15 نشانه که شما والدین نا شایسته و سمی دارید؛ علائم داشتن پدر و مادر مخرب و مضر چیست؟

۱۵ نشانه که شما والدین نا شایسته و سمی دارید؛ علائم داشتن پدر و مادر مخرب و مضر چیست؟

هیچ کس رابطه کاملی با والدین خود یا همسرش ندارد. اگر خوش شانس باشید، بیشتر اوقات رابطه مثبت و سالمی با والدین خود برقرار می کنید. متاسفانه، برای برخی از مردم (آنهایی که والدین نا شایسته دارند) این امکان پذیر نیست. فرقی نمی کند چقدر تلاش کنید، شما نمی تواند از لحاظ عاطفی رابطه ای خوشایند و احترام آمیز با افرادی داشته باشید که از نظر عاطفی نابهنجار هستند.

والدین نا شایسته چطور پدر و مادری هستند؟

اصطلاح “والدین نا شایسته” کمی نامفهوم است و احتمالاً هر یک از ما تعریف متفاوتی از آن داریم. اغلب، خوش شیفتگی یا آنهایی که سایر اختلالات شخصیتی یا بیماری روحی، بد زبانی، نابالغی عاطفی و والدین الکلی و معتاد را دارند، به عنوان والدین ناشایسته و مضر می شناسند.

کودکان خردسال، حتی آنهایی که والدین ناشایسته دارند، تصور می کنند که والدین آنها عادی هستند. بدون هیچ مبنایی برای مقایسه، شما فکر می کنید که سایر خانواده ها هم با همان قوانین نامتعارف عمل می کنند و والدین همه بی عاطفه، غیر قابل دسترس، یا غیر قابل کنترل هستند. با این وجود، در نهایت شما متوجه می شوید که والدینی که از نظر احساسی سالم هستند، نگرانی های واقعی برای احساسات فرزند خود نشان می دهد و آنها را تشویق به دنبال کردن رویاهای خود می کنند؛ در هنگام بد رفتاری از آنها عذر خواهی می کنند و در مورد مشکلات به شکل احترام آمیزی با آنها صحبت می کنند. در اینجا شما درمی یابید که والدین شما متفاوت هستند.

والدین نا شایسته باعث ناراحتی های زیادی می شوند و مشکلات روانی پایدار برای فرزندان خود به وجود می آورند. خبر خوب این است که می توان بر تاثیرات والدین ناشایسته و مخرب غلبه کرد. اولین قدم این است که بدانید معنای داشتن والدین مخرب چیست و راه های خاصی که والدین شما از نظر عملکردی و احساسی مضر هستند را تشخیص دهید.

نشانه های داشتن والدین مخرب

در ادامه برخی از نشانه های متداول داشتن والدین مخرب و مضر آورده شده است:

۱٫ خود محور و ظرفیت محدود برای همدلی: آنها همیشه نیازهای خود را ارجح قرار می دهند و نیازها یا احساسات دیگران را در نظر نمی گیرند. آنها به این فکر نمی کنند که رفتارشان چه تاثیری روی دیگران دارند و به ندرت به احساسات سایرین فکر می کنند.

۲٫ بی احترامی: آنها حتی با یک سطح پایه ای از احترام، ادب و مهربانی با شما برخورد نمی کنند.

۳٫ واکنش عاطفی: والدین ناشایسته و مخرب، اغلب در کنترل احساسات خود مشکل دارند. آنها بیش از حد نمایشی و غیر قابل پیش بینی واکنش نشان می دهند.

۴٫ کنترل: آنها می خواهند به شما بگویند چه کاری انجام بدهید، چه زمانی انجام بدهید و چطور این کار را انجام دهید. والدین ناشایسته همیشه می خواهند بر اوضاع کنترل و تسلط داشته باشند. مجرمیت و پول روش های رایج اعمال قدرت و کنترل است.

۵٫ خشم: آنها همشه خشن و پرخاشگر هستند. یا ممکن است پرخاشگر منفعل باشند و از روش سکوت استفاده کنند، انتقادات کنایه آمیز داشته باشند و عمداً چیزها را فراموش کنند. برای والدین ناشایسته هر کاری که انجام دهید به اندازه کافی خوب نخواهد بود. آنها برای هر چیزی ایراد می گیرند.

۶٫ نکوهش: برای والدین ناشایسته هر کاری که انجام دهید به اندازه کافی خوب نخواهد بود. آنها برای هر چیزی ایراد می گیرند.

۷٫ دغل کار: آنها حقیقت را به شکل دیگری تغییر داده و خودشان را خوب جلوه می دهند. این والدین برای رسیدن به چیزی که می خواهند از جرم، انکار و بی اهمیت نشان دادن موضوع استفاده می کنند.

۸٫ سرزنش: آنها مسئولیت رفتار خودشان را به عهده نمی گیرند، نقش خود در اختلال عملکرد خانواده را قبول ندارند و شما را در همه اینها مقصر می دانند.

۹٫ پر توقع: آنها انتظار دارند شما همه چیز را رها کنید تا به نیازهای آنها بپردازید. آنها هیچ نگرانی برای شما، برنامه ریزی ها یا نیازهایتان ندارند؛ همه چیز باید برای آنها باشد و شما باید هر کاری را برای خدمت به آنها انجام دهید.

۱۰٫ شرم آور: رفتار آنها به اندازه ای نامناسب است (هر چیزی از شوخی های نژاد پرستانه، درگیری های فیزیکی، مسائل جنسی) که شما از ارتباط با آنها خجالت می کشید.

رفتار والدین نا شایسته به اندازه ای نامناسب است که شما از ارتباط با آنها خجالت می کشید

۱۱٫ بی رحمی: والدین ناشایسته کارهایی را انجام می دهد و حرفهایی می زنند که کاملاً معنادار است. آنها شما را مورد تمسخر قرار می دهند، شما را با نام های نامناسب صدا می کنند، به کمبودهای شما اشاره می کنند و عمداً چیزهایی را یادآوری می کنند که شما به آنها حساس هستید.

۱۲٫ نادیده گرفتن حریم شخصی: آنها به فضای خصوصی شما داخل می شوند. قبول ندارد که شما یک فرد بالغ هستید که به فضایی کاملاً جدا از آنها نیاز دارید. آنها می خواهند در مورد زندگی شخصی شما چیزهای بیشتری بدانند، آنها در محیط خصوصی شما حاضر می شوند، نامه های شما را باز می کنند، به صورت ناخوانده پیش شما می آیند، نظرات ناخواسته می دهند و پدر و مادری شما را تضعیف می کنند.

۱۳٫ درگیر کردن در مشکلات: این والدین  به شما اتکا ناسالمی دارند. آنها اطلاعات بسیار شخصی خود را با شما در میان می گذارند (برای مثال جزئیات مخفی مشکلات زناشویی یا زندگی جنسی) و به شما به عنوان منبع اصلی حمایت عاطفی از آنها، تکیه می کنند.

۱۴٫ رقابتی: آنها همیشه در رقابت با شما عمل می کنند. بنابراین، به جای تشویق شما و خوشحال شدن برای موفقیت هایتان، سعی می کنند دستاوردهای شما کم یا نادیده گرفته شود.

و آخرین علامتی که شما والدین ناشایسته و مضر دارید، در مورد نحوه احساس شما است، نه آنچه که آنها انجام می دهند:

۱۵٫ شما هنگام صحبت، وقت گذراندن یا فکر کردن درباره آنها احساس بدی دارید. بعد از برخورد با والدینتان احساس بدتری خواهید داشت. از صحبت با آنها می ترسید. و حتی فکر می کنید که والدینتان می توانند باعث منقبض شدن بدن و بهم ریختگی معده شما شوند. ممکن است خاطرات دردناک ظاهر شوند. انرژی منفی آنها در هر چیزی که لمس کرده اند جریان دارد. اگر چنین والدینی دارید، احتمالاً به داشتن احساسات شخصی تشویق نشده اید، بنابراین ممکن است آنها را متوجه نشوید. پس، حتماً به احساسات خود توجه کنید و دقت کنید که آیا والدین شما احساس عصبانیت، غم، احساس گناه، شرم یا سایر احساسات منفی را در شما برمی انگیزند.

شما هنگام صحبت، وقت گذراندن یا فکر کردن درباره والدینتان احساس بدی دارید

آگاهی منجر به پذیرش می شود

اگر والدین مخرب و ناشایسته دارید، لطفاً به یاد داشته باشید که این تقصیر شما نیست. مهم نیست که آنها چقدر سعی می کنند که شما را مقصر بدانند، همه کارهایی که شما انجام داده اید، مشکل ندارد. درک اینکه شما دارای والدینی هستید که مشکلات قابل توجهی دارند و بعید است که تغییر کنند، راه را برای پذیرش هموار می کنند. هنگامیکه ما مردم را آنطور که هستند می پذیریم، خودمان را از تلاش برای تغییر آنها خلاص می کنیم. ممکن است بخاطر از دست نوعی از روابط والد و فرزندی که آرزویش را داشتیم، ناراحت شویم. پذیرش برای بازگرداندن آرامش به شما بسیار مفید است. اما باز هم داشتن پدر و مادر سمی و مضر بسیار استرس زا است و به استراتژی های لازم برای مقابله با اختلال والدین نیاز است.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.