۸ توصیه تغذیه ای برای تخمک گذاری بهتر!

بدن شما برخی کربوهیدرات ها مانند کلوچه، نان سفید، برنج سفید و کیک را به سرعت تجزیه کرده و تبدیل به قند خون می نماید. برای کاهش این قند خون افزایش یافته، پانکراس یا لوزالمعده، سطوح بالایی از انسولین را به سرعت به داخل گردش خون آزاد می کند. بر مبنای نتایج تحقیقات متعدد، سطوح بالاتر انسولین احتمالا مانع از تخمک گذاری می گردد…

باتوجه به افزایش نرخ مشکلات باروری در جامعه امروزی، بسیاری از زوجین جوان به دنبال راهکارهایی موثر برای افزایش قدرت و توان باروری خود هستند تا بتوانند از موهبت پدر و مادر شدن بهره مند شوند.

تحقیقات نشان داده است که بر خلاف عواملی مانند سن و وضعیت ژنتیکی که بر باروری موثر اند اما در کنترل شما نیستند، برخی تغییرات ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی می توانند قدرت باروری و عملکرد تخمک گذاری خانم ها را بدون نیاز به مداخلات پزشکی بهبود بخشند. محققان بر مبنای جدیدترین مطالعه انجام شده در دانشگاه پزشکی هاروارد، عمل نمودن به این ده توصیه آسان و کاربردی را به تمام زنان جوان در سنین باروری توصیه می کنند:

۱٫ مصرف قند های سریع تجزیه شونده را محدود ساخته و از کربوهیدرات های پیچیده به میزان بیشتری استفاده کنید:
بدن شما برخی کربوهیدرات ها ( مانند کلوچه، نان سفید، برنج سفید و کیک) را به سرعت تجزیه کرده و تبدیل به قند خون می نماید. برای کاهش این قند خون افزایش یافته، پانکراس یا لوزالمعده، سطوح بالایی از انسولین را به سرعت به داخل گردش خون آزاد می کند. بر مبنای نتایج تحقیقات متعدد، سطوح بالاتر انسولین احتمالا مانع از تخمک گذاری می گردد.

این در حالی است که کربوهیدرات های خوب یا پیچیده ( شامل ترکیبات حاوی فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات سبوس دار) به آرامی هضم می شوند و اثرات تدریجی تر و آهسته تری بر روی سطوح قند خون و انسولین دارند و در نتیجه مصرف بیشتر آن ها با کاهش سطح انسولین و افزایش احتمال تخمک گذاری در ارتباط است.

۲٫ چربی های غیر اشباع سالم را جایگزین مصرف چربی های ترانس نمایید.
چربی های ترانس (موجود در غذاهایی مانند مواد غذایی پخته و بسته بندی شده تجاری{غذاهای آماده}، اسنک ها، روغن جامد، غذاهای سرخ شده مانند پیراشکی و سیب زمینی سرخ شده) موجب افزایش مقاومت به انسولین می شوند. انسولین هورمونی است که به انتقال قند از جریان خون به درون سلول ها کمک می کند. منظور از مقاومت این است که انتقال گلوکز به داخل سلول ها سخت تر می شود. بنابراین پانکراس به پمپاژ بیشتر و بیشتر انسولین ادامه می دهد و نتیجه این خواهد بود که انسولین بیشتری در جریان خون شما وجود خواهد داشت و همانطور که گفتیم سطوح بالای انسولین با ایجاد برخی اختلالات در بدن بر تخمک گذاری تاثیر می گذارد.

۳٫ بیشتر پروتئین مورد نیاز خود را از منابع و غذاهای گیاهی مانند حبوبات تامین نمایید و مصرف گوشت قرمز را محدود سازید
پروتئین های گیاهی (موجود در لوبیا، آجیل، دانه ها و مغز ها) با چربی های سالم و کالری نسبتا کمی همراه بوده و می توانند برای کاهش وزن نیز مفید باشد.

۴٫ یک یا دو وعده در روز را به مصرف شیر کامل یا سایر محصولات لبنی پرچرب، مانند ماست اختصاص داده و مصرف محصولات لبنی کم چرب و بدون چربی را کاهش دهید
محققان دریافتند که مصرف بیشتر محصولات لبنی کم چرب در رژیم غذایی یک خانم می تواند با بروز مشکلات بیشتر در فرآیند باردار شدن همراه باشد. البته چگونگی این فرآیند هنوز به درستی مشخص نشده است.

۵٫ از مصرف روزانه یک مولتی ویتامین حاوی حداقل ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک و ۸۰-۴۰ میلی گرم آهن غافل نشوید
بر اساس این مطالعه، احتمال تجربه ناباروری مرتبط با تخمک گذاری، در زنانی که روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک مصرف می کنند، ۴۰ درصد کمتر از زنانی است که مصرف اسید فولیک را به فراموشی سپرده اند.

۶٫ قهوه و چای را در حد اعتدال مصرف نمایید
احتمالأ بارها و بارها شنیده اید که مصرف کافئین تأثیرات منفی بر باروری دارد، به عنوان مثال نوشیدن بیش از ۵ فنجان قهوه در روز ( معادل حدود ۵۰۰ میلی گرم کافئین) با کاهش باروری مرتبط است. اما اگر حذف کامل نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه و یا چای از زندگیتان، برایتان سخت به نظر می رسد، می توانید خوشحال باشید چراکه مصرف متعادل از این نوشیدنی ها تاثیرات اندک و نه چندان قابل توجهی بر مشکلات تخمک گذاری دارد.

۷٫ وزن خود را در " منطقه مناسب باروری" یعنی شاخص توده بدنی بین ۲۴-۱۸٫۵ نگاه دارید
شاخص توده بدنی از طریق تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر قابل محاسبه است. بیش از حد لاغر بودن ( شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸٫۵) و یا داشتن اضافه وزن ( شاخص توده بدنی ۲۵ و یا بیشتر) می تواند قدرت باروری شما و حتی سلامت کودکتان را تحت تاثیر قرار دهد.

۸٫ ۳۰-۶۰ دقیقه از روز را به ورزش اختصاص دهید
ورزش کردن علاوه بر تنظیم هورمون ها، به کنترل وزن شما نیز کمک می کند. البته اثرات شگفت انگیز ورزش بر سلامت باروری، تنها به این مسأله خلاصه نشده و در تمامی طول زندگی شما باقی می ماند. 

منبع خبر : برگرفته از mom

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. اگر شما در حال تلاش برای باردار شدن هستید، از نوشیدن شیر کم چرب به دلیل ترویج ناباروری، اجتناب کنید. در عوض، شیر کامل را انتخاب کنید. شیر کامل و پرچرب مقدار بیشتری کلسیم دارد که هم برای استخوان ها و هم برای افزایش قدرت باروری بسیار مفید است. ضمن این که چربی موجود در شیر پرچرب برای بارداری نیز مفید است. اگر شیر کامل دوست ندارید، می توانید در برنامه غذایی روزانه خود از بستنی پر چرب، ماست یا پنیر استفاده کنید. این مواد نیز منافع مشابه ای دارند. با نوشیدن یک لیوان شیر کامل در هر روز، بدن به کلسیم مورد نیاز برای بهبود شانس حامله شدن، دسترسی دارد.

  2. کم کردن فعالیت بدنی، کم آبی بدن و غلظت خون سبب محروم ماندن تخمک و تخمدان از جریان خون غنی از اکسیژن می شود. نوشیدن آب کافی می تواند سبب افزایش گردش خون در سیستم تولید مثل شود. توصیه می شود افراد، پیاده روی روزانه، فعالیت های ورزشی سبک و نوشیدن آب کافی را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
    ماساژ باروری،
    ماساژ شکمی می تواند جریان خون را به رحم و تخمدان افزایش دهد. توصیه می شود افراد ماساژ شکمی را بعد از اتمام پریود آغاز کرده و حداقل ۴ مرتبه در هر هفته تکرار نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *