قصد بارداری دارم چه توصیه هایی دارید؟

مرحله آمادگی برای آبستنی و مراقبت های قبل از بارداری برای سلامت مادر در دوران بارداری و نیز بدنیا آوردن نوزادی سالم بسیار حایز اهمیت است. در این مقاله بطور خلاصه از یکایک عوامل موثر در مرحله قبل از بارداری که بطور متوسط سه ماه در نظر گرفته شده است بشرح ذیل نامبرده خواهد شد:

۱-سن مادر :

سن ایده ال مادر برای آبستنی بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است چرا که در این فاصله سنی مادر از نظر جسمانی به حد رشد کامل رسیده و از نظر روانی نیز آمادگی کامل برای انجام وظائف مادری را دارد . خانم هایی که پس از سن ۳۰ سالگی ازدواج می کنند، بایستی تا قبل از سن ۳۴ سالگی برای حاملگی اقدام و در نظر داشته باشند که پیشرفت سن از ۳۵ به بالا شانس داشتن بچه غیر طبیعی مبتلا به ناهنجاری های ژنتیک مانند داون سندرم و غیره بیشتر خواهد شد.

۲- لزوم مشاوره در ازدواج های فامیلی:

اصولا ازدواج های نزدیک فامیلی مانند پسرخاله دخترخاله و بالعکس و پسردائی و دختر عمه و بالعکس و یا دختر عمو و پسرعمو و بالعکس بعلت امکان پیدایش و ظهور بیماری ژنتیک نهفته توصیه نمی شود . ولی در صورت وقوع چنین ازدواج هایی بایستی زن و شوهر حتما قبل از اقدام برای حاملگی با پزشک معالج خود در این مورد مشورت کرده و آزمایشات لازم ژنتیک را انجام دهند.

۳-واکسیناسیون لازم قبل از بارداری: 

الف: واکسن سرخجه و یا Rubella : تمامی دختر خانم ها طبق دستور اداره بهداشت موظفند قبل از سن بلوغ درصورتیکه به بیماری سرخجه مبتلا نشده اند این واکسن را دریافت کنند. بطوریکه قبل از بارداری بایستی ایمنی مادر در برابر سرخجه تایید و درغیر اینصورت حتما واکسن سرخجه تزریق شود. مادرانی که قبلا برعلیه سرخجه واکسیناسیون نشده اند و مصونیت ندارند اگر در حین حاملگی در معرض ابتلا به سرخجه قرار گیرند ویروس سرخجه روی جنین اثر کرده و موجب ناهنجاری های مادرزادی می شود.

ب: خانم های پرستار یا دکتر که در مراکز بهداشتی، درمانی با بیماران مختلف در تماسند و یا خانم هایی که همسرشان به بیماری هپاتیت B و C مبتلا هستند بایستی قبل از بارداری برعلیه هپاتیت B و C واکسینه شوند و بدنشان مصونیت کافی در برابر این بیماری ها پیدا کند. 

۴-تعیین گروه خونی و RH زن و شوهر قبل از اقدام برای حاملگی :

خانم هایی که RH خونشان منفی ولی RH خون شوهرشان مثبت است، ممکن است در موقع حاملگی RH جنین داخل رحم مثبت شود که در اینصورت آنتی بادی ضد RH موجود در خون مادر از طریق بند ناف وارد خون بچه شده و گلوبولهای قرمز بچه را خراب کرده و باعث کم خونی شدید در بچه می شود که برای ادامه حیات جنین خطرناک است ، لذا در چنین مواردی بایستی طبیب معالج با اطلاع قبلی و مراقبتهای لازم آماده هرگونه اقدام برای جلوگیری و یا درمان چنین عوارضی باشد.

۵-اعتیاد:

درصورت اعتیاد مادر به سیگار و یا مواد مخدر بایستی حتما قبل از بارداری اعتیاد مربوطه بکلی ترک شود تا در موقع بارداری بدن از مواد مزبور پاک شده باشد. 

۶-مطالعه و بررسی داروهای روزانه مادر قبل از بارداری:

نظر به اینکه بعضی از داروها اثرات بدی روی جنین داشته و ممکن است باعث عوارض و ناهنجاری های جنینی شوند ، لذا مادر بایستی قبل از بارداری با طبیب خود درباره اثر احتمالی این داروها روی جنین مشورت کند و تا حد امکان دارو را قطع یا با داروهای دیگر جایگزین سازد. 

۷-اختلالات عادت ماهیانه همراه با عوارض پوستی آکنه و پیدایش موی بدن:

در چنین مواردی که ممکن است موجب تاخیر در تخمک گذاری و حاملگی شود بایستی با متخصص زنان مشورت و بوسیله سونوگرافی و بعضی آزمایشات هورمونی و معاینه کامل بدنی از کارکرد تخدان ها، وجود یا عدم کیست های تخمدانی با خبر شد و سپس با اطلاع کامل مریض از چگونگی پیدایش آبستنی در صورت لزوم درمان مقتضی انجام شود و با خوردن قرص اسید فولیک در طول سه ماه قبل از آبستنی برای یک دوران بارداری سالم آماده شود.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
10 نظر
  1. چند نكته مهم در رابطه با حاملگي:
    ۱- اگر تصميم داريد صاحب فرزند شويد حين مقاربت از مواد لغزنده كننده (حتي محلول در آب) و يا بزاق دهان استفاده نكنيد. زيرا كه اين دو موجب كشته شدن اسپرم ميشوند.
    ۲- براي باردار شدن زن، رسيدن به مرحله ارگاسم (اوج لذت جنسي) در مردان ضروري اما براي زنان غير ضروري ست.
    ۳-كشيدن سيگار جنبندگي و تحرك اسپرمها را كاهش ميدهد-مصرف الكل از كيفيت و كميت اسپرم ميكاهد-مصرف مواد مخدر شمار و كيفيت اسپرمها را تا ۵۰ درصد كاهش ميدهد-بنابراين مرداني كه قصد دارند پدر شوند حداقل از ۶ ماه قبل از حاملگي همسرشان مي بايست از استعمال سيگار، الكل، هر گونه مواد مخدر و كافئين جدا خودداري كنند. همچنين مردان بايد رژيم غذايي و تناسب اندام خود را بهبود بخشيده و از مصرف هر گونه دارو (مگر به تجويز پزشك) خودداري كنند. همچنين مردان بايد سعي كنند كمتر در معرض محيطهاي آلوده به مواد سمي قرار گيرند. وان آب داغ، جكوزي و سونايي كه بيش از ۳۰ دقيقه بطول انجامد بطور موقت توليد اسپرم را كاهش ميدهد. مصرف ويتامين E و روي توليد اسپرم را افزايش ميدهد.
    ۴- زنان نيز ميبايست شديدا از سيگار، مشروبات الكلي، كافئين و هر گونه مواد مخدر حداقل از ۶ ماه پيش از باردار شدن اجتناب كنند. تناسب اندام در زنان از اهميت بيشتري برخوردار است اضافه وزن و يا كاهش وزن در كيفيت زايمان تاثير گذار است. زنان مي بايست در رژيم غذايي خود حتما كلسيم، فوليك اسيد، روي، آهن و ويتامينها را بگنجانند و از مصرف غذاهاي دريايي خودداري كنند (به علت تجمع جيوه در بدن آبزيان). زنان پيش از حاملگي ميبايست تست پاپ اسمير و معاينات لگني را انجام دهند. همچنين بايد از سلامتي دندانهاي خود اطمينان يابند.
    ۵- پيش از بارداري زن و مرد هر دو مي بايست از سلامتي جسمي و رواني برخوردار باشند. نبايد به هيچ يك از بيماريهاي منتقله از راه جنسي مبتلا باشند. و حتما مشاوره ژنتيكي را انجام داده باشند.
    ۶- توصيه ميگردد زنان پيش از بارداري واكسن سرخك وسرخجه، آبله مرغان، يادآور كزاز-ديفتري و هپاتيت B را بزنند. فاصله واكسيناسيون و حاملگي بايد حداقل ۳ ماه باشد.

  2. توصیه به زنانی که قصد بارداری دارند
    قبل از بارداری زنان میتوان بیماری یا عامل نامساعد سلامت جنین را بررسی کرد و احتمال داشتن کودک ناسالم را به پدر و مادر یادآوری کرد.برخی از موارد با استفاده از روش های درمانی، می توان پیدایش برخی ناهنجاری های مادرزادی کودک رابه حداقل رساند.
    مثلاً پیشگیری از عوارض سرخجه در جنین با تزریق واکسن سرخجه به مادر قبل از بارداری و یا استفاده از اسید فولیک توسط مادر و در اوایل بارداری برای کاهش عوارض سیستم عصبی در نوزاد و پیشگیری از ناهنجاری های حاصل از بیماری قند در جنین از طریق کنترل قند خون مادر مبتلا به این بیماری در مدت بارداری، تشخیص درمان بیماری خاص مادر که اثر نامطلوب بر بارداری دارد و یا بیماریهایی که در اثر بارداری شدید می شوند(دیابت، بیماری قلبی مادر و …) باعث نتیجه خوب بارداری و مادر و کودک سالم می گردد. در مشاوره قبل از بارداری به مشکلات وارثتی و مصون سازی نیز توجه می شود.
    سن مناسب برای بارداری
    بارداری زن در سن کمتر از ۱۸ سال و بالاتر از ۳۵ سال صلاح نیست. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که در بارداری های زیر ۱۸ سال و بعد از ۳۵ سال مشکلات و عوارض جدی برای کودک و مادر ممکن است به وجود آید.
    فاصله دو بارداری نیز بهتر است از ۳ سال کمتر نباشد چرا که باعث ضعیف شدن مادر خواهد شد.

  3. در دين مقدس اسلام به موضوع بارداري و تولد فرزند توجه خاصي شده است. در اينجا به برخي از اين توصيه ها اشاره مي شود :
    ۱٫ تلاوت آيه نور توسط والدين، قبل از بارداري و توسط زن در ايام بارداري.
    ۲٫ دعا براي فرزندار شدن؛ نقل شده كه امام صادق (ع) كه فرموده اند درسجده اين دو آيه را بخوانيد : رب هب لي لدنك ذريه طيبه انك سميع الدعا، رب لا تذرني فردا و انت خيرو الوارثين؛ همچنين در صبح و شام هفتاد مرتبه سبحان الله، ده مرتبه استغفرالله ربي و اتوب اليه و سپس نه مرتبه سبحان الله و يك مرتبه استغفرالله ربي و اتب اليه گفته شود .
    ۳٫ همچنين نوع غذا (از نظر حرام يا حلال بودن ) اثر فراواني در فرزند دارد كه لازم است در اين زمينه نيز نيز توجه كافي صورت گيرد .
    ۴٫ حالات پدر و مادر؛ به پدران و مادران سفارش شده است كه در حين نزديكي با وضو بوده و به ياد خدا باشند؛ بديهي است ياد خدا موجب آرامش قلب مي شود و در فرزند اثر مثبتي خواهد داشت.
    همچنين رغبت و ميل قوي جنسي زوجي ، در زيبايي جنين و هوشمندي وي اثر خواهد گذاشت. ترس و اضطراب والدين به هنگام عمل زناشويي، بدترين تأثير را بر روي طفل مي گذارد، همانگونه كه آرامش خاطر پدر و مادر، تأثير بس نيكو در فرزند مي نهد .
    تاثير خستگي زياد، روي جنين كاملاً محسوس است و او را ضعيف و رنجور مي كند. در حديثي از معصومين (ع) نقل شده است كه فرموده اند : در شبي كه از مسافرت بر مي گرديد و همينطور در شبي كه مي خواهيد به مسافرت برويد، نزديكي نكنيد .
    در ساعات اوليه شب با جسمي خسته و شكمي پر، آميزش صورت نگيرد، بلكه در ساعات پاياني شب كه خستگي جسم تا حدی زايل و شكم نيز خالي شده انجام شود. تجربه نشان داده است فرزنداني كه نطفه آنها در ساعات پاياني شب منعقد مي شود از هوش بيشتري برخوردارند. از امام صادق نقل شده كه فرمودند: در شب، زفاف كنيد و در روز وليمه دهيد.

  4. سلام خسته نباشین من هفت ماه ازدواج کردم قصد بارداری دارم سنم ۲۴ سالمه بعد ازدواجم دوماه اول جلوگیری طبیعی داشتم عفونتم ندارم دوست دارم زود باردار بشم چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید یکی دوبار پریودم نامنظم شد ولی الان دوبار زودتر از موعدش میشم .

    1. سلام در تایم تخمک گذاری خود یک شب در میان برای بارداری اقدام کنید.

  5. سلام خسته نباشيد من يك سال و چهار ماهه خونه دارم و قصد بارداري دارم و وزنم ٨٥ به نظرتون مناسبه؟ خواهش ميكنم كمكم كنيد

    1. سلام قد باید نسبت به وزن سنجیده شود شما اشاره ای به قد خود نکرده اید .

  6. سلام من قصد بارداری دارم روزی یک بار قرص یدوفولیک مصرف میکنم آیا این قرص کافیه با باید قرص خون واهن هم استفاده بشه ؟؟؟آزمایش و سونو هم انجام دادم مشکلی نداشتم فقط ویتامین Dکم بود که دکتر بهم قرص vD3 دوز ۵۰۰۰۰داده که هفته ای یک دفعه مصرف کنم ؟؟؟این قرص برای بالا رفتن ویتامین Dخوبه با نه لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم ؟؟؟؟

    1. سلام بله برای افزایش ویتامین دی موثر است باید طبق تجویز پزشک خود دارو مصرف کنید‌ .

  7. در گذشته به ۹ ماه دوران حاملگی توجه می شد ولی امروزه ۳ ماه قبل از بارداری را هم که اگر خانمی بخواهد باردار شود باید در سلامت کامل باشد و خود را برای حاملگی آماده سازد. در حقیقت برای سلامتی مادر و جنین و نوزاد ۱۲ ماه باید در نظر گرفت که ۳ ماه قبل از بارداری و ۹ ماه آن دوران حاملگی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *