قورت دادن آدامس چه عوارضی برای کودکان دارد؟!/ علت دل درد بعد از جویدن آدامس/ سن مجاز برای مصرف آدامس!

برخی مطالعات نشان می دهند آدامسی که به اشتباه قورت داده شود ۷ سال در بدن می ماند اما دانشمندان خلاف این باور را اثبات کردند.


بخش اعظم آدامس متشکل از نوعی لاستیک به نام بوتیل است که در ساخت توپ بسکتبال نیز مورد استفاده قرار می گیرد.


دانشمندان انجمن شیمی ایالات متحده به تازگی یک تحقیق گسترده در خصوص ورود آدامس به بدن و واکنش سیستم گوارش نسبت به آن انجام داده اند و دریافتند آدامس در معده توسط اسید هیدروکلریک هضم و نابود می شود و باقیمانده توسط روده ها از بدن دفع می شود.


آدامس ها به طور معمول از شیرین کننده ها ، طعم دهنده ها ، نرم کننده ها و عناصر پلاستیکی تشکیل شده اند ، ماده پلاستیکی موجود در آدامس نوعی پلیمر است و به طور کاملاً مصنوعی ساخته می شود و ربطی به صمغ درختان ندارد.


پس از خوردن آدامس، آنزیم های زبان شروع به شکستن مولکول های بزرگ آدامس می کند.البته معده نمی تواند لاستیک موجود در آدامس را به طور کامل نابود کند اما آن را از خود عبور می دهد و در نهایت آدامس جویده شده پس از یک الی ۲ روز از بدن خارج می شود.


شیوه هضم و خارج کردن آدامس از بدن دقیقاً مانند فرآیند هضم مواد غذایی همچون ماکارونی، گوشت و یا دانه های آجیل است.
با این وجود کارشناسان توصیه می کنند افراد از خوردن مواد غیر خوراکی اجتناب کنند، اما در عین حال در صورت قورت دادن اشتباهی آدامس و ابتلا به مشکلات گوارشی چون چسبندگی مری و یا بیماری های معده به پزشک متخصص مراجعه کنید.

کودکان و قورت دادن آدامس 

بزرگ تر ها به شما می گفتند اگر آدامست را قورت بدهی "در شکمت باد می کند" و از این جور حرف ها. شاید شما هم برای این که فرزندتان آدامسش را قورت ندهد او را از همین چیزها می ترسانید ولی واقعیت این است که اتفاق خیلی بدی هم نخواهد افتاد. آدامس از صمغ اولیه آدامس، نگه دارنده ها، طعم دهنده ها و شیرین کننده ها تشکیل شده است.

اگر فرزندتان آدامسش را قورت دهد، شیرین کننده ها در بدنش جذب می شوند، همین طور مواد طعم دهنده و نگه دارنده. می ماند بخش اصلی آدامس که همان صمغ رزینی است. دستگاه گوارش کودک قادر به شکستن این بخش نیست و بنابراین بخش باقیمانده معمولا سر از توالت درمی آورد و جای نگرانی نیست. اما اگر توده بسیار بزرگی از آدامس (شامل چند توده به هم چسبیده) بلعیده شود و یا آدامس های زیادی با فواصل زمانی کوتاه و پشت سر هم بلعیده شود، می توانند دستگاه گوارش را مسدود کنند از طرفی اگر جسم خارجی غیرقابل جذبی داخل آدامس قرار داشته باشد که از آن توده بزرگی بسازد، امکان انسداد دستگاه گوارش افزایش پیدا می کند.

جویدن بعضی آدامس ها برای سلامت دهان و دندان کودکان مفید است.

دل درد گرفتن با جویدن آدامس

چرا بعضی از بچه ها بعد از جویدن آدامس دل درد می گیرند؟ خیلی آسان است هوا. جویدن آدامس باعث نفخ شکم کودک می شود.

چون هنگام جویدن آدامس، مقداری هوا وارد معده کودک می شود و به اصطلاح هوا را می خورد. به علاوه گاز شکم در اثر خروج گاز ناشی از شکر هضم نشده نیز به این ماجرا اضافه می شود این اتفاق بیشتر در مورد آدامس های بدون قند می افتد و چون هضم نمی شوند، پس از آن هم می توانند گاز تولید کنند. راه حل آن هم آسان است. باید روش درست جویدن آدامس را به کودک تان یاد دهید و به او آموزش دهید تا با دهان بسته آدامس بجود تا هوای اضافی وارد دستگاه گوارش او نشود.

توصیه های مفید در رابطه با جویدن آدامس

* تا زمانی که کودک تان مفهوم "آدامست را قورت نده" را درک نمی کند یعنی تا حدود ۵ سالگی به او اجازه آدامس جویدن ندهید.

* آدامس های بدون قند (sugar- free) را برای فرزندتان تهیه کنید. این آدامس ها دندان های کودکان را از پوسیدگی در امان می دارند. اما اجازه ندهید بیش از یک تا دو عدد از این آدامس ها را استفاده کنند چون دچار اسهال می شوند.

* روش آدامس جویدن را به کودک تان آموزش دهید و از آنها بخواهید پس از خسته شدن از جویدن آدامس و یا هنگامی که شیرینی آن از بین رفت، باقیمانده آدامس را به شما تحویل دهند.

آدامس هایی که حساسیت ایجاد می کنند

برای خیلی از پدر و مادرها پیش آمده است که کودک شان با گلایه و شکایت از آدامسی که جویده است به سراغ شان آمده است و دیده اند که تمام مخاطش قرمز شده است و آفت هایی هم در کنار دهانش پیدا شده است. وقتی سرنخ این ماجرا را دنبال می کنید معمولا به آدامس های دارچینی می رسید.

کودک شما در این صورت به این اسانس و اسانس هایی مانند این حساسیت دارد. برای حل این مشکل دیگر نباید این آدامس ها را برای فرزندتان بخرید چون به آن حساسیت دارد. قدم دوم این است که کودکتان را نزد دندانپزشک ببرید تا داروهای لازم برای رفع حساسیت را برای او تجویز کند. 

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. اگر شما به مصرف آدامس عادت دارید، توصیه می‌شود این مطلب را بخوانید تا متوجه شوید جای آدامس در سطل زباله است نه در دهان شما.
    این عوارض شامل شش مورد است:
    ۱ ـ ایجاد اختلال مفصل: آدامس به دلیل این‌که بیشتر مواقع در یک طرف دهان جویده می‌شود، می‌تواند به عدم توازن ماهیچه فک و حتی اختلال مفصل فک منجر شود که شرایط مزمن دردناکی است. هرگاه مجموعه‌ای از ماهیچه‌ها بشدت به کار گرفته شوند، پس از مدتی انقباض ماهیچه‌ها و درد ناشی از آن را به دنبال خواهند داشت. دردهایی مانند سردرد، گوش درد و دندان درد.
    ۲ ـ مشکلات معدی و روده‌ای: همراه جویدن آدامس مقدار زیادی نیز هوا بلعیده می‌شود که باعث تولید نفخ و دردهای شکمی می‌شود و حتی سندرم روده تحریک‌پذیر به وجود می‌آورد. همچنین هنگام جویدن آدامس به مغزتان علائمی مبنی بر ورود غذا ارسال می‌شود و آنزیم و اسیدهای معده شروع به ترشح می‌کنند، اما غذایی حقیقتا وجود ندارد که هضم شود و تولید اسید غیرضروری به معده‌تان صدمه می‌رساند و تولید نفخ می‌کند. سپس در مواقعی که واقعا غذایی در کار است احتمال دارد که معده‌تان دیگر توان تولید اسید مورد نیاز را نداشته باشد. از طرفی برخی از افراد به دلیل وجود شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است به برخی دیگر از مشکلات معده از جمله اسهال مبتلا شوند.
    ۳ ـ صدمه به دندان حتی با مصرف آدامس بدون قند: اگر آدامس‌تان شیرین و در واقع حاوی شکر باشد، شما با هربار جویدن درست مانند این است که دندان‌تان را حمام شکر می‌دهید و باعث پوسیدگی دندان می‌شوید. حتی اگر آدامس عاری از قند مصرف کنید، بازهم دندان‌هایتان در معرض خطر است. زیرا آدامس‌های بدون قند حاوی طعم‌دهنده‌های اسیدی و نگهدارنده هستند که ممکن است در نهایت به فرسودگی دندانی منجر شوند. تصور نکنید که آدامس‌های حاوی «زایلیتول» که ماده ضد فساد دندان است چیزی را عوض می‌کند. با مصرف آدامس، خوردگی دندان که طی آن کلسیم‌زدایی می‌شود، آغاز شده و به مرور دندان‌ها حل می‌شوند و شما حفره‌هایی در دندان‌هایتان مشاهده خواهید کرد.
    ۴ ـ آزادسازی جیوه: اگر در دندان‌هایتان پرکردگی‌هایی از جیوه دارید، جویدن آدامس می‌تواند موجب آزادسازی نوروتوکسین که نوعی سم است و به عصب آسیب می‌رساند، شود. بنابر تحقیقات مشخص شده است که با هربار آدامس جویدن، بخار جیوه مربوط به پرکردگی‌های آمالگام آزاد شده و بسرعت راهش را به درون جریان خون باز می‌کند و فرآیندهای اکسایشی در بافت‌های بدن رخ می‌دهد. اگر در دندان‌هایتان پرکردگی دارید هرگز آدامس نجوید.
    ۵ ـ محصولات جانبی گوسفند: اغلب سازندگان آدامس به منظور نرم‌کردن آدامس، در مواد آن از مومی به نام لانولین که از پشم گوسفند گرفته می‌شود، استفاده می‌کنند. این ماده در صابون و مواد آرایشی نیز به کاربرده می‌شود. اگرچه لانولین برای بدن و سلامتی ضرری ندارد، اما جویدن ماده‌ای از پشم چندان اشتها‌آور نیست.
    ۶ ـ بالا بردن مصرف غذا: بسیاری از مردم به منظور کاهش اشتهایشان آدامس می‌جوند، اما مشخص شده جویدن آدامس اگرچه انگیزه غذا خوردن را پایین می‌آورد، ولی افراد را به مصرف خوراکی‌های آماده مثل سیب‌زمینی سرخ کرده یا شیرینی بیشتر تشویق می‌کند، زیرا این افراد دچار گرسنگی‌های پنهان هستند. از طرفی برخی از آدامس‌ها که طعم نعناعی دارند، موجب تلخ به نظر آمدن میوه‌ها و سبزیجات شده و افراد از خوردن این خوراکی‌های سالم دوری می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *