“میزان خواب کافی برای کودکان” در سنین مختلف/ خواباندن کودک در گهواره يا ني ني لاي لاي

خواب کافي از چه جهاتي در رشد کودک تاثير دارد؟
خواب کافي باعث تبديل کالري شير به انرژي مورد نياز براي رشد کودک مي شود هم چنين تحريک هورمون رشد و تکثير سريع سلول هاي مغز مي گردد. در ضمن با خواب کافي بدن به ساخت گلبول سفيد (ضروري براي مقابله با عفونت ها)مي پردازد .
چندساعت خواب در طول شبانه روز براي کودکان کافي است ؟
ميزان نياز خواب کودکان يکسان است ولي اين نياز ممکن است از کودکي به کودکي ديگر متفاوت باشد. ولي به طور کلي کودکان تا ۲ ماهگي بين ۱۰ تا ۲۰ ساعت مي خوابند. در سه ماهگي در شبانه روز ۱۴ساعت ۹ساعت شب و ۵ساعت روز)مي خوابند. در ۶ ماهگي ۱۳تا ۱۵ساعت (۱۱ساعت در طول شب و تقريبا ۴ساعت در طول روز) و از يک سالگي به بعد در طول شبانه روز ۱۱ تا ۱۳ساعت مي خوابند.
آيا مي توان براي گرم کردن نوزاد از پتوي برقي استفاده کرد ؟
خير.استفاده از اين وسيله ممنوع است.
آيا نوع تشک در خواب کودک تاثيري دارد؟
تشک بايد کاملاً راحت و نرم باشد. بهتر است از تشک هايي استفاده شود که روکش آن ها قابل شستشو باشد. تشک هاي ابري يا پنبه اي طبيعي مناسب اند.
گاهي کودک با صداي بلند مانند بسته شدن در از خواب مي پرد.آيا اين حالت نشان دهنده مشکلي در سيستم خواب اوست؟
پريدن ناگهاني در خواب به واکنش طبيعي بدن کودک مربوط مي شود که معمولاً بدون دليل خاصي پيش مي آيد. ولي در صورتي که کودک به طورناگهاني در اثر صدا و يا تکان در خواب مي پرد حاکي از سالم کارکردن سيستم عصبي اوست. توجه داشته باشيد پريدن هاي ناگهاني در خواب معمولا در ۴ماهگي برطرف مي شود.
خواباندن کودک در گهواره يا ني ني لاي لاي براي او مشکلي ايجاد نمي کند؟
کودکان بدن انعطاف پذيري دارند به همين دليل از خوابيدن در ني ني لاي لاي و گهواره لذت مي برند. البته بايد نکات ايمني در اين خصوص کاملا مد نظر قرار گيرند.توصيه مي شود شبها نوزاد را در آن نخوابانيد و تنها براي خواب روزانه از اين وسايل استفاده کنيد. هم چنين سرکودک بايد کاملا محکم در جايش باشد و اين طرف و آن طرف نيفتد. توصيه مي شود کودک را به مدت طولاني در اين وسايل نخوابانيد .
گاهي کودک درخواب تند تند نفس مي کشد آيا اين حالت نگران کننده است ؟
تنفس کودکان معمولاً منظم نيست و درطول خواب تغيير مي کند .به طورمثال گاهي چنان آرام نفس مي کشد که والدين متوجه نمي شوند ووقتي در مرحله خواب ديدن به سر مي برد تنفس او سريع تر مي شود. با افزايش سن کودک،والدين با حالت فرزند خود عادت مي کنند. توجه داشته باشيد در صورتي که کودک مشکلات تنفسي دارد و به طورمداوم در خواب خروپف مي کند در طول شب سرفه مي کند ،تب دارد و يا مکرر بيدار مي شود حتماً با پزشک مشورت کنيد .
آيا الگوي خواب در نوزادان نارس متفاوت است ؟
بله؛کودکان نارس در طول شب بيشتر بيدار مي شوند ولي خواب بيشتري نسبت به ساير نوزادان دارند. البته اين کودکان به مرور براي خواب خود الگويي پيدا مي کنند.
اگرکودک در حين شير خوردن به خواب برود چه بايد کرد ؟
اين حالت در کودکان طبيعي است ولي نبايد به عادت تبديل شود چه دراين صورت کودک تنها با مکيدن به خواب مي رود. توصيه مي شود هرگاه احساس نموديد کودک در حال خوابيدن است سينه و يا شيشه شير را از دهانش خارج کنيد .البته گاهي لازم است شما چندين باراين عمل را انجام دهيد تا کودک عادت کند.
دماي اتاق تا چه حد در خواب کودک تاثير دارد؟
پرواضح است دماي مناسب (۱۸۰درجه سانتي گراد)به خواب راحت کودک کمک مي کند.سعي کنيد با لمس شکم و يا پشت گردن نوزاد از زيرلباس دماي بدن او را کنترل کنيد. توجه داشته باشيد نوزاد هنوز نمي تواند با محيط تطبيق پيدا کند و هواي بسيارگرم براي او خطرناک است.
چگونه مي توان فهميد کودک به قدرکافي خوابيده است ؟
اگربعد از بيدار شدن از خواب سرحال است ،به ميزان کافي خوابيده است . ولي در صورتي که بهانه گيري مي کند و يا بي قراراست ممکن است ناشي از خواب ناکافي باشد. در اين حالت با آرامش او را بخوابانيد .  

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. نوزادان در سه ماهگی به حدود ۱۴ تا ۱۶ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند (حدود ۴-۵ ساعت در روز و ۱۰-۱۱ ساعت در شب). معمولاً یک یا دو بار بین آن بیدار می‌شوند. اکثر نوزادان در این سن شب‌ها می‌توانند ۶ تا ۸ ساعت متوالی بخوابند. این میزان در چهار ماهگی در کنار خواب‌های میان روزی به ۹ تا ۱۲ ساعت، می‌رسد.
    “شش ماهگی”
    در شش ماهگی نوزاد حدود ۱۴ ساعت در شبانه روز به خواب احتیاج دارد. کودکان به طور معمول حدود ۹ تا ۱۱ ساعت در شب می‌خوابند. چرت زدن آن‌ها در طول روز تبدیل به یکی در صبح و دیگری در بعد از ظهر می‌شود، هرچند هنوز برخی از کودکان ۳ یا ۴ بار در روز چرت می‌زنند. در این سن، می‌توانید واکنش خود به نوزادی که در طول شب بیدار شده و گریه می‌کند را تغییر دهید.
    می‌توانید به نوزادان این سن ۵ دقیقه وقت بدهید که خودش آرام شود و دوباره به خواب برود. اگر این کار را نکرد، می‌توانید بدون بلند کردن او از روی گهواره، آرامش کنید (با خواندن لالایی با صدای آرام و مالیدن پشتش)، بعد او را ترک کنید، مگر این که به نظر برسد که نوزاد مریض است. ممکن است نشانه‌هایی از اضطراب جدایی کودکان در این دوره مشاهده کنید برای برطرف کردن آن می‌توانید از مشاوره کودک استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *