با گذشت زمان، نسل قبلی احساس می کند که برقراری ارتباط با نوجوانان نسل جدید برایش دشوارتر شده است. برقراری ارتباط و درک نوجوانان امروزه سخت تر شده و این کمبود تعاملات مثبت معمولاً باعث کاهش انگیزه نوجوانان می شود. این مساله همچنین کمبودهایی را ایجاد می کند که باعث می شود نوجوانان احساس بی ارزش بودن و درک نشدن نمایند. در حال حاضر بایستی آنها را تقویت کنید و بفهمانید که برای شما باارزش و مهم هستند. این امر می تواند با واگذار کردن کارهایی که دوست دارند به آنها انجام شود. این کار می تواند به آنها کمک کند تا انگیزه پیدا کنند. حتی در هنگام درس خواندن، این رویکرد می تواند موثر باشد.
در اینجا چندین نکته ساده به شما ارائه می دهیم که می تواند به شما بیاموزد که چگونه برای درس خواندن به نوجوانانتان انگیزه بدهید:
۱- همدلی کردن
برای دانستن اینکه چگونه نوجوانان را به درس خواندن ترغیب کنیم، بایستی احساسات و تفکرات وی را درک کنیم. شما باید خودتان را جای وی قرار دهید. نوجوانان به شدت احساساتی و حساس هستند. با آنها صحیت کرده و سعی کنید دیدگاه آنها را درک نماییند و سپس نظرتان را به آنها بگویید.
- مهم است درک کنید که چرا نوجوان شما نمی خواهد تکالیفش را انجام دهد.
- بهترین روش برای برخورد با این وضعیت، روبرو شدن با آن و دریافتن آن چیزی است که مانع درس خواندن وی می شود.
- ممکن است نوجوان شما به دلیل یک موضوع یا ترس دچار افت شده و مانند دیگران نباشد.
- ممکن است برای وی کنار آمدن یا درک کردن آنچه که در کلاس تدریس می شود، دشوار باشد.
- صحبت کردن با وی به شما کمک می کند تا احساس همدلی بیشتری با وی داشته و عامل اصلی بروز مشکل را کشف کنید.
۲- شروع کنید
نوجوانان معمولاً پس از یک روز طولانی، خسته شده و ممکن است برای انجام تکالیفشان احساس تنبلی نمایند. بنابراین صرفاً تاکید بر درس خواندن وی ممکن است کارساز نباشد.
- در کنار وی نشسته و به وی کمک کنید تا بتواند مطالب را بهتر درک کند. کارها و تکالیفی را که ممکن است برای وی دشوار باشد، برای وی توضیح دهید.
- می توانید از یک معلم نیز برای کمک به وی در درس هایش کمک بگیرید.
- در این مرحله نوجوان شما تنها کمی به جلو هل داده شود.
۳- به خاطر داشته باشید داد و فریاد بر روی نوجوان کمکی نکرده و بحث و گفت و گو چاره کار است
توبیخ کردن نوجوانان برای کوچکترین اشتباهات کاری از پیش نخواهد برد. اگر برای هر موضوعی بر سر وی فریاد بکشید، این کار باعث خواهد شد تا وی از نظر عاطفی از شما فاصله گرفته و به نشانه اعتراض دیگر به سخنان شما گوش ندهد.
- مهربان، آرام و ملایم رفتار کرده اما در عین حال قاطع باشید.
- به وی بفهمانید که چرا فکر می کنید وی باید درس بخواند.
- به آرامی با وی بحث کنید که این کار چه مزایایی برای وی خواهد داشت. این کار معمولاً کارآمدتر از فریاد کشیدن و سخنرانی های طولانی می باشد.
۴- سطح انتظارات بالایی نداشته باشید
انتظاراتتان را در مرحله اول خیلی بالا نبرید. معمولاً داشتن انتظارات بالا می تواند نوجوان شما را محدود و مضطرب و تحت فشار قرار دهد.
- سعی کنید بیشتر بر یک الگوی مرسوم و تلاش زیاد تاکید کنید.
- به نوجوانتان بیاموزید تا اهدافی کوچک و متوالی در هر مرحله داشته و آنها را دنبال کند.
- به وی بیاموزید که پس از دستیابی به هر موفقیت، هدف بعدی را تعیین کند.
- کار کردن بر روی یک سری اهداف متوالی به نوجوان شما کمک می کند تا در دراز مدت بیشتر آموخته و نتیجه کسب کند.
۵- تاکید بر فعالیت های اضافی برنامه درسی
مطمئن شوید که تاکید شما بر درس خواندن مانع علایق خلاق و سایر فعالیت های سازنده برای نوجوانتان نمی شود.
- وی را ترغیب کنید تا از خانه خارج شده و به بازی و تفریح بپردازد.
- به وی کمک کنید تا برای علایق و عادات مختلفش برنامه ریزی زمانی داشته باشد.
- این کار نه تنها باعث حفظ شادابی ذهن نوجوان شما خواهد شد، بلکه می تواند نوعی سرمایه گذاری زمانی مناسب برای ارتقای مهارت ها محسوب شود.
به خاطر داشته باشید
- انگیزه بخشی به یک نوجوان به معنی این نیست که وی را وادار به کارهایی کنید که شما می خواهید.
- ترفند واقعی برای ترغیب نوجوانان به درس خواندن از طریق مشارکت، حل مسائل با یکدیگر و پیگیری مداوم حمایت ها و نظارت ها در این زمینه می باشد.
- علاوه براین موارد، هرگز تعریف و تمجید را فراموش نکنید. حتی در صورتی که نوجوان شما موفق به کسب کوچکترین موفقیت گردید، وی را از صمیم قلب تشویق کنید.
امیدواریم این گام های ساده به شما در ترغیب نوجوانتان به درس خواندن موثر باشد! اینکه این نکات به شما کمک کرده اند یا خیر را با ما در میان گذاشته و تجربیات و نکاتی را که در این خصوص کسب کرده اید را با دیگران به اشتراک بگذارید.