12 علامت و نشانه بی اشتهایی در نوجوانان؛ بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا چیست؟

۱۲ علامت و نشانه بی اشتهایی در نوجوانان؛ بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا چیست؟

نوجوانی دوران دشواری است. نوجوانی مرحله ای ایست که فرد دیگر نه کودک است و نه بزرگسال. این دوره میانی شبیه به یک مبارزه است. فوران هورمون ها و تغییرات سریع بدن می تواند مقابله با دوره نوجوانی را حتی مشکل تر کند. در نتیجه بمباران رسانه های جمعی با تصاویری از زیبایی های غیر متداول، بسیاری از نوجوانان در قبول ظاهر جدید بدن خود دچار کشمکش می شوند. به راحتی می توان انتظار داشت که نوجوان شما آن را سرکوب کند، اما اختلالات غذا خوردن چیزی نیست که نوجوان بتواند سرسری از آن بگذرد. بی اشتهایی عصبی در نوجوانان یکی از شدیدترین اختلالات غذا خوردن در سراسر جهان است. بسیاری از افراد اصطلاح بی اشتهایی را به سهولت استفاده می کنند، اما این بی اشتهایی عصبی شوخی نیست. این اختلال می تواند به زندگی فرد آسیب بزند و حتی کشنده باشد!

آنورکسیا یا اختلال بی اشتهایی عصبی در نوجوانان

همانطور که قبلاً گفته شد، بی اشتهایی عصبی نوعی اختلال در غذا خوردن است. نوجواناتی که از این اختلال رنج می برند، احساس پیچیده ای درباره عزت نفس خود دارند. حتی اگر آنها لاغر و با وزن طبیعی باشند، ممکن است فکر کنند که دارای اضافه وزن هستند. این نوجوانان همیشه به دنبال راهی برای کاهش وزن هستند. کودکانی که از آنورکسیا رنج می برند، میزان غذای مصرفی خود را کاهش می دهند. در برخی موراد، افراد دچار آنورکسیا خودشان را از گرسنگی می کشند. کاهش وزن و عدم دریافت مواد غذایی حتی می تواند منجر به مرگ این افراد می شود. نوجوانان آنورکسیک در مورد غذاها وسواس زیادی دارند. آنها تمایل به ایجاد تشریفات عجیبی برای غذا خوردن دارند و ممکن است از غذا خوردن در مقابل دیگران احساس خجالت کنند. بسیاری افراد دچار آنورکسیا برای کاهش وزن اقدام به ورزش زیاد می کنند.

علل بی اشتهایی در نوجوانان

علل بی اشتهایی در نوجوانان

پیدا کردن یک مقصر مشخص برای آنورکسیا آسان نیست. تعدادی از عوامل در ایجاد این بی اشتهایی عصبی نقش دارند. در اینجا برخی از دلایلی که می تواند باعث آنورکسیا در نوجوانان شود را شرح می دهیم:

۱- علل بیولوژیکی

آیا اختلالات خوردن مانند آنورکسیا با ژنتیک ارتباط دارد؟ مطالعات این را نشان می دهند.

۲- علل روانشناختی

افرادی که در حال حاضر از مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی و اختلالات وسواس- اجباری رنج می برند، احتمال بیشتری برای ابتلا به آنورکسیا دارند.

۳- علل محیطی

فرهنگ مدرن امروزی لاغری را با زیبایی برابر می داند. فشار همسالان، خانواده و رسانه برای لاغر بودن، نقش بزرگی در بوجود آمدن آنورکسیا دارد.

عوامل خطر آنورکسیا

برخی نوجوانان نسبت به سایرین بیشتر مستعد ابتلا به آنورکسیا هستند. اگر نوجوان شما در هر یک از دسته بندی های زیر قرار بگیرد، احتمال ابتلای او به بی اشتهایی عصبی چند برابر می شود.

۱- جنسیت

زنان بیشتر از مردان از آنورکسیا رنج می برند و به دنبال درمان آن هستند.

۲- سن

به نظر آنورکسیا به افراد آسیب پذیر بیشترین ضربه را می زند. در حدود ۹۰% از افرادی که از اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی رنج می برند، نوجوانان و جوانان بین سنین ۱۲ تا ۲۵ ساله هستند.

۳- شخصیت

نوجوانانی با نوع شخصیتی خاص به احتمال بیشتری در معرض بی اشتهایی قرار می گیرند. اگر نوجوان شما کمال گراست و در هر زمینه ای به دنبال برتری است، ممکن است میل بیشتری به کاهش وزن داشته باشد.

اینها فقط عوامل خطر هستند. این بدان معنا نیست که افراد خارج از این طیف دچار بی اشتهایی نمی شوند. در واقع، در حدود ۱۰ تا ۱۵% از بیماران آنارکسیک مردان هستند. اما اگر نوجوان شما در دسته “خطرناک” قرار می گیرد، منطقی است که او را تحت نظر داشته باشید.

علائم بی اشتهایی در نوجوانان

علائم بی اشتهایی در نوجوانان

در اینجا شایع ترین علائم بی اشتهایی نوجوانان بیان شده است؛ اما توجه داشته باشید که همه موارد بی اشتهایی به یک شکل بروز نمی کنند.

  • رابطه وسواسی با مواد غذایی که ممکن است شامل رژیم غذایی شدید باشد
  • ترس از افزایش وزن
  • تصویر ذهنی تحریف شده از بدن. احساس چاقی حتی وقتی فرد خوش اندام یا حتی لاغر است
  • تاخیر در دوره های پریودی زنان
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • خستگی
  • از دست اشتها
  • یبوست
  • سرگیجه
  • ریزش مو
  • رشد بیش از حد موهای بدن
  • ورزش بیش از حد

چرا بی اشتهایی خطرناک است

میل به داشتن سلامتی و تناسب اندام مسئله دیگری است. اما تلاش برای کاهش وزن تا حد گرسنگی نمی تواند چیز خوبی باشد. در اینجا برخی از عوارض پزشکی که یک نوجوان دچار آنورکسیا ممکن است آن را تجربه کند، آورده شده است:

  • ضربان قلب نامنظم و آسیب جبران ناپذیر قلبی
  • فشار خون پایین و ضعیف
  • کبد چرب یا ملتهب
  • ناباروری
  • پوکی استخوان

درمان بی اشتهایی در نوجوانان

درمان بی اشتهایی در نوجوانان

چنانچه آنورکسیا در نوجوان شما تشخیص داده شد، وقت آن است که به او کمک کنید. برنامه درمان بی اشتهایی شامل ترکیبی از توانبخشی پزشکی و روانشناختی است. برخی از چیزهایی که برای درمان بی اشتهایی عصبی مورد استفاده است، عبارتند از:

  • خانواده و فرد درمانی
  • داروها، از جمله داروهای ضد افسردگی و مکمل های استروژن
  • برخی از بیماران حتی ممکن است برای بهبود نیاز به بستری داشته باشند

پیشگیری از بی اشتهایی نوجوانان

اکنون این سوالی است که هنوز برای بحث وجود دارد. اما کاری که می توانید انجام دهید این است که به نوجوان خود نشان دهید که در حال حاضر در وضعیت ظاهری خوبی است. تغییر در طرز فکر جامعه نیز می تواند به کاهش چشمگیر موارد آنورکسیا بینجامد. به عنوان والدین، می تواند عادات غذایی سالم را نیز برای جلوگیری از بی اشتهایی عصبی پیاده کنید. همچنین باید از قضاوت اندام خود در برابر نوجوان خودداری کنید. چیزی که او نیاز دارد یک الگو است. پس آن الگو باشید و به او در قبول بدن خود کمک کنید. به نوجوان خود نشان دهید که زیبایی واقعی از درون بروز می کند. به او در ایجاد این قدرت درونی کمک کنید. زیبایی بیرونی محو می شود. این نور درونی است که در طول زندگی می درخشد!

آیا شخصاً بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا را تجربه کرده اید؟ چگونه با بی اشتهایی نوجوان خود مقابله کردید؟

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *