21 نکته کاربردی برای بهبود شانس بارداری

۲۱ نکته کاربردی برای بهبود شانس بارداری

شما با خوشبختی ازدواج کرده اید و می خواهید خانواده خود را گسترش دهید اما بچه دار شدن مانند یک رویای دست نیافتنی در زندگی شما به نظر می رسد. امیدتان را از دست ندهید. دلایل ناباروری را یافته و به درمان آنها بپردازید.در این جا نکاتی را برای بهبود شانس بارداری ارائه می دهیم. کمی تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی می تواند در این زمینه موثر باشد.

عواملی که بر باروری تاثیر گذارند

شانس باروری یک زوج می تواند به دلایل مختلف دچار مشکل شده یا به تاخیر بیفتد مانند: ناتوانی در باروری از جانب مرد یا زن. در اینجا چندین عامل را که می توانند بر شانس باروری تاثیر گذارند، ارائه می دهیم.

در زنان:
  • بالا رفتن سن ازدواج (بیش از ۳۰ سال) که در این زمان میزان باروری شروع به کاهش می کند.
  • فیبروم رحم
  • بارداری های خارج رحم یا ندومتریوز
  • بیماری التهابی
  • لگن سندرم
  • کیست چندگانه تخمدان ها (PCOS)
  • سابقه STD (بیماری های مقاربتی)
  • اشتباه در محاسبه دوره باروری
  • انسداد لوله فالوپ
  • چرخه نامنظم پریودی
  • کارکرد نامناسب تیروئید
  • از کاری افتادن زودهنگام تخمدان ها (POF)
  • پایان یافتن ذخیره تخمک در تخمدان ها (DOR)
در مردان:
  • تعداد کم اسپرم ها
  • بیضه های نامتعارف
  • مشکل نعوظ
  • زودانزالی
  • دیابت

به طور کلی: جراحی های ناحیه لگن و شکم، مشکلات مربوط به سبک زندگی، اگر یک مشکل زمینه ای مانع شانس بارداری شما نشده باشد، می توانید با کمی تلاش شانس بارداری را افزایش دهید.

عواملی که بر باروری تاثیر گذارند

۲۱ نکته مهم برای افزایش شانس بارداری

در اینجا چندین نکته برای بالا بردن شانس بارداری را بیان می نماییم.

۱٫ آزمایش کامل سلامت: به سراغ انجام آزمایشات کامل سلامت بروید تا مطمئن شوید که از لحاظ پزشکی سلامت می باشید. می توایند آزمایشات تخمک گذاری و اسپرم را انجام دهید که پارامترهایی ضروری برای تصمیم گیری درباره توانایی باروری زوجین محسوب می شوند. علاوه براین، آگاهی از سلامت جسمی تضمین کننده داشتن یک دوران بارداری سالم می باشد.

۲٫ حفظ وزن مناسب بدن: وزن زنان نقشی اساسی در بارداری بازی می کند. چاقی یا لاغری بیش از حد منجر به بروز تغییرات هورمونی در بدن می شود که این امر می تواند شانس بارداری را کاهش دهد. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و داشتن تناسب اندام با استفاده از ورزش می تواند به شما کمک کند تا وزن ایده آلی داشته باشید.

۳٫ سبک زندگی سالم: سبک زندگی سالم می تواند به بهبود باروری کمک کند. از مصرف الکل، سیگار کشیدن و مواد مخدر پرهیز نمایید زیرا این امور می توانند بر شانس بارداری تاثیر گذارند. از مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم پرهیز کرده و میوه ها، سبزیحات، گوشت، ماهی و محصولات لبنی (بویژه غذاهای ارگانیک) را در رژیم غذایی تان جای دهید. همچنین به طور منظم ورزش کنید تا بتوانید وزن ایده آلی داشته باشید. این امور شانس باروری را از طریق بهبود کیفیت اسپرم و سلامت تخمک افزایش می دهد.

۴٫ دوره تخمک گذاری را تحت نظر داشته باشید: دوره تخم گذاری را برای فهمیدن مناسب ترین زمان برای آمیزش به منظور بارداری تحت نظر داشته باشید. به عنوان مثال، اگر دوره پریودی شما ۲۸ روزه باشد، شما در روز چهاردهم تخمک گذاری خواهید نمود و این زمان ایده آل برای رابطه جنسی می باشد. شما همچنین می توانید با یک متخصص زنان و زایمان برای کسب توصیه های لازم مشورت نمایید. شما همجنین می توانید درجه غلظت مخاط لگنی و دمای پایه بدنی را برای ردگیری دوره تخمک گذاری مورد بررسی قرار دهید.

۵٫ نظارت فولیکولی: اگر نمی توانید به تنهایی دوره تخم گذاری تان را پیگیری نمایید، پزشک می تواند با نظارت فولیکولی به شما کمک کند. با آزمایش هورمون های خونی و تصویربرداری مافوق صوت از تخمدان ها، وی می تواند زمان دقیق تخمک گذاری را اعلام کند.

۶٫ غذاهای تقویت کننده باروری: موادمغذی مانند اسید فولیک، ویتامین های C، A، D و E، روی ، پتاسیم و مس برای تقویت باروری ضروری می باشند. این مواد که می توانند از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها وارد بدن شوند، به تولید تخمک سالم و بهبود کیفیت اسپرم ها کمک می نمایند. غذاهایی که می خورید باید شامل خوراکی های زیر باشند:

  • سبزیجات برگ سبز: اسفناج، کلم پیچ، بروکلی
  • ماهی های روغنی: ساردین، سالمون و ماهی خال مخالی
  • غذاهای سرشار از روی: تنقلات، تخم کدو، صدف، گوشت گوسفند و گاو تغذیه شده با خوراک ارگانیک
  • کربوهیدارتهای پیچیده: نان تمام گندم، برنج، ماکارونی، سیب زمینی شیرین.
  • غذاهای پروتئینی: مرغ، لبنیات، تنقلات، بوقلمون، رشته (توفو)، غلات، تخم مرغ و حبوبات
  • کاهش استرس: استرس می تواند باعث ایجاد نوسانات هورمونی شود که این نوسانات می تواند بر باروری در مردان و زنان تاثیر گذارد. مراقبه، تمرینات تنفس و یوگا بعضی از روشهای کاهش استرس محسوب می شوند.

غذاهای تقویت کننده باروری

۷٫ درخصوص داروها با پزشک مشورت نمایید: اگر داروهایی را برای هر مشکل زمینه ای استفاده می کنید، درباره تصمیم تان برای بارداری با پزشک تان مشورت نمایید. بعضی داروها مانند استروئیدها، بلاک کننده های آلفا، داروهای روان پزشکی و NSAIDها می توانند بر باروری تاثیر بگذارند.

۸٫ ویتامین های پیش از بارداری را مصرف کنید: اگر برای بارداری برنامه ریزی می کنید، با پزشک تان در این باره مشورت کرده و مصرف ویتامین های پیش از بارداری را شروع کنید. این ویتامین ها می توانند کمبودهای موادغذایی را که می توانند مانع باروری شوند، جبران نمایند.

۹٫ به اندازه کافی بخوابید: خواب شبانه کافی برای اینکه بدن بتواند متابولیسم مناسب داشته و هورمون های لازم را تولید کند، ضروری است. بنابراین، حتماً ۷ الی ۸ ساعت در شبانه روز بخوابید.

۱۰٫ نزدیکی جسمی: در طول رابطه جنسی از وضعیت هایی که در آنها زنان در بالا قرار می گیرند پرهیز کنید تا مایع منی به بیرون از واژن سرازیر نشود. وضعیت هایی را استفاده کنید که در آنها مردان در بالا قرار می گیرند تا مطمئن شوید که مایع منی بیشتری وارد واژن همسرتان گردیده و شانس بارداری را افزایش دهید. پس از انزال، مدتی در وضعیت افقی (خوابیده) باقی بمانید تا اسپرم ها زمان کافی برای حرکت در واژن و رسیدن به تخمک را در اختیار داشته باشند.

۱۱٫ از روان کننده ها استفاده نکنید: استفاده از روان کننده ها در هنگام رابطه جنسی می تواند سرعت تحرک اسپرم ها را کاهش داده و مانع رسیدن آنها به تخمک شود. همچنین اسپری های واژنی یا تامپون ها می توانند باعث خشکی واژن شده و جریان حرکت اسپرم ها را دشوار نمایند.

۱۲٫ مصرف کافئین را کاهش دهید: مصرف بیش از حد کافئین می تواند باروری را کاهش داده و بارداری را به تاخیر بیندازد. مصرف بیش از حد کافئین همچنین ریسک سقط جنین را افزایش می دهد. بنابراین، مصرف کافئین را به حداکثر ۳۰۰ میلی گرم در روز در دوران بارداری محدود کنید.

۱۳٫ طب سوزنی: وارد آوردن فشار بر نقاط خاصی از بدن می تواند استرس را کاهش داده و به بازگرداندن تعادل هورمونی در بدن کمک نماید. این امر همچنین منجر به تولید اسپرم و تخمک سالم در بدن می شود.

۱۴٫ مصرف هیدراتهای کربن تصفیه شده را محدود کنید: بهتر است از مصرف هیدراتهای کربن تصفیه شده پرهیز کنید زیرا این مواد سطوح گلوکز در خون را افزایش می دهند و این امر به نوبه خود می تواند مشکلاتی در تخمک گذاری ایجاد نماید.

۱۵٫ مصرف قرص های ضدبارداری را متوقف کنید: شما حداقل ۴ تا ۶ ماه قبل از برنامه ریزی برای بارداری باید مصرف این قرص ها را متوقف کنید. بدن شما به کمی زمان برای کسب تعادل هورمونی لازم پس از مصرف این قرص ها نیاز دارد.

۱۶٫ مردان باید از دوچرخه و موتورسواری پرهیز کنند: دمای بهینه که یک یا دو درجه کمتر از دمای میانگین بدن می باشد، بایستی برای بقای اسپرم ها در بیضه ها حفظ شود. بنابراین، مردان بایستی از پوشیدن شورت های تنگ، قرار دادن لپ تاپ بر روی پاها، موتور و دوچرخه سواری پرهیز کنند. حفظ دمای مناسب برای بیضه ها به منظور تولید اسپرم های سالم ضروری می باشد.

۱۷٫ از مصرف بیش از حد شیرینی جات خودداری کنید: مصرف بیش از حد شیرینی جات می تواند باعث تولید بیش از حد آدرنالین در بدن شود و این هورمون می تواند تولید پروژسترون را در بدن کاهش داده و شانس بارداری را پایین بیاورد.

۱۸٫ ارگاسم زنان: این امر نقشی اساسی در بارداری بازی می کند زیرا در واقع مسیری را برای اسپرم ها ایجاد می نماید تا بتوانند راحت تر از طریق یک سری انقباضات ماهیچه ای به تخمک برسند. این امر همچنین باعث ترشح یک سری روان کننده های طبیعی در واژن می شود که به تحرک بیشتر اسپرم ها کمک می نمایند.

۱۹٫ از انجام ورزش های قدرتی پرهیز کنید: ورزشهای در سطح متوسط و منظم به سلامت زنان کمک کرده و شانس بارداری را افزایش می دهند. اما توجه داشته باشید که انجام ورزش های سنگین برعکس می تواند بر باروری زنان تاثیر منفی داشته باشد.

۲۰٫ مردان بایستی وزن خود را مدیریت کنند: مردان چاق یا دارای اضافه وزن معمولاً از تعداد کمتری اسپرم برخوردار هستند. اضافه وزن همچنین می تواند باعث بروز تغییرات هورمونی و کاهش باروری مردان شود. در نتیجه، تلاش کنید وزن خود را کاهش دهید تا شانس باروری بیشتری داشته باشید.

۲۱٫ ناباروری مساله ای غیرقابل حل نیست: اما به عنوان یک زوج، شما بایستی تلاش کرده و انتخاب های درستی داشته باشید. اگر قادر نیستید به طور طبیعی صاحب فرزند شوید، می توانید از تکنولوژی های کمک کننده به تولید مثل مانند IVF یا حتی اجاره رحم بهره بگیرید. با پزشک تان یا یک متخصص زنان و زایمان در خصوص توصیه های بیشتر در این زمینه مشورت نمایید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *