بهبودی سریع زخم ها

۱۰ ماده غذایی مقوی برای بهبود سریع زخم جراحی و بخیه

هنگامی که دچار جراحاتی مانند زخم های فشاری هستید (که از لحاظ پزشکی به آن زخم بستر یا زخم های دردناک می گویند) ، زخم پای دیابتی ، زخم جراحی ، زخم هایی  عمیق یا جزئی ، سوختگی و موارد دیگر ،از این رو مواد غذایی که مصرف می کنید تفاوت اساسی در میزان بهبودی زخم هایتان ایجاد می کند. در این مطلب مواد غذایی مختلفی وجود دارد که می تواند به بهبود سریع زخم ها ، اعم از شدید یا خفیف ​​، کمک کنند. این مواد غذایی و ویتامین ها و مواد معدنی اضافی بهبودی لازم برای بافت جدید پوست و تقویت جریان خون را فراهم می کنند.

مطالب پیشنهادی: جای زخم سزارین؛ کی از بین میره؟!

توجه: برای کسانی که دیابت نوع ۲ دارند مهم است که در صورت داشتن زخم ، سطوح قند خون را به طور مطلوب کنترل کنند. بهبود ضعیف و عفونت زخم اغلب نتیجه دیابت کنترل نشده است. در یک مطالعه حیوانی که توسط تیمی از محققان ژاپنی انجام شد و در مجله Medical Archives منتشر شد ، مشخص شد که موش چاق (نمونه SDT ،مبتلا به دیابت نوع ۲) در مقایسه با موش های نرمال ، تاخیر در روند بهبود زخمها را نشان داد. با این حال ، به محض اینکه گلوکز سدیم ، برای کنترل قند خون بصورت خوراکی  تجویز شد علائم بهبودی زخم های مختل شده این موش را نشان داد.

مواد غذایی و مکمل ها برای بهبود سریع زخم:

مواد غذایی و مکمل ها برای بهبود سریع زخم

۱٫ بهبود سریع زخم با زردچوبه

زردچوبه یکی از ادویه های معروف است که  عموما در درمان زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد. کورکومین ، یک آنتی اکسیدان موجود در زردچوبه ، به کاهش التهاب و تسریع روند بهبود کمک می کند. کافی است یک خمیر زردچوبه را روی زخم قرار دهید و برای تسریع روند بهبودی آن را با پارچه بپیچید اما قبل از انجام این کار ،برای اطمینان از بی خطر بودن، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود موضوع را بررسی کنید. این روش هنوز هم در بسیاری از مناطق آسیا یک شیوه رایج درمان زخم است.

بهبود سریع زخم با زردچوبه

۲٫ بهبود سریع زخم با مکمل های غذایی

توصیه می شود تغذیه و وضعیت روحی فعلی فرد را در نظر بگیرید. به عنوان مثال ، افراد مسنی که دچار زخم شده اند ممکن است به دلیل کاهش اشتهایی که معمولاً با افزایش سن رخ می دهد ، در روند بهبود زخم ها و افزایش کالری و پروتئین مورد نیاز شان مشکل بیشتری داشته باشند. متخصصان تغذیه مصرف غذاهای پر کالری، شیک هایی با پروتئین بالا مانند Boost ، Ensure Enlive ، Glucerna (برای بیماران دیابتی) ، Nepro (برای کسانی که بیماری کلیوی دارند یا تحت دیالیز هستند) یا Kate Farms (برای کسانی که آلرژی  و عدم تحمل غذایی دارند) را توصیه می کنند. این شیک ها روش راحت و آسانی برای اطمینان از دریافت صحیح پروتئین هستند. گزینه های زیادی وجود دارد که باید هنگام انتخاب یک مکمل تغذیه ای خوراکی در نظر بگیرید و این موارد را می توانید از فروشگاه های محلی و مواد غذایی خریداری کنید.

بهبود سریع زخم با مکمل های غذایی 

۳٫ بهبود سریع زخم با فرآورده های لبنی

فرآورده های لبنی مانند شیر و ماست به دلیل داشتن غلظت زیاد پروتئین و روی می توانند به روند بهبودی زخم ها کمک کنند. با این حال ، علم هنوز شواهد کافی برای اثبات نقش پروتئین های موجود در شیر برای ترمیم زخم را ارائه نمی دهد.

بهبود سریع زخم با فرآورده های لبنی

۴٫ بهبود سریع زخم با تخم مرغ

تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین است (که در سفید تخم مرغ یافت می شود) و زرده آن حاوی ویتامین های زیادی است. ارزش غذایی آنها ۸۰ کالری ، ۶ گرم پروتئین و ۵ گرم چربی است. تخم مرغ هابیشتر حاوی ویتامین A و D هستند اما حاوی روی و آهن هم می باشند.

بهبود سریع زخم با تخم مرغ

۵٫ بهبود سریع زخم با گوشت قرمز

گوشت دارای مقدار قابل توجهی پروتئین و روی است و بنابراین به تسریع بهبود زخم ها کمک می کند. پروتئین برای حفظ رشد بافت و ایجاد توده عضلانی بدون چربی عالی است.برای تعیین میزان پروتئین مورد نیاز برای ترمیم زخم و چگونگی دریافت کافی آن در برنامه رژیم غذایی تان ، با یک متخصص تغذیه تایید شده مشورت کنید. بسته به شدت زخم ، نیاز به دریافت پروتئین در مقایسه با یک فرد عادی ​​بدون زخم افزایش پیدا می کند.

بهبود سریع زخم با گوشت قرمز

۶٫ بهبود سریع زخم با زینک(روی)

شواهد بالینی زیادی وجود دارد که نشان می دهد روی به تسریع بهبود زخم کمک می کند. غذاهایی که حاوی روی هستند شامل فراوردها های گوشتی (صدف و سایر غذاهای دریایی ، گوشت گاو ، مرغ و …) ، لبنیات ، گندم کامل و جوانه گندم ، لوبیا ، عدس و مغزهای مختلف است. همچنین اگر به دلیل حساسیت یا ترجیحات غذایی  نمی توانید غذاهای حاوی روی را در رژیم غذایی خود بگنجانید ، بهتر است یک مولتی ویتامین و مکمل مواد معدنی را نیز در نظر بگیرید.

بهبود سریع زخم با زینک(روی)

۷٫ بهبود سریع زخم با ویتامین سی

ویتامین سی برای بهبود زخم ها و تشکیل بافت اسکار (زخم) ضروری است. ویتامین سی همچنین یک آنتی اکسیدان است که برای تشکیل کلاژن در پوست نیز ضروری است. بنابراین ، افرادی که زخم دارند باید مقدار زیادی میوه های آملا ، گواوا ، لیمو ، پرتقال ، کران بری، توت فرنگی ، آناناس ، میوه کیوی ، کلم بروکلی ، گل کلم ، گوجه فرنگی ، اسفناج ، کلم و سایر مواد غذایی حاوی ویتامین سی را مصرف کنند.

بهبود سریع زخم با ویتامین سی

۸٫ بهبود سریع زخم با سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین منبع غنی از ویتامین آ ، ویتامین ب و ویتامین سی است ، که به ماده غذایی برای تسریع بهبود زخم معروف است.

بهبود سریع زخم با سیب زمینی شیرین

۹٫ بهبود سریع زخم با (Gheeگی)

گِی (کره ای که از شیر گاو تهیه می شود) ، که به آن کره شفاف نیز می گویند ، در طب سنتی آیورودا از آن  برای ترمیم زخم ها زیادی استفاده می شود. طبق تحقیق منتشر شده در مجله بین المللی علوم و تحقیقات دارویی ، گی به بسته شدن زخم ها و بازسازی سلول های اطراف زخم کمک می کند و در نهایت به روند بهبودی زخم سرعت می بخشد.

بهبود سریع زخم با (Gheeگی)

۱۰٫ بهبود سریع زخم با آهن

کمبود آهن ،که همچنین به عنوان آنومی هم شناخته می شود ، ممکن است روند بهبود زخم را به تاخیر بیندازد. اغلب اوقات ، به افراد توصیه می شود تا پس از جراحی برای بهبود زخم هایشان قرص های اهن یا مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند. برخی از این مواد غذایی شامل سبزیجات برگ دار ، عدس ، و بوقلمون هستند. با این حال ، تحقیقات متناقضی وجود دارد که تاثیرات خیلی کم، کم خونی را برای ترمیم زخم نشان می دهند.

بهبود سریع زخم با آهن

۱۱٫ بهبود سریع زخم با مایعات

سرانجام ، برای هر نوع بهبودی ، لازم است که به مقدار کافی مایعات بنوشید. برای اینکه این موضوع روشن شود ،باید بگوییم که ما در مورد قهوه ، نوشیدنی های گازدار و الکل صحبت نمی کنیم. پس بهتر است که فقط به مقدار کافی آب بنوشید. هنگامی که میزان پروتئین دریافتی خود را افزایش می دهید ، این کار  می تواند باعث کم آبی بدن شود. بیشتر افراد به ۳۰ میلی لیتر به ازائه هر کیلوگرم وزن بدن یا حداقل به ۱۵۰۰ میلی لیتر در روز (۱٫۵ لیتر) آب نیاز دارند. کنترل علائم و نشانه های کم آبی بدن موضوع مهمی است.

افزایش کالری های دریافتی برای بهبود سریع زخم

هنگام تلاش برای التیام زخم یا زخم های متعدد ، توصیه می شود میزان کلی كالری (۳۰-۳۵ كالری به ازای هر كیلوگرم وزن بدن) را افزایش دهید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که علاوه بر افزایش پروتئین مورد نیاز  که در قسمت بالا عنوان شد، مقدار کافی کربوهیدرات و چربی هم مصرف می کنید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *