کمک های اولیه هنگام زایمان!/ چگونه به زائو کمک کنیم؟

کمک کردن به زائو یا کسی که در حال زایمان است!

گاهی ممکن است پیش از رسیدن به پزشک یا ماما یا رساندن زن زائو به بیمارستان نوزاد به دنیا بیاید و یا پیش از آن که مادر برای رفتن به زایشگاه آماده می شود، نوزادش عجله کند و بخواهد دنیا را زودتر ببیند. این جریان، خیلی کم اتفاق می افتد و احتمال پیش آمدن آن در مورد نخستین زایمان، کمتر از سایر زایمان هاست.

کمک های اولیه هنگام زایمان

اگر چنین وضعی پیش آمد، دچار وحشت نشوید چون تولد کودک اگر با شرایط و خصوصیات معین و به طور کامل و جامع صورت گیرد، هیچ اشکالی پیش نمی آورد و یک زایمان طبیعی صورت می گیرد و می توانید پس از تولد کودک، پزشک یا پرستاری را خبر کنید.

اگر مطالعاتی در خصوص تولد کودک کرده باشید، به استناد آن می توانید بعضی وسایل و یا حتی همه ی وسایل مورد لزوم را تهیه کنید که در چنین موقعی از آنها استفاده کنید و اگر کسی از اهل منزل یا دوستان به شما کمک می کند برای اطلاع وی، بعضی وظایف را روشن می کنیم که تکلیف خود را بداند.

کمک های اولیه هنگام زایمان

شما که یکی از بستگان یا دوستان زائو هستید وقتی آماده شده اید چنین خدمت انسانی و شریفی را به عهده بگیرید بد نیست از بعضی مسایل آگاه باشید. و اینک آن چه را در این مورد لازم است به اطلاع می رسانم:

١- اولین کار شما خبر کردن پزشک یا آمبولانس است.

۲- سعی کنید مادر را در وضع راحتی قرار دهید.

۳- دستهای خود را پاکیزه بشویید.

۴- قسمتهایی از بدن را که مخصوص زائیدن است لمس نکنید و به آنها دست نزنید.

۵- زیر زانو مشمع یا پارچه یا حوله ای قرار دهید که کودک روی آن بیفتد و نیز در اطراف بستر پارچه یا روزنامه بگذارید که اطراف آلوده نشوند.

۶- بگذارید کودک به طور طبیعی متولد شود.

٧- وقتی کودک به دنیا آمد، بینی و دهان و به طور کلی صورتش را با دقت و ملایمت و با دستمال یا حوله ای ظریف، پاکیزه کنید.

۸- از به کار بردن پنبه یا دستمال کاغذی در این کار خودداری کنید.

۹- نوزاد را با احتیاط در محل پاکیزه ای بین پاهای مادرش قرار دهید به طوری که سرش کمی بالا باشد و بینی و دهانش را آزاد بگذارید تا به خوبی تنفس کند.

۱۰- اگر پزشک خبر کرده اید و او در راه است بهتر است به کارهای فنی و طبی از قبیل جدا کردن جفت اقدام نکنید تا بعد پزشک یا ماما از راه برسد.

۱۱- سعی کنید کودک را گرم نگه دارید.

۱۲- به مادر مایع گرمی از قبیل چای بدهید (در صورتی که او به نوشیدن آن رغبت نشان دهد).

۱۳- تا رسیدن پزشک، زانو را ترک نکنید.

۱۴- برای این که کارهای مربوط به زایمان تا حدی انجام گیرد از همسایگان یا خویشاوندان که در این کار بصیرت و سابقه دارند کمک بگیرید، به خصوص اگر احتمالا به پزشک دسترس نباشد.

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. اگر قبل از رسیدن کمک نوزادتان به دنیا آمد چه باید بکنید؟ سعی کنید آرامش خودتان را حفظ کنید: نوزادانی که معمولاً سربع به دنیا می ‌آیند راحت‌تر هم به دنیا می‌ آیند. سعی کنید تا جایی که ممکن است به نرمی و آرامی نوزاد را بیرون بدهید. اگر بند نافتان دور گردن نوزاد را گرفته باشد، یا آن را به آرامی از دور گردن او جدا کنید و یا آنقدر آن را شل کنید که بقیه بدنش بتواند از آن رد شود. وقتی نوزاد به طور کامل بیرون آمد، بند را نکشید و سعی هم نکنید که آن را ببرید یا گره بزنید. بگذارید به بدن نوزاد وصل بماند تا کمک اورژانس فرا رسد. تا زمان بیرون آمدن جفت همان جایی که هستید باقی بمانید. اجازه بدهید جفت هم تا رسیدن اورژانس به بند ناف وصل بماند. بلافاصله نوزادتان را خشک کنید. بعد او را روی شکمتان بگذارید و با گرمای بدنتان او را گرم کنید. بعد روی خودتان و نوزاد یک پتوی تمیز بیندازید. مایع آمنیوتیک و مواد مخاطی را که از بینی نوزاد بیرون می‌آید پاک کنید. اگر نوزادتان بلافاصله پس از به دنیا آمدن گریه نکرد، یا مالین پشت او تحریکش کنید. تا زمان رسیدن اورژانس، سعی کنید به نوزادتان شیر بدهید البته اگر بتوانید بند ناف را به اندازه کافی شل کنید (گاهی اوقات اگر جفت هنوز بیرون نیامده باشد، بند ناف اینقدر شل نخواهد بود که بتوانید نوزاد را تا روی سینه‌تان بالا بیاورید). شیر دادن علاوه بر اینکه راحتی و امنیت بیشتری به نوزاد می‌دهد و این شانس را به شما می‌دهد او را بهتر و از نزدیک ببینید، شیر خوردن او باعث می‌شود بدنتان اکسیتوسین بیشتری تولید کند. این هورمون انقباضات را تشدید می‌کند و باعث می‌شود که جفت جدا شود. بعد از بیرون آمدن جفت، شیر دادن را ادامه دهید تا رحمتان انقباضات را ادامه دهد. اگر نوزادتان همان لحظه شیر نخورد، با دست نوک سینه‌ها را تحریک کنید تا هورمون ترشح شود. بعد از بیرون آمدن جفت، با مالیدن محکم شکم در ناحیه زیر ناف، رحمتان را ماساژ دهی. اینکار کمک می‌کند که رحم منقبض شود و به انقباضات ادامه دهد.

  2. کمکهای زیادی موقع زایمان میشه به مادر داد که مهمتر از همه حفظ آرامش و تلاش برای خبر کردن هر چه سریعتر اورژانس هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *