هورمون‌های حاملگی سرطان های پوستی را تقویت می کند!/ کدام نوع سرطانهای پوستی کشنده است؟

مطالعه جدیدی نشان می‌دهد زنانی که درست بعد از بارداری یا در طول بارداری متوجه سرطان پوستی ملانوما می‌شوند، بیشتر از بقیه زنان در خطرند.

به گفته محققان هورمون‌های حاملگی ممکن است باعث تقویت کشنده‌ترین نوع سرطان پوستی شود.

محقق راهبر، دکتر برایان گستمن، جراح پلاستیک و سرپرست جراحی ملانوما در کلیولند کلینیک، در یک نشست خبری بیمارستانی گفت: «نرخ متاستاز (انتشار سرطان)، عود و مرگ در یافته‌های ما حیرت‌آور بود. این مقادیر در زنان حامله یا زنانی که یک سال از زایمان‌شان می‌گذشت به طرز چشمگیری بیشتر بود.»


با این حال این مطالعه برای یافتن ارتباطی بین ملانوما و حاملگی طراحی شده بود و نمی‌تواند نشانگر یک رابطه علت و معلولی باشد.

 سرطان پوست یک سری علایم و لکه هایی بر روی بدن ایجاد می کند که اگر نسبت به آنها شناخت داشته باشید، می توانید قبل از اینکه دیر شود آن ها را تشخیص دهید و برای درمان آن اقدام کنید.

کارسینوم سلول بازال
رایج ترین شکل از سرطان پوست، کارسینوم سلول بازال است که معمولا به صورت یک برجستگی کوچک گنبدی شکل بر روی پوست ظاهر می شود، اغلب این نقاط برجسته حالت براق و شفافی را دارا هستند، در بعضی موارد هم به علت دارا بودن رنگدانه های ملانین به جای براق بودن، تیره تر به نظر می رسند.

جالب است بدانید که این نوع سرطان تقریبا هیچ گاه به دیگر بافت های بدن شیوع پیدا نمی کند با این حال اگر نزدیک به اندام هایی همچون چشم، گوش و بینی باشند این احتمال وجود دارد که رشد کند و به آن بافت ها نیز آسیب بزند و یا آنها را بدشکل کند.
این نوع سرطان ، بیش از ۹۰ درصد از موارد سرطان پوست در آمریکا را شامل می شود.

ملانوم
ملانوم کشنده ترین و بدخیم ترین نوع سرطان پوست است که عوامل مختلفی از جمله ژنتیک و تابش اشعه ماورا بنفش در ابتلا به این بیماری دخیل هستند.

تومورهای ملانوما اکثرا قهوه ای یا سیاه هستند و در بعضی موارد بسیار معدود نیز رنگدانه تولید نکرده و به رنگ صورتی، قرمز یا بنفش ظاهر می شود.

از نشانه های این نوع سرطان پوست می توان به تغییر اندازه، شکل و رنگ یک خال، خونریزی و احساس خارش در خال، سفت و متورم شدن در محل خال، اشاره کرد.

در آقایان معمولا ملانوما در ناحیه سر یا گردن و در خانم ها بیشتر روی بازوها و پاها رخ می دهد. به محض مشاهده هر یک از این نشانه ها باید سریعا به پزشک مراجعه کرد و پزشک مربوطه نیز با نمونه برداری از آن به وجود یا عدم وجود سرطان پی خواهد برد.

کراتوز اکتینیک
معمولا این نوع عارضه در اثر زیاد قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شود و از علایم آن می توان به لکه های پوسته دار قهوه ای یا قرمز در نواحی مختلف بدن که بیشتر در معرض آفتاب هستند از جمله صورت، پیشانی، اطراف چشم ها، پشت دست ها، پشت گردن، گوش ها و درصورت طاسی ، پوست سر و …اشاره کرد. اما سرطان زایی این ضایعات پوستی به شرایط بستگی دارد اما با این حال این نشانه ها را باید جدی گرفت و سریعا به متخصص پوست مراجعه کرد.

جالب است بدانید که ۵۸ میلیون آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند و این نوع سرطان پوست نیز از شایع ترین نوع سرطان پوست است.

سرطان سلول های سنگفرشی
سرطان سلول های سنگفرشی در رده بندی سرطان های شایع پوستی، در رده دوم جای دارد. که معمولا در قسمت هایی از بدن که به طور مرتب در معرض آفتاب قرار دارند مانند بینی، پیشانی، گونه ها، لب ها و دیگر قسمت ها یک ضایعه با یک سر قرمز رنگ رشد می کند و سپس خونریزی می کند و در نهایت به یک زخم خشک تبدیل می شود. اما باید این نکته را اضافه کرد که این نوع سرطان به کلی قابل درمان است.

خال های غیرطبیعی اما خوش خیم
این نوع خال ها در هر قسمتی از بدن با حاشیه های کم رنگی می توانند دیده شوند که به مرور زمان بزرگ و بزرگتر می شوند. این نوع خال ها در ابتدا سرطان را نشان نمی دهند اما به مرور زمان و پیگیر نشدن جهت درمان آنها می توانند به سرطان تبدیل شوند. 

محققان دریافتند که زنانی که در طول حاملگی یا در طول یک سال بعد از زایمان متوجه ملانوم خود شدند، پنج برابر بیشتر احتمال مرگ بر اثر سرطان داشتند. به علاوه هفت‌برابر بیشتر احتمال داشت که سرطان آنها منتشر شود و در مقایسه با دیگر زنان، ۹ برابر بیشتر در معرض عود بودند.

این مطالعه در روز ۲۰ ژانویه به صورت آنلاین در ژورنال آکادمی امریکایی بیماری‌های پوست منتشر شد.

منبع خبر : Webmd

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *