لاغری با افزایش سوخت و ساز بدن!/ برای افزایش متابولیسم بدن چه کنیم؟

غذا مهمترین ابزاری است که به شما چه در افزودن و چه کاستن از وزن کمک خواهد کرد، نظر به اینکه سرعت سوخت و ساز به چیزی که می‌خورید، بستگی دارد. واکنش‌های شیمیایی در میان سلول‌های بدن رخ می‌دهند بطوریکه سوخت بدست آمده از غذای مصرف شده را به انرژی تبدیل کرده تا عملکردهای روزانه‌ای مانند تفکر، رشد جسمانی، انجام کارهای خانه و مانند آن انجام شود. بدون متابولیسم سلول‌ها سلامت و با انرژی نخواهند ماند.
آنزیم‌ها، پروتئین‌های موجود در مواد غذایی را در دستگاه گوارش تجزیه می‌کنند. اینها سپس به اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، کربوهیدرات و قند تبدیل می‌شوند. و سپس به درون خون جذب می‌شوند (یعنی اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب)، به گونه‌ای که راه خود را به سلول‌ها پیش می‌گیرند. سپس آنزیم‌های دیگر به طور فعالانه‌ای واکنش‌های شیمیایی که اتفاق می‌افتند را کنترل می‌کنند.

انواع متابولیسم

کاتابولیسم
کاتابولیسم که همچنین تحت عنوان متابولیسم مخرب شناخته شده است، به جهت فعال ساختن سلول‌ها، انرژی تولید می‌کند. کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها جهت تولید انرژی، شکسته می‌شوند. این انرژی سپس آزاد شده تا سوخت یا محرک رخ دادن آنابولیسم (که در ذیل می‌خوانید) را تأمین سازد. این به نوبه‌ی خود دمای بدن را افزایش داده، به ماهیچه‌ها اجازه‌ی انقباض در طول حرکت را می‌دهد. واحدهای شیمیایی پیچیده به مواد ساده‌ای مانند مواد زائد از طریق پوست، ریه‌ها و کلیه‌ها تبدیل می‌شوند.

آنابولیسم
آنابولیسم که همچنین با نام متابولیسم سازنده شناخته می‌شود، نیاز ذخیره سازی و ساخت را برآورده می‌سازد. سلول‌های جدید شکل گرفته و انرژی به منظور استفاده‌ی آن در بعد، ذخیره می‌شود. این سپس به مولکول‌های بزرگ پروتئین، کربوهیدارت و چربی تبدیل می‌شود.

  متابولیسم چیست؟
دلایل بسیاری مانند ژنتیک، پرکاری تیروئید، و دیابت نوع ۱ یا ۲ وجود دارند که مانع از توانایی فرد در از دست دادن وزن می‌شوند. از این نکته استفاده کرده و سابقه‌ی خانوادگی خود را مورد بررسی قرار دهید که آیا مشکلاتی در شما وجود دارد که مانع از عملکردهای بدن‌تان می‌شوند، یا خیر. اگر نمی‌دانید که چرا با وجود انجام چندین برنامه‌ی رژیمی و ورزشی به نتیجه‌ی دلخواه نمی‌رسید، با یک پزشک در این خصوص مشورت نمایید.

چگونه متابولیسم بدن خود را افزایش دهیم؟
به عنوان یک کودک، ممکن است همه روزه با مجبور ساختن شما به نوشیدن آب زیاد به ستوه آمده باشید. متخصصین تغذیه عنوان می‌کنند که نوشیدن تقریباً ۶ تا ۸ لیوان آب در روز می‌تواند نه تنها سلامتی شما را بهبود بخشد، بلکه از مشکلات پوستی و ناراحتی‌ها مراقبت کرده، متابولیسم را افزایش داده، اجابت مزاج را تنظیم ساخته و بدن را از سموم پاک سازد. اجازه دهید نگاهی به چگونگی حفظ کار متابولیسم از طلوع آفتاب تا غروب خورشید بیاندازیم.
• میوه و سبزیجات مصرف کنید (به دلیل محتوای فیبر بالای آنها)
• مسافت‌های طولانی را برای حداقل یک ساعت در روز پیاده راه روید. (به طور متناوب پیاده‌روی سریع و دویدن با تمام سرعت را پس از هر یک دقیقه انجام دهید)
• تا آنجا که می‌توانید در روز چای سبز مصرف کنید (چای سبز به عنوان یک نوشیدنی سم زدای عالی، عمل می‌کند)
• مصرف پروتئین خود را با وارد نمودن ماهی، گوشت بدون چربی (مرغ)، غلات صبحانه‌ی (خانگی)، عدس، و غذاهای غنی از امگا در رژیم غذایی خود، افزایش دهید.
• هرچند وقت یکبار فلفل تند را در یک وعده غذایی خود وارد نمایید.
• قهوه‌ی معمولی را با قهوه‌ی سیاه جایگزین کنید (از مصرف خامه، قند و یا شیر خودداری کنید)
• به طور مداوم هر چند ساعت یکبار خوراکی سالمی مانند (بادام، بادام زمینی، آجیل کاج، و یا تخمه‌ی آفتابگردان) مصرف کنید.
• استفاده از پله بجای آسانسور را عادت خود سازید.
• از مصرف نشاسته ناسالم و کربوهیدرات‌های قندی مانند نان سفید، شیرین کننده‌های مصنوعی، آب نبات، نوشابه‌های گازدار، مواد غذایی سرخ شده، ماکارونی به طور مرتب، و تنقلات بسته بندی شده خودداری کنید.
• یک صبحانه و ناهار خوب خورده و شام سبکی صرف کنید (مطمئن شوید که آن را دو ساعت قبل از خواب صرف کرده تا از نفخ جلوگیری شود)
• مهمتر از همه به خود گرسنگی ندهید.
حتماً این مراحل و اقدامات را دنبال کرده تا سلامتی خود را حفظ نمایید. اگر نتیجه و تأثیر این کارها بسیار ناچیز هستند، خم به ابرو نیاورید، به خاطر داشته باشید که چیزهای خوب برای افرادی پیش می‌آید که مسئولیت پذیر باشند. همچنین از کشیدن سیگار، مصرف الکل و پرخوری خودداری نمایید، اینها از آندسته کارهایی هستند که متابولیسم شما را منحرف می‌سازند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *