چرا چند ساعت بعد از سزارین باید راه رفت؟

قوانین جدید علمی ایجاب می نماید که بیمار پس از عمل جراحی زود راه بیفتد ، هر چه این زمان با توجه به قدرت بدنی بیمار و درد پس از عمل کوتاهتر باشد بازگشت شخص به فعالیتهای روزمره و زندگی عادی سریعتر بوده و عوارض عمل چون لخته شدن خون در عروق اندامهای پایینی ( پاها) و لگن، عفونتهای ریوی و غیره کمتر خواهد بود.

مصرف مایعات زیاد از موارد دیگری است که به بیمار توصیه می شود تا نه تنها برای شیر دهی کافی بلکه برای جلوگیری از کاهش حجم خون و عفونت ادراری به مادر کمک بنماید. امروزه بیماران خیلی سریع در حدود ۲۴ ساعت از عمل جراحی می توانند بیمارستان را ترک نمایند و در حد نسبتا قابل قبولی به کارهای روزانه و فعالیت معمول مشغول باشند.

 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. ۱- پزشک متخصص پس از انجام سزارین، باید مادر را توجیه کند که پس از مدتی تحرک نسبی داشته باشد و در صورت امکان چند قدمی راه برود. تحرک مادر مانع از لخته شدن خون او می شود و در تسریع روند بهبودی او موثر است. البته لازم به ذکر است که به دلیل تاثیر داروهای بیهوشی، مادر باید با کمک پرستار، راه برود. در غیر این صورت ممکن است دچار سرگیجه شود و به زمین بیفتد و صدماتی را به مادر وارد کند.
    مادران سزارینی باید مقادیر زیادی مایعات و به خصوص آب بنوشند تا توانایی بدن برای التیام زخم ها افزایش پیدا کند

    ۲- برخی مادران از مصرف داروهای مسکن به دلیل تاثیر آنها بر روی شیرشان، خودداری می کنند. اما در اکثر موارد درد ناشی از سزارین آنقدر زیاد است که مادر از تحمل آن عاجز می شود و در روحیه او تاثیر بد گذاشته و به نوزاد هم منتقل می شود. بنابراین باید داروهای مسکن مصرف شود. پزشکان معمولا داروهایی را تجویز می کنند که کمترین تاثیر را بر شیر مادر دارند.

    ۳- به مادران سزارینی توصیه می شود در روزهای اول پس از زایمان، پیاده روی سبک را جزء برنامه های روزانه خود قرار دهند. پیاده روی سبب می شود تا جریان خون، بهتر و سریع تر در بدن به گردش درآید و زخم ناشی از عمل سزارین به سرعت بهبود پیدا کند.

    ۴- مادران سزارینی باید مقادیر زیادی مایعات و به خصوص آب بنوشند تا توانایی بدن برای التیام زخم ها افزایش پیدا کند.

    ۵- به مادران سزارین توصیه می شود از بلند کردن اجسام، جدا خودداری کنند. حتی بلند کردن نوزاد در روزهای اول، می تواند به سلامتی مادر لطمه وارد کند. فشاری که به ناحیه شکم و کمر مادر وارد می شود، ممکن است مدت زمان التیام زخم های عمل سزارین را به تاخیر بیندازد و یا حتی بخیه ها را پاره کند.

    ۶- انجام کارهای خانه مانند پختن غذا، شستشو، گردگیری و … در روزهای اول زایمان برای مادران سزارینی اصلا مناسب نیست. بنابراین توصیه می شود برای مدتی پس از زایمان، از کسی برای انجام کارهای خانه و نگه داشتن نوزاد کمک بگیرند مثل نزدیکان و یا پرستار بچه.

    به این دسته از مادران باید گفت، توانایی شما به دلیل انجام عمل جراحی سزارین کم شده است و دیگر نباید توقع انجام کارهای روزانه را مثل قبل داشته باشید. شما مادر شده اید و باید مراقب سلامتی خود و نوزادتان باشید.

    ۷- استراحت کردن به میزان کافی طی چند هفته پس از زایمان، به مادران توصیه می شود. سعی کنید زمانی که نوزادتان خواب است، استراحت کنید، زیرا بدن در طی استراحت و خواب، بهتر می تواند زخم های خود را التیام بخشد. بنابراین اگر نوزادی دارید که دائما گریه و بیقراری می کند و مانع خوابتان می شود، از فردی بخواهید تا در مراقبت از نوزادتان، به شما کمک کند.
    مادرانی که سزارین شده اند، باید مراقب بخیه های شکم خود باشند و آنها را بررسی کنند تا دچار عفونت و خونریزی نشود

    ۸- اگر چند روز پس از زایمان احساس کردید که باید به گردش و تفریح بروید تا حال و هوایتان عوض شود، فرصت را از دست ندهید. هوای تازه و تفریح برای ارتقای روحیه مادران، بسیار مناسب است.

    ۹- مادرانی که سزارین شده اند، باید مراقب بخیه های شکم خود باشند و آنها را بررسی کنند تا دچار عفونت و خونریزی نشود. گاهی به دلیل فعالیت بیش از حد مادر، بخیه خونریزی می کند. اگر میزان استراحت خود را در طی خونریزی افزایش دهید، مطمئنا روند بهبودی را طی خواهید کرد.

    ۱۰- شوهر نقش مهمی را در انجام کارهای منزل ایفا کند. اگر شوهر بتواند محیط خانه را امن نگه دارد و از زن توقعی غذاپختن و نظافت و … در طی چند هفته اول زایمان نداشته باشد، مادر با خیالی آسوده از نوزاد خود مراقبت می کند و بهبود زخم بخیه شکم او هم تسریع پیدا می کند.

    ۱۱- به مادران سزارینی توصیه می شود تمام وسایل لازم برای نوزاد خود را در دسترس قرار دهند تا زمانی که به آنها نیاز دارند مجبور به صرف وقت و انرژی برای یافتن آنها نباشند، وسایلی مانند پوشک نوزاد، پستانک، لباس بچه و … .

  2. در دو روز اول بعد از سزارین ممكن است از نفخ و تجمع گاز در شكم رنج ببرید. از آنجا كه حركات روده بعد از جراحی كند می شود گاز در روده تجمع می یابد. حركت كردن و راه رفتن به سیستم گوارشی كمك می كند تا مجددا فعالیت خود را از سرگیرد.

    اگر ناراحتی شما زیاد باشد پرستار به شما داروهای ضد نفخ حاوی سایمتیكون می دهد این دارو باعث می شود كه حباب های گاز راحت تر كنار یكدیگر جمع شوند و گاز دفع شود. اما اگر باز هم دفع نداشتید حتما اطلاع دهید تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود. مصرف سایمتیكون در دوران شیر دهی بی خطر است.

    احتمالا در روز جراحی و مسلما در روز بعد از آن به شما توصیه می شود كه تخت را ترك كنید. (با این حال سعی نكنید كه خودتان به تنهایی از تخت برخیزید. برای اولین بار پرستار باید در كنار شما باشد) هنگامیكه در تخت هستید با حركت دادن و كشیدن ساق ها و چرخاندن مچ پا خون را در ساق پا به جریان بیاندازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *