4 علت بوی بد دهان در کودکان بهمراه درمان آنها

۴ علت بوی بد دهان در کودکان و درمان های آن

اگر متوجه بوی بد دهان نوزادتان شده اید، مطمئن باشید که تنها نیستید. بوی بد دهان (هالیتوسیس) در بین کودکان خردسال مرسوم بوده و عوامل مختلفی می توانند باعث بروز آن شود. مهم نیست دلیل آن چه باشد، شما می توانید کارهایی را برای رفع مشکل بوی بد دهان کودکتان انجام دهید.

دلایل دهانی بوی بد دهان کودک

دلایل دهانی بوی بد دهان کودک

دهان انسان اساساً محل زندگی بسیاری از باکتری ها می باشد. بسیاری از متخصصین معتقدند که بوی بد دهان به دلیل محصولات حاصل از متابولیسم باکتری ها مانند سولور، اسیدهای چرب فرار و سایر مواد شیمیایی مانند پوترسین و کاداوین می باشد. منبع اصلی این باکتری ها زبان می باشد؛ بویژه زبان هایی که با لایه های ضخیم پوشیده شده باشد. این جرم ها ممکن است بین دندان ها و لثه ها نیز یافت شوند (ناحیه اطراف دندان).

چه باید کرد؟

مسواک زدن یا تمیر کردن زبان بویژه نیمه پشتی آن، می تواند به کاهش بوی بد دهان در بالغین کمک کند. در حالی که هیچ تحقیقی بر روی نوزادان انجام نشده است، این بدون شک درمان بدون خطری است که می توانید آن را در خانه آزمایش کنید. دهانشویه ها بویژه محصولاتی که حاوی روی می باشند، می توانند بوی بد دهان را در بالغین کاهش دهند. اما مجدداً هیچ تحقیق در این خصوص درباره نوزادان صورت نگرفته است که ممکن است در غرغره کردن و بیرون ریختن دهانشویه مشکل داشته باشند. مراجعه به دندانپزشک از سن ۱ سالگی برای تمیز کاری و معاینه مستمر می تواند مانع از سلامت ضعیف دندان ها و پوسیدگی آنها شود که با بوی بد دهان در ارتباطند.

عوامل مربوط به بینی در بوی بد دهان کودک

عوامل مربوط به بینی در بوی بد دهان کودک

سینوزیت مزمن می تواند یکی از دلایل بروز بوی بد دهان در نوزادان باشد. کودکان مبتلا به این مشکل همواره دارای علائم دیگری مانند موارد زیر می باشند:

  • آبریزش بینی طولانی مدت
  • سرفه
  • انسداد بینی
  • درد صورت

علاوه براین، گیر کردن اجسام خارجی در بینی مانند دانه ها یا قسمتی از غذا نیز در این سن مرسوم است. این امر نیز می تواند باعث بروز بوی بد شود. در این مواقع، کودک معمولاً ترشحات بد بو و سبز رنگی از یکی از حفره های بینی خود خواهد داشت. در این موارد، بو به راحتی قابل تشخیص بوده و به سرعت شدید می شود.

چه باید کرد؟

اگر فکر می کنید کودک شما به تازگی به سینوزیت مبتلا شده، می توانید کمی منتظر بمانید تا مشکل برطرف شود. نوشانیدن آب زیاد به کودک و تمیز کردن مجاری بینی با فشار هوا می تواند به رفع سریعتر مشکل کمک کند. اما اگر از این روش ها بدون کسب نتیجه ای استفاده نمودید، به پزشک مراجعه نمایید. گاهی اوقات استفاده از آنتی بیوتیک ها برای رفع سینوزیت مزمن ضروری می باشد. اگر فکر می کنید یک شیء خارجی در بینی کودک گیر کرده است، به پزشک مراجعه کنید. وقتی که به نقطه تولید بوی بد و ترشحات سبز رنگ بینی برسید، شیء احتمالاً با بافت ملتهب بینی احاطه شده و خارج کردن آن در منزل ممکن است دشوار باشد. پزشک ممکن است بتواند در مطب شی را خارج کرده یا شما را به درمانگاه دیگری ارجاع دهد.

عوامل معده ای روده ای (GI) بوی بد دهان در کودکان

عوامل معده ای روده ای (GI) بوی بد دهان در کودکان

عوامل معده ای روده ای (GI) به اندازه سایر عوامل تولید کننده بوی بد دهان در کودکان مرسوم نیستند، اما وقتی مشکلات معده ای روده ای وجود دارند، این گزینه را نیز باید در نظر گرفت. اگر کودک شما بوی بد دهان مزمن به همراه درد شکمی، حالت تهوع، استفراغ یا سوزش معده دارد، ممکن است بیماری “بازگشت اسید معده به مری” (GERD) عامل مشکل آفرین باشد. در این شرایط، اسید معده به درون مجرای مری بازگشت میکند و معمولاً به حلق یا دهان می رسد و در مواردی ممکن است از دهان خارج شود. والدین ممکن است با GERD در نوزادان آشنا باشند، اما این مشکل ممکن است در کودکان خردسال نیز روی دهد.

عفونت با هلیکوباکتر پیلوری، نوعی باکتری که می تواند باعث عفونت در معده شده و گاهی علائم ناخوشایندی به همراه داشته باشد، مشکل دیگری است که می تواند باعث بوی بد دهان شود. معمولاً این وضعیت همراه با مشکلات معده ای روده ای آشکار مانند درد شکمی، حالت تهوع، استفراغ و آروغ زدن همراه است. عفونت هلیکوباکتر پیلوری که باعث بروز علائم شود، معمولاً در کودکان بزرگتر یا بالغین شایع است؛ اما ممکن است گاهی اوقات در کودکان خردسال نیز دیده شود.

چه باید کرد؟

این مشکلات معمولاً نیازمند درمان توسط پزشک هستند. داروهایی معمولاً برای این وضعیت تجویز می شوند اما ممکن است لازم باشد کودک شما مورد آزمایش دقیق تر قرار بگیرد تا مشخص شود آیا GERD یا هلیکوباکتر پیلوری عامل بروز مشکل است یا خیر. اگر کودک شما به طور مکرر دچار علائم معده ای روده ای همراه با بوی بد دهان می شود، به پزشک مراجعه نمایید.

سایر عوامل ایجاد بوی بد دهان در کودکان

سایر عوامل ایجاد بوی بد دهان در کودکان

کودکانی که در هنگام خواب از دهان نفس می کشند، شانس بیشتری برای ابتلا به بوی بد دهان خواهند داشت. تنفس از راه دهان می تواند باعث خشکی مخاط دهان شده و جریان بزاق دهان را کاهش دهد. این امر باعث آزاد شدن باکتری های تولید کننده بو در دهان می شود. همچنین، اگر کودک شما هر چیزی به غیر از آب را در هنگام شب می نوشد، این امر می تواند مشکل را تشدید کند. دلایل فراوانی وجود دارند که چرا کودکان از راه دهان تنفنس می کنند که از انسداد بینی به دلیل حساسیت تا بزرگی لوزه ها که مسیرهای هوایی را مسدود کرده اند، متغیر می باشد.

چه باید کرد؟

قبل از خواب دندان های کودکتان را مسواک زده و پس از آن در طول شب فقط به وی آب بدهید (یا شیر سینه اگر کماکان در هنگام شب به وی شیر می دهید). اگر کودک شما به طور مداوم از دهان نفس می کشد، از پزشک کمک بگیرید. چون ممکن است دلایل مختلفی برای تنفس از راه دهان وجود داشته باشد که بعضی از آنها نیاز به مراقبت پزشکی دارند. پزشک باید کودک شما را به دقت معاینه کند تا وجود هرگونه مشکل جدی رد شود.

سخن پایانی

بوی بد دهان کودکان خردسال

همانند بالغین، کودکان خردسال نیز ممکن است دچار بوی بد دهان شوند. عوامل مختلفی از انباشت باکتری ها در دهان گرفته تا مشکلات معده در این مساله دخیل هستند. اگر نگران بوی بد دهان کودکتان هستید، پزشک می تواند به شما در یافتن عامل آن کمک کند. درمان مشکلات زمینه ای می تواند به بهبود تنفس کودک شما کمک کند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.