گسترش می یابد، علاوه بر درد و ناراحتی در دنده ها، می تواند باعث احساس سوزش و تکرر ادرار نیز می شود.

تغییرات هورمونی

ریلاکسین و هورمون های پروژسترون همه ماهیچه ها، رباط ها و مفاصل ناحیه لگن و ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهد. این منجر به شل شدن عضلات و رباط هایی می شود که دنده ها را حمایت می کردند و در نتیجه باعث درد قفسه سینه و کمر می شود.

تغییرات مرتبط با بارداری دلایل معمول درد دنده در طول بارداری است. با این حال در برخی موارد، بیماری ها می تواند علت این درد باشد.

بیماری هایی که می توانند باعث درد دنده ها شوند :

درد زیر دنده راست می تواند از نشانه های بیماری کبدی، عفونت صفرا و ذات الریه سمت راست باشد.

درد در دنده سمت چپ می تواند نشانه از زخم معده، التهاب معده، اختلالات دستگاه گوارش، ذات الریه سمت چپ و فتق دیافراگم باشد.

صرفنظر از علت درد، نباید وجود درد را ندیده گرفت. با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که بی ضرر است.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم؟

ممکن است شما در اواخر بارداری درد قفسه سینه را تجربه کنید. اگر درد قفسه سینه دارید با پزشک تماس بگیرید و اطمینان یابید که بیماری احتمالی که دارید از طریق معاینه کامل و بررسی مورد نیاز رفع می شود.

درد دنده در دوران بارداری معمولاً پس از تغییر موقعیت جنین به درون لگن در هفته های آخر بارداری، از بین می رود. هرچقدر به زمان زایمان نزدیک می شوید، فضای موجود در ناحیه شکم افزایش می یابد و فشار زیر دنده ها کاهش می یابد.

در ضمن، ممکن است رعایت برخی نکات به کاهش درد شما کمک کند.

درد دنده در حاملگی

برای کاهش درد دنده در دوران بارداری چه کاری می توانید انجام دهید؟

هر چند درمانی برای این درد وجود ندارد، شما می تواند اقداماتی برای تسکین موقتی آن انجام دهید.

پوشیدن لباس های گشاد

از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید زیرا فشار بیشتری ایجاد می کند و درد دنده ها را افزایش می دهد. لباس های گشاد بپوشید که راحت ترند و نفس کشیدن در آن آسان تر است. همچنین، از سینه بند بارداری استفاده کنید که فشار کمتری روی قفسه سینه شما وارد کنید.

تکیه دادن به عقب

وقتی که به جلو تکیه می کنید، درد شما بیشتر می شود. بنابراین، سعی کنید وضعیت خود را به تکیه به عقب حالت بدن خود را حفظ کنید. این کار باعث کاهش فشار ناشی از سنگینی سینه هاست. تکیه به عقب باعث افزایش فضای شکم می شود و فشار عضلات قفسه سینه و کمر را کاهش می دهد.

برای پشتیبانی بدن از بالش استفاده کنید

یک بالش زیر شکم خود استفاده کنید تا فشار را روی ماهیچه های دنده بردارید. این کار درد و فشاری که روی بدن وارد می شود را کاهش می دهد.

استراحت های کوتاه داشته باشید

برای مدت طولانی در حالت نشسته یا ایستاده قرار نگیرید. کمی حرکت کنید و پیاده روی کوتاه داشته باشید، یا ورزش های ملایم انجام دهید.

ماساژ بگیرید

از همسر خود بخواهید که پهلوها و ناحیه دنده های شما را ماساژ بدهد تا به کاهش فشار و تنش این ناحیه کمک کند.

حمام آب گرم

گرفتن دوش آب گرم باعث تسکین و کم کردن درد عضلات خواهد شد. این کار باعث کاهش موقتی درد خواهد شد.

از وسایل کمکی استفاده کنید

طیف گسترده ای از وسایل حمایتی مانند بریس دنده، بالش بارداری، کمربند بارداری، بالش کمری و سینه بند مناسب برای حمایت از قسمت تحتانی بدن وجود دارد. این وسایل به کاهش درد دنده ها نیز کمک می کند.

ورزش

تمرینات سبک مانند یوگا و شنا انجام دهید.

ممکن است در هر دوره حاملگی، دردهای خفیفی در دنده ها تجربه کنید. اما اگر درد شدید یا ناگهانی است، باید به پزشک مراجعه کنید. او علت درد را تعیین می کند و درمان مناسب را پیشنهاد می دهد. بدون مشورت با پزشک هیچ دارویی مصرف نکنید، فعالیت بدنی شدید و حرکاتی که به شکم فشار وارد می کند را انجام ندهید.

آیا شما نیز در دوران بارداری درد دنده را تجربه کرده اید؟ چگونه با آن مقابله کردید؟

 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.