آیا مصرف خرما در اوایل بارداری باعث سقط جنین می شود؟!

خرما و سقط جنین

من به خاطر کم خونی که دارم روزانه ۲ عدد خرما به صورت ناشتا می خورم و الان هفته چهارم بارداری هستم شنیدم چون خرما گرمی هستش ممکنه باعث سقط جنین بشه.. آیا این درسته؟ سقط جنین با خرما ممکنه اتفاق بیفته؟؟؟

خرما بر خلاف تصور عامه باعث سقط جنین نمی شود و می تواند برای درمان کم خونی مفید باشد اما ممکن است علاوه بر مصرف خرما لازم باشد که قرص آهن نیز مصرف نمایید. بنابراین لازم است حتماً در این مورد با پزشک مشورت نمایید.

خرما و سقط جنین

فواید خوردن خرما در بارداری

خرما منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. این میوه منبع غنی از انرژی و فیبر است. مواد معدنی ضروری همچون کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، روی در آن یافت می شود. این ماده در برگیرنده ویتامین هایی همچون تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین A و K است.

مصرف روزانه خرما از یبوست در زنان باردار جلوگیری می کند.

سطح بالای آهن موجود در خرما می تواند کم خونی زنان باردار را درمان کند، عضلات رحم را تقویت کرده و باعث افزایش شیر مادر در دوران شیردهی می شود.

خرما باعث افزایش هوش و تقویت حافظه جنین می شود.

یک مطالعه نشان داده که خوردن خرما چهار هفته قبل از زایمان می تواند زایمان را آسان تر کند.

بعد از بارداری، خوردن خرما می تواند به کاهش وزن و بازگشت به وزن ایده آل کمک کند.

مریم کوهی متخصص زنان و زایمان گفت:

شایع ترین نوع کم خونی در بارداری کم خونی فقر آهن است که با تغذیه مناسب قابل پیشگیری و درمان است.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه کم خونی فقر آهن در دوران بارداری عمدتا از افزایش حجم پلاسما در غیاب افزایش توده هموگلوبین مادر ناشی می شود، تصریح کرد: مصرف ناکافی منابع غذایی آهن دار، سابقه خونریزی در قاعدگی ها یا بارداری های قبلی، تعدد بارداری و بارداری مجدد با فاصله کمتر از ۲ سال احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن را افزایش می دهد.

کوهی با تاکید به اینکه تغذیه مناسب می تواند نقش مهمی در درمان و پیشگیری کم خونی فقر آهن و سایر کم خونی‌ها داشته باشد خاطرنشان کرد:

درمان کم خونی فقر آهن در دوران بارداری منوط به مصرف روزانه و منظم مکمل آهن متناسب با شدت کم خونی است.

وی اظهار کرد: برای رفع کم خونی فقر آهن در دوران بارداری پس از طی دوره درمان کم خونی و اتمام زایمان، مصرف مکمل آهن با دوز پایین تا ۳ ماه پس از زایمان باید ادامه داشته باشد.

این متخصص با تاکید به اینکه زنان باردار برای جذب بهتر آهن غذا از مصرف چای و دم نوش های گیاهی یک ساعت قبل و حداقل ۲ ساعت بعد از غذا خودداری کنند، ادامه داد: برای کاهش اختلالات گوارشی و جذب بهتر آهن بهترین زمان مصرف قرص آهن پس از غذا و یا شب و قبل از خوابیدن است.

متخصص زنان و زایمان بیان کرد: مصرف منابع غذایی حاوی آهن مثل گوشت، ماهی و سبزیجات، مصرف خشکبار و مغزها مانند بادام، خرما و کشمش، استفاده از سبزیجات و میوه های دارای ویتامین ث به همراه غذا که جذب اهن را افزایش می‌دهند همانند سبزی تازه، سالاد، آب لیمو از جمله موارد ساده برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن در بانوان به ویژه در دوران بارداری است.

منبع خبر : خبر تکمیلی از ایسنا

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *