چیکار کنم کیسه اب پاره بشه

چه کارهایی باعث سوراخ شدن کیسه آب میشود؟

کیسه آب جنین به زودی پس از لقاح با مایع پر می شود؛ گاهی اوقات در دو هفته اول بارداری مقدار مایع همانطور که نوزاد رشد می کند افزایش می یابد و سپس در حدود ۳۸ هفته بارداری کاهش می یابد. بلافاصله قبل یا در طی زایمان کیسه پاره می شود و مایع از مهبل تخلیه می شود.

چه چیزهایی باعث پاره شدن کیسه آب جنین میشود؟

علت اصلی پارگی کیسه آب در دو‌سوم موارد نامشخص است اما یکی از دلایلی که مشخص و شایعند، عفونت‌ها هستند. عفونتی که بتواند وارد خون شود، می‌تواند برای جنین خطرناک باشد؛ چرا که با افزایش درجه حرارت مادر همراه است و این مساله می‌تواند زمینه‌ساز پارگی کیسه آب شود. عفونت‌های موضعی هم می‌توانند سبب پارگی زودرس شوند. چنین عفونتی اگر در قسمت دستگاه تناسلی ایجاد شود، ممکن است به طرف رحم حرکت کرده و سبب آزاد شدن مواد التهابی (پروستا‌گلاندین‌ها) و پاره شدن کیسه آب می‌شود. از عوامل دیگر می‌توان به تروما (ضربه)، حوادث، تصادفات و زمین خوردن شدید اشاره کرد که می‌توانند باعث پارگی کیسه آب شوند.

ناهنجاری‌های رحمی مانند رحم تک‌شاخ، دوشاخ یا انواع دیگر، نارسایی‌هایی که در دهانه رحم وجود دارد و طول کوتاه دهانه رحم و باز شدن ناگهانی دهانه رحم نیز می‌توانند به پاره شدن کیسه آب منجر شوند. اندازه طول دهانه رحم اگر کمتر از حد عادی باشد، می‌تواند زمینه‌ساز پارگی زودرس کیسه آب شود.

اختلال‌های وضعیت قرارگیری جنین در رحم و همچنین برخی از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های مادری نظیر فشارخون و دیابت که با افزایش میزان مایع آمنیوتیک همراه است، می‌تواند باعث پارگی زودرس کیسه آب شود. به طور کلی، می‌توان گفت هر علتی که باعث اتساع بیش از حد رحم شود و حجم مایع را افزایش بدهد، می‌تواند به پارگی زودرس کیسه آب منجر شود. چندقلویی، سابقه پارگی کیسه آب در بارداری‌های قبلی و جراحی‌های قبلی دهانه رحم نیز می‌توانند در این امر دخیل باشند.

خواندن این مطلب برای شما مفید است: نگران پاره شدن کیسه‌ی آب جنین در محل کار هستم!
چه کارهایی باعث سوراخ شدن کیسه اب میشود

آیا می توان مانع از پارگی کیسه آب شد؟

گاهی اوقات نمی‌توان جلوی برخی مشکلات را گرفت اما در مواردی که مشکلات دهانه رحمی وجود دارد، می‌توان با دوختن دهانه رحم و برخی اقدام‌های دیگر، مانع از پارگی زودرس کیسه‌آب شد.خوشبختانه اکثر پارگی‌های کیسه آب در اواخر بارداری اتفاق می‌افتد ولی در هر شرایطی ممکن است ایجاد شود. این مشکل در ماه‌های پایین بارداری کمتر اتفاق می‌افتد.

چیکار کنم کیسه آب پاره بشه؟

گاهی پزشکان برای تشویق به زایمان پیشنهاد می دهند که کیسه اب را با دست پاره کنید. که در علم پزشکی به این عمل آمینیوتومی می گویند. این فقط در زمانی توصیه می شود که دهانه رحم در حال باز شدن است و جنین در وضعیت به دنیا آمدن قرار می گیرد. در این صورت پزشک متخصص با وارد کردن یک قلاب (که شبیه به قلاب بافتنی است ) به داخل بدن شما اقدام به پاره کردن کیسه آب جنین می کند. و شما فقط در لحظه ایی که آب از بدنتان خارج میشود متوجه این عمل میشوید. و انجام این عمل برای شما و جنین خطری ندارد.

بعد از پارگی کیسه آب چه اقدامی باید انجام شود؟

از آنجایی که جنین می‌تواند از هفته ۲۶ تا ۲۸ هفتگی زنده بماند و قبل از آن معمولا بچه قادر به زنده ماندن نیست، اگر پارگی قبل از هفته ۲۶ باشد، متاسفانه عوارض بیشتری سلامت مادر و جنین را تهدید می‌کند؛ چرا که نمی‌توان بچه‌را نگه داشت و مادر باید بستری شود و تحت‌نظر قرار بگیرد. در ماه‌های بالاتر، حدود ۳۴ تا ۳۶ هفتگی، ترجیح داده می‌شود که جنین در داخل رحم بماند. اگر پارگی کیسه آب واضح نباشد، مادر باید تحت‌نظر باشد و روزانه آزمایش‌های لازم انجام ‌شود و از نظر بروز تب هم کنترل ‌شود. همچنین ضربان قلب جنین و علایم حیات او چک می‌شود تا دچار مشکل خاصی نشود.معمولا آنتی‌بیوتیک هم با نظر پزشک برایش تجویز می‌شود. اگر پارگی کیسه‌آب واضح و زیاد باشد، نگه داشتن بچه صلاح نیست؛ چرا که ممکن است روی بند ناف فشار وارد شده و این موجب اختلال در جریان خون بچه شود. در این شرایط باید به بارداری خاتمه داد. در مواردی که پارگی اندک است، گاهی حتی دیده شده که استراحت مادر می‌تواند سبب تشکیل مجدد مایع آمنیوتیک شود.

مطلب پیشنهادی: آيا نزدیکی در ماه آخر بارداری باعث پاره شدن كيسه آب ميشود؟!

رنگ مایع کیسه آب جنین:

مایع آمونیتیک مایع زرد کم رنگ است که به منظور ضربه گیر نوزاد متولد نشده را از تکان و ضربه نگه می دارد . دمای ثابت را ایجاد می کند و در حفظ دمای ثابت بدن به فرزند متولد نشده کمک می کند. مایع به کودک اجازه می دهد آزادانه حرکت کند و ماهیچه های رو به رشد برای ایجاد سیستم عضلانی اسکلتی عضلانی تمرین می کند. این کار باعث رشد ریه می شود چون نوزاد شروع به تنفس مایع آمنیوتیک می کند تا ریه هایش را استحکام بخشد و مایع را قورت دهد و دستگاه گوارش بهبود یابد . کلیه ها رشد می کند همانطور که نوزاد در مایع ادرار می کند .

خطرات پاره شدن کیسه آب جنین:

پاره شدن زودرس کیسه آب جنین که اغلب به عنوان شکستن آب نیز شناخته می شود خطر عفونت را برای نوزاد متولد نشده افزایش می دهد و نیاز به مشاهده پزشکی دارد. زایمان معمولا در زنانی که طولانی مدت کیسه آمنیوتیک تا قبل از شروع زایمان، پاره شده دشوار است اگر کیسه آمنیوتیک پاره نشده باشد ، پزشک یا قابله ، کیسه را پاره می کند تا زایمان را آغاز کند .

هشدار:
مقادیر ناکافی مایع آمنیوتیک الیگوهیدرآمینوس ،گفته می شود ممکن است نشانه ای از پارگی غشا، اختلال عملکرد جفت یا ناهنجاری جنین باشد. مقدار بیش از حد مایع آمنیوتیک ،، دیابت حاملگی یا نقص های مادرزادی را نشان می دهد.

چه کارهایی باعث پاره شدن کیسه اب میشود

علائم پارکی کیسه آب جنین

علامت پارگی کیسه آب، نشت و خروج مایع از واژن است. راه تشخیص نشت مایع آمنیوتیک از ادرار این است که بوی آن را استشمام کنید. اگر بوی آن مانند بوی آمونیاک باشد، احتمالاً ادرار است. اما اگر دارای بوی تا حدودی شیرین باشد، احتمالاً مایع آمنیوتیک می باشد. اگر احتمال پارگی کیسه آب وجود دارد، با پزشک خود تماس بگیرید تا فوراً تحت معاینه و بررسی قرار بگیرید.

چه چیزی باعث پاره شدن کیسه آب میشود؟

  • سابقه پارگی قبلی کیسه آب
  • ابتلا به بیماریهای مقاربتی خاص
  • عفونت باکتریایی واژن
  • جدا شدن جفت
  • خونریزی مزمن واژن در دوران بارداری
  •  چندقلوزایی
  • کیسه آب جنین

 

عوامل و دلیل پارگی زودرس کیسه آب جنین

در اغلب موارد، علت پارگی زودرس کیسه آب ناشناخته است. برخی از علل یا عوامل خطر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • عفونت های رحم، دهانه رحم یا واژن
  • کشش بیش از حد غشای آمنیوتیک
  • سیگار کشیدن
  • سابقه عمل جراحی و یا بیوپسی (نمونه برداری) گردن رحم
  • سابقه پارگی زوردرس کیسه آب و پارگی زودرس کیسه آب قبل از ترم در بارداری قبلی

بسیاری از زنانی که دچار پارگی زودرس کیسه آب می شوند، دارای عوامل خطر نیستند.

راه حل جلوگیری از الیگوهیدرآمینوس و ناکافی بودن مایع کیسه آب جنین

اگر نقص های مشکوک مادرزادی وجود داشته باشند، ممکن است پزشک برای بررسی مایع آمنیوتیک برای نقص های کروموزوم یا نشانه های دیگر از نقص های مادرزادی، استفاده کند. این کار با قرار دادن یک سوزن باریک بلند در شکم، پاره شدن کیسه آمنیوتیک و کشیدن ۲ قاشق سوپ خوری مایع آمنیو تیک انجام می شود. این کار به طور کلی در ۱۶ هفته انجام می شود اگر شرایطی مانند Spina Bifidaمشکوک هستند.Amniocentesis با ۱ در ۴۰۰ ریسک سقط جنین همراه با برخی برآوردها به میزان ۴ در ۴۰۰ به دست آمده است.

تصور غلط :
این باور که شنا کردن یا حمام کردن در طول بارداری باعث می شود که آب وارد رحم شود و باکتری ها وارد مایع آمنیوتیک شود ، کاملا بی پایه و اساس است. آب وارد واژینال نمی شود و هنگام استحمام یا شنا به رحم میرود.

در برخی موارد یک زن ممکن است بیش از حد یا کم مایع آمنیوتیک داشته باشد. داشتن بیش از حد آن پلی هیدرامینوس کم آن الیگوهیدرآمینوس نام دارد. در هر دو صورت، ممکن است یک زن در طول دوران بارداری نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. اگر مایع دارای بوی ناپایدار باشد، معمولا نشانه عفونت است. در صورت پاره شدن کیسه آب و بوی بد ناشی از آن باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *