۷ علامت مهم حاملگی/ از کجا بدونم حامله ام یا نه؟!

علایم اوليه حاملگی

علائم بارداری پنهان

حامله شدن علایم متفاوتی به همراه دارد. هر خانمی ممکن است بعد از حامله شدن یک یا چند یا تمام علایم حاملگی زیر را داشته باشد: 

• قطع قاعدگی: قطع قاعده شدن، نشانه ای از حاملگی است، ولی ممکن است قاعده نشدن در نتیجه نوعی بیماری، استرس، رژیم غذایی، بی اشتهایی و قطع مصرف قرص های حاملگی نیز رخ داده باشد.

• حساس شدن پستان ها: یکی از علایم اولیه حاملگی، حساس شدن پستان ها است که ممکن است حتی چند روز بعد از حاملگی رخ دهد و زن احساس کند که پستان هایش حساس و بزرگ شده است. حساس شدن پستان ها بیشتر در حاملگی اول وجود دارد و در حاملگی های بعد از بین می رود.

 • حالت تهوع و استفراغ: حالت تهوع و استفراغ معمولا در هفته های پنجم تا ششم حاملگی رخ می دهد و بعد از هفته ۱۴ تا ۱۶ از بین می رود، ولی ممکن است خانمی حتی در هفته دوم حاملگی حالت تهوع و استفراغ داشته باشد. 

• خستگی: بسیاری از خانم ها در شروع حاملگی خود احساس خستگی زودرس می کنند
مخصوصا هنگام برگشت از کار روزانه) و میل دارند به رختخواب بروند و بخوابند. و تغییر در طعم و مزه غذا: در ابتدای حاملگی، بعضی از خانم ها تحمل خوردن برخی از غذاها را ندارند و احساس طعم و مزه غیرعادی در دهان خود می کنند.

• تغییر در خلق و خو : حاملگی سبب می شود که خلق و خوی مادر تغییر کند، حتی بعضی از خانم ها برای گریه کردن آمادگی پیدا می کنند و به راحتی گریه می کنند. 

• يبوست: پیدایش یبوست یکی از علايم شايع حاملگی است زیرا هورمون پروژسترون ترشح می گردد و موجب شلی و کم شدن حرکات روده می شود که منجر به يبوست می گردد.

• تکرر ادرار: دو تا سه هفته بعد از حاملگی، بعضی از خانم ها احساس می کنند که مایلند به دفعات ادرار کنند، این حالت نتیجه فشار رحم روی مثانه است و در هفته ۱۴ حاملگی که رحم به طرف بالا و شکم می رود این احساس از بین می رود، ولی در آخر حاملگی چون سر جنین پایین می آید و روی مثانه فشار می آورد، تکرر ادرار دوباره احساس می گردد.

تأیید حاملگی با آزمایش ادرار و خون در حدود دو هفته بعد از بارور شدن (یکی شدن اسپرم و تخمک)، در حالی که جنین به اندازه نوک مداد است و در دیواره رحم قرار گرفته و جفت تشکیل شده است.

هورمون حاملگی از جنین ترشح می گردد و وارد جریان خون و ادرار می شود. اگر در این زمان و بعد از آن آزمایش ادرار و خون از مادر انجام گیرد، آزمایش او وجود هورمون حاملگی را نشان می دهد و نتیجه آزمایش مثبت می گردد.

آزمایش ادرار: هر خانمی می تواند با خرید نوار تست حاملگی از داروخانه ها، ادرار صبحگاهی خود را در خانه آزمایش کند و به حامله شدن خود پی ببرد (دستورالعمل نوار در جعبه آن وجود دارد) یا می تواند به آزمایشگاه مراجعه کند و درخواست آزمایش نماید. آزمایش ادرار وجود هورمون حاملگی را در ادرار مشخص می کند و در صورت حامله بودن، نتیجه مثبت میگردد.

آزمایش خون: با آزمایش خون وجود حاملگی و مدت زمان حامله بودن مشخص می گردد. آزمایش خون حتی در هفته اول حاملگی نیز وجود هورمون حاملگی را که در خون مادر وجود دارد مشخص خواهد کرد. این آزمایش دقت بیشتری نسبت به آزمایش ادرار دارد و صد درصد صحیح می باشد.

اولتراسونوگرافی: اولتراسونوگرافی بسیار راحت و بدون هیچ مشکلی انجام می گیرد و وجود حاملگی و زمان حاملگی را مشخص خواهد کرد.

معاینه پزشکی: چهار تا شش هفته بعد از حاملگی، مادر حامله می تواند به پزشک مراجعه و با انجام معاینه دستگاه تناسلی و آزمایش ادرار و خون و معاینه پزشکی عمومی به سلامت خود و جنین خود پی ببرد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. یکی از اصلی ترین علایم حاملگی قطع شدن قاعدگی است . پس اگر پریودی تان عقب افتاد ممکن است باردار باشید . البته در عقب افتادن قاعدگی دلایل دیگری مانند افزایش یا کاهش ناگهانی وزن، استرس، اختلالات هورمونی، قطع مصرف قرص‌های ضد بارداری و خستگی نیز تاثیر خواهد گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *