۱۴ روش درمان خانگی بواسیر در بارداری بدون نیاز به عمل جراحی

بواسیر یا شمع که واریس رگ های خونی در مقعد است. بواسیر یک بیماری شایع در دوران بارداری، به خصوص در سه ماهه آخر بارداری است. هنگامی که از این اختلال رنج می برید، رگ های خونی واقع در مقعد و رکتوم تحتانی شما ملتهب و متورم می شوند. بواسیر داخلی، در داخل رکتوم و فاقد درد است، اما می تواند خونریزی کند. بواسیر خارجی مانند توده های سخت در اطراف مقعد احساس می شود که می تواند بعد از دفع مدفوع دردناک باشد. اگر این علائم آشنا به نظر می رسد، درمان خانگی آنها (همراه با توصیه پزشک) بهترین گزینه است. مرحله یک که در ادامه توضیح داده شده است را شروع کرده تا درد را تسکین دهید.

بخش اول

درمان بواسیر در خانه

۱٫  حمام سیتز بگیرید

یک روش ساده به عنوان یک حمام گرم برای باسن و نشیمنگاه می تواند در برابر ناراحتی های مرتبط با این بیماری بسیار موثر باشد. این روش ساده علائمی مانند سوزش، خارش و اسپاسم عضلات اسفنکتر را کاهش می دهد. وان حمام خود را با ۱۲ تا ۱۳ اینچ (۳۰٫۵ تا ۳۳ سانتی متر) آب گرم پر کنید و به سادگی به مدت ۲۰ دقیقه بر روی آن بنشینید. بعد از هر بار دفع مدفوع، این کار را تکرار کرده و علاوه بر این ۲ تا ۳ مرتبه دیگر نیز این کار را انجام دهید. بعد از اینکه استفاده از وان حمام به پایان رسید،  به سادگی قسمت مقعد را با یک حوله نرم خشک کنید.

حمام سیتز بگیرید

۲٫  از کمپرس سرد استفاده کنید.

بسته های یخی که برای چند دقیقه بر روی ناحیه مقعد قرار می گیرند که با کاهش جریان خون، به تسکین درد و التهاب کمک می کنند. بسته یخ را ۳ تا ۴ مرتبه در روز بر روی مقعد اعمال کنید. استفاده از سرما باعث انسداد رگ های خونی و کاهش تورم می شود. رگ های گشاد شده نیز جمع شده که بازگشت به داخل مقعد را تسهیل می کند. بسته‌های یخ را بر روی مقعد مالش ندهید. در عوض، به مدت ۵ دقیقه آن را ثابت نگه دارید. مالش ممکن است باعث صدمه و زخم شود.

۳٫ برای کاهش التهاب از نارون کوهی استفاده کنید.

نارون کوهی یک قابض است به این معنی که باعث کاهش التهاب و خارش می شود. دستمال مرطوب بچه را کمی در نارون کوهی خیس کنید و بر روی ناحیه آسیب دیده بمالید. همین کار را در هنگام استفاده از دستمال توالت نیز انجام دهید. این درمان باید بعد از هر بار دفع مدفوع انجام شود، تا زمانی که علائم برطرف شوند (۲). همچنین ممکن است ۱۰ دقیقه پد را بر روی ناحیه آسیب دیده بگذارید و اجازه دهید تا خیس شود. سپس از پاک کردن آن مطمئن شوید.

۴٫ میزان برآمدگی بواسیر را کاهش دهید.

اگر توده بواسیر به خودی خود به داخل مقعد باز نگشت، می توانید به آرامی و با دست آن را باز گردانید. مقداری روان کننده مانند ژله لیگنوکائین را روی انگشت خود بمالید و توده را به آرامی از یک طرف آن فشار دهید.

۵٫ اگر هنوز درد را تجربه می کنید، برای تجویز به پزشک مراجعه کنید.

پزشک یکی از دو گزینه زیر را پیشنهاد می کند:

 شیاف هیدروکورتیزون

هیدروکورتیزون یک هورمون استروئیدی است که به شما کمک می کند تا از شر تورم مقعد یا رکتوم و خارش ناشی از بواسیر خلاص شوید. از داروها مطابق دستورالعمل پزشک استفاده کنید. معمولاً شیاف های هیدروکورتیزون ۲ یا ۳ بار در روز و به مدت ۷ تا ۱۰ روز تجویز می شوند.

 بی حسی موضعی

دارو پراموکسین باعث تسکین درد و خارش می شود. بعد از هر بار دفع مدفوع تا ۴ مرتبه در روز، دارو را مستقیما بر روی ناحیه آسیب دیده اعمال کنید. این دارو نباید در داخل رکتوم استفاده شود. حدود ۷ روز از این درمان استفاده کنید.

روش دوم

ایجاد تغییر در سبک زندگی

۱٫ از نشستن بر روی سطوح سخت اجتناب کنید

فشار مداوم می تواند به ناحیه آسیب رسانده و تنها شرایط را وخیم تر می کند. بر روی یک بالشتک لاستیکی یا یک بالش بنشینید. این امر از بروز بواسیر جدید جلوگیری کرده و به کاهش اندازه بواسیر موجود کمک می کند. از ایستادن یا نشستن به مدت طولانی اجتناب کنید. نشستن یا ایستادن به مدت طولانی باعث جریان بیشتر خون در نواحی پایین بدن و فشار وریدی می شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل، مرتبا پوزیشن خود را تغییر دهید.

۲٫ ورزش کنید

وقتی صحبت از ورزش برای بهبود بواسیر می شود، به ورزش های زیاد فکر نکنید. یک پیاده روی ساده به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باعث تحریک حرکات روده می شود، بنابراین فشار اضافی را روی ناحیه آسیب دیده کاهش می دهد. با این وجود، از وزنه برداری و سایر تمرینات سخت اجتناب کنید، زیرا افزایش فشار به شکم می تواند این مشکل را تشدید کند.

۳٫ عادات دفع مدفوعی خوبی داشته باشید

وقتی احساس نیاز به دفع مدفوع می کنید، منتظر نمانید. هر چه سریع تر به توالت بروید. به تعویق انداختن دفع مدفوع می تواند باعث شود که مدفوع در داخل رکتوم انباشته شده که باعث فشار بیشتری بر روی ناحیه آسیب دیده می شود و ناراحتی و التهاب را افزایش می دهد. از بروز یبوست جلوگیری کنید. هر بار که زور می زنید، رگ های مقعد کمی گشاد می شوند. اگر بتوانید از بروز یبوست جلوگیری کنید، رگ ها زمان کافی برای کوچک تر شدن پیدا می کنند و به حالت طبیعی خود باز می گردند. میزان زیادی آب بنوشید (۲ تا ۳ لیتر در روز). این کار بدن را پر آب نگه داشته و از بروز یبوست جلوگیری می کند.

۴٫ فیبر بیشتری مصرف کنید.

یک رژیم غذایی سرشار از فیبر اغلب مدفوع را نرم کرده و دفع مدفوع را آسان تر می کند، بنابراین التهاب را تسکین داده و از بروز یبوست جلوگیری می کند. فیبر به کاهش خونریزی و اندازه بواسیر کمک می کند. نیاز است تا فیبر را با سرعت کمی در وعده های غذایی تان اضافه کنید و به تدریج مصرف آن را افزایش داده و مقدار آن را به ۲۵ تا ۳۰ گرم در روز افزایش دهید. فیبر در سبزیجاتی مانند لوبیا، کلم بروکلی، جو دو سر و گندم و همچنین میوه های تازه یافت می شود. همچنین می توانید از مکمل های غذایی مانند سیتروسل و متاموکی در رژیم غذایی تان استفاده کنید. یک یا دو قاشق غذاخوری از این مکمل ها را در یک لیوان آب ریخته و آن را تا سه مرتبه در روز بنوشید.

 

۵٫ در اکثر اوقات به پهلو سمت چپ دراز بکشید.

رگ های اصلی (بزرگ سیاه رگ بالایی) که خون را از قسمت تحتانی بدن خارج می کند، در سمت راست شکم قرار دارد. اگر به پهلو راست دراز بکشید، رحم شما فشرده می شود. رگ ها از خون انباشته می شوند، که وضعیت را وخیم تر می کند.

هموروئید در بارداری

۶٫  ناحیه مقعد خود را تمیز نگه دارید

مهم است که از بروز هر گونه عفونتی جلوگیری کنید. بواسیر عفونی به راحتی منجر به ترومبوز می شود که منجر به خونریزی و درد غیر قابل تحمل می شود. بهتر است که پس از استفاده از توالت، برای تمیز کردن مقعد از دستمال از پیش مرطوب شده استفاده کنید. دستمال توالت خشک، زبر است و مالش آن باعث خونریزی و زخم می شود.

از دستمال مرطوب یا رنگی استفاده نکنید. مواد شیمیایی مورد استفاده در آنها اغلب مواد تحریک کننده ای هستند که ممکن است منجر به خارش و ناراحتی شوند.

بخش سوم

چه موقع باید به دنبال درمان پزشکی باشید

۱٫ در صورت درد شدید یا خونریزی زیاد از ناحیه مقعد به پزشک مراجعه کنید.

بواسیر می تواند دردناک باشد و ممکن است هنگام دفع مدفوع با خونریزی همراه باشد. اما درد شدید و ناتوان کننده یا خون زیاد می تواند نشانه مشکل جدی تر باشد. احتیاط بیشتری کنید و در مورد آن به پزشک مراجعه کنید. در صورت مشاهده خون در لباس زیر یا توالت با پزشک خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید مشکلی برای کودک ایجاد نشده است. پزشک ممکن است توصیه کند که به اورژانس مراجعه کنید.

۲٫  اگر احساس می کنید که ممکن است غش کنید، به دنبال معالجه اضطراری باشید.

گیجی و سرگیجه می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی تر باشد. از آنجا که باردار هستید، غش کردن می تواند یک نگرانی اساسی باشد. اگر احساس کردید که ممکن است غش کنید، برای مراقبت به یک اورژانس یا یک کلینیک مراقبت های فوری مراجعه کنید. با پزشک خود تماس بگیرید تا به او بگویید که چه اتفاقی می افتد و بگویید که به بیمارستان رفته اید.

۳٫ اگر در حین ورزش به خود صدمه زده اید، به دنبال درمان اورژانسی باشید.

پیاده روی و آهسته دویدن می تواند به کاهش فشار خونریزی کمک کند، اما همچنین می توانید افتاده یا به خود آسیب برسانید. از آنجایی که باردار هستید، باید اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید. به پزشک مراجعه کرده، به اورژانس بروید یا به کلینیک مراقبت های فوری مراجعه کنید تا مطمئن شوید که حال شما و کودک خوب است. اگر بر روی شکم خود غش کرده اید، برای معاینه به اورژانس بروید. سعی کنید تا آرام باشید، بنابراین استرس بیشتری به کودک خود ندهید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.