علت مدفوع سبز در نوزادان شیر خشکی؟!

مدفوع قهوه‌ای مایل به سبز در نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند مشاهده‌ خواهد شد و همچنین در نوزادانی که غذاهای کمکی سبزرنگ یا مکمل‌های آهن مصرف کرده‌اند مدفوع رنگ سبز تیره طبیعی است…

مدفوع نوزاد چه رنگی باید باشد؟ علت سبز شدن مدفوع نوزاد شیر خشکی چیست؟

مدفوع قهوه‌ای مایل به سبز در نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند مشاهده‌ خواهد شد و همچنین در نوزادانی که غذاهای کمکی سبزرنگ یا مکمل‌های آهن مصرف کرده‌اند مدفوع رنگ سبز تیره طبیعی است.

مدفوع نوزاد ممکن است به رنگ‌های مختلفی دیده شود، بخصوص در اولین سال زندگی و به دلیل تغییرات رژیم غذایی. همچنین مهم است بدانیم آنچه در مدفوع بزرگ‌سالان طبیعی به نظر می‌رسد لزوماً در مدفوع نوزاد طبیعی نیست. این موارد شامل رنگ و شکل مدفوع خواهد بود. در زیر رایج‌ترین رنگ‌هایی که ممکن است در مدفوع نوزاد دیده شود و دلیل پدیدار شدن هر یک آورده شده است.

معنای رنگ مدفوع نوزادان

مدفوع مشکی

در نوزادانی که از شیر مادر و شیر خشک تغذیه می‌کنند، مشاهده‌ خواهد شد.

رنگ سیاه مدفوع در چند روز نخست زندگی نوزاد طبیعی است. اگر بعدها در دوران کودکی نیز مشاهده شود طبیعی نیست.

مدفوع زرد خردلی

در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند مشاهده‌ خواهد شد رنگ زرد خردلی طبیعی است.

مدفوع زرد روشن

در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند مشاهده‌ خواهد شد اگر مدفوع زرد روشن بیش‌ازحد آبکی باشد می‌تواند نشانه اسهال باشد.

مدفوع نارنجی

در نوزادانی که از شیر مادر و شیر خشک تغذیه می‌کنند مشاهده‌ خواهد شد رنگ نارنجی طبیعی است.

مدفوع قرمز 

در نوزادان با هر برنامه غذایی مشاهده‌شده است؛ ممکن است به دلیل مصرف جامدات قرمز ایجاد شود یا می‌تواند نشان‌ دهنده هر چیز دیگری باشد.

اگر اخیراً غذای قرمزرنگی به کودک خود نداده‌اید، با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید. اگر اخیراً غذای قرمز رنگی به کودک خود داده‌اید، درصورتی‌که رنگ مدفوع بعدی به حالت طبیعی بازگشت، مشکلی وجود ندارد؛ در غیر این صورت، با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

مدفوع قهوه‌ای مایل به سبز

در نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند مشاهده‌ خواهد شد رنگ قهوه‌ای مایل به سبز طبیعی است.

مدفوع سبز تیره

در نوزادانی که غذاهای کمکی سبزرنگ یا مکمل‌های آهن مصرف کرده‌اند مشاهده‌ خواهد شد رنگ سبز تیره طبیعی است.

مدفوع سفید

در نوزادان با هر برنامه غذایی مشاهده‌ شده است؛ ممکن است نشان‌ دهنده مشکل در کبد باشد.

با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

مدفوع خاکستری

در نوزادان با هر برنامه غذایی مشاهده‌ شده است؛ ممکن است نشان‌ دهنده مشکل در هضم باشد.

با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

مدفوع مشکی

اولین مدفوع نوزاد احتمالاً مشکی قیرگونه است و مکونیوم نامیده می‌شود. مکونیوم حاوی مخاط، سلول‌های پوست و مایع آمنیوتیک است. مدفوع مشکی نباید بیش از چند روز طول بکشد.

مدفوع زرد خردلی

وقتی دوره مکونیوم تمام شد، مدفوع نوزاد ممکن است به رنگ زرد خردلی دیده شود. این رنگ مدفوع نیز در نوزادان شیرده بیشتر مشاهده می‌شود.

مدفوع زرد روشن

رنگ مدفوع زرد روشن در نوزادان شیرده و نوزادانی که شیر خشک مصرف می‌کنند دیده می‌شود. رنگ مدفوع زرد آبکی نشان‌دهنده اسهال است. اسهال می‌تواند خطر کم‌آبی را افزایش دهد.

مدفوع نارنجی

رنگ نارنجی مدفوع به دلیل رنگ‌ دانه‌‌هایی است که از دستگاه گوارش نوزاد برداشت می‌شود. رنگ نارنجی مدفوع در نوزادانی که از شیر مادر و شیر خشک استفاده می‌کنند دیده می‌شود.

مدفوع قرمز

گاهی اوقات رنگ مدفوع نوزاد به دلیل نوشیدنی‌ها (آب گوجه‌فرنگی، آب چغندر) و مکمل‌های قرمز رنگی که مصرف کرده ممکن است قرمز باشد. مدفوع قرمز می‌تواند به دلیل وجود خون در حرکات روده نوزاد شما نیز باشد که ناشی از عفونت روده‌ای است و باید توسط پزشک متخصص اطفال معاینه شود. وجود خون در مدفوع نوزاد ممکن است به دلیل آلرژی به شیر یا یک شکاف مقعدی نیز باشد.

اگر در مدفوع نوزاد خود رنگ قرمز مشاهده کردید، بهترین روش این است که با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید. اگر نوزاد شما اخیراً غذای قرمز رنگ خورده است، می‌توانید تا مدفوع بعدی او صبر کنید و اگر رنگش مجدداً قرمز بود آنگاه با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

مدفوع قهوه‌ای مایل به سبز

رنگ مدفوع نوزادانی که شیر خشک مصرف می‌کنند گاهی اوقات قهوه‌ای مایل به سبز است. مدفوع این نوزادان سفت‌تر از آن‌هایی است که از شیر مادر تغذیه می‌کنند.

مدفوع سبز تیره

رنگ مدفوع تیره بیشتر در کودکانی که غذاهای سبز رنگ مانند اسفناج یا نخود فرنگی مصرف کرده‌اند دیده می‌شود. مکمل‌های آهن نیز می‌توانند موجب سبز شدن رنگ مدفوع نوزاد شوند.

مدفوع سفید

رنگ سفید مدفوع نوزاد می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که کبد کودک شما نمی‌تواند آنزیم‌های هضم غذا را به‌اندازه کافی تولید کند. این یک مشکل جدی است. حتماً این مشکل را با پزشک متخصص اطفال در میان بگذارید.

مدفوع خاکستری

مانند رنگ مدفوع سفید، کودکانی که رنگ مدفوع آن‌ها خاکستری است، نمی‌توانند غذا را به‌خوبی هضم کنند. در صورت بروز چنین مشکلی با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

شکل مدفوع نوزاد
رنگ مدفوع اطلاعات کمی در مورد سلامت نوزاد به شما می‌دهد، بنابراین بسیار مهم است که به شکل مدفوع نیز توجه کنید. توجه به رنگ و شکل می‌تواند اطلاعات بیشتری در خصوص سلامت نوزاد به شما بدهد.

پیوستگی مدفوع نوزاد
مدفوع نوزاد غلیظ و قیرگونه است. این امر طبیعی است و رنگ و شکل مدفوع نوزاد طی چند روز اول زندگی او تغییر خواهد کرد. اگرچند روز بعد از تولد، مدفوع نوزاد شما زردتر و شل‌تر نشد با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید. این مشکل می‌تواند نشانه‌ای از مصرف شیر ناکافی باشد.

پیوستگی شیر مادر
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند مدفوع شل‌تری دارند و این به معنی اسهال نیست.

پیوستگی شیر خشک
نوزادانی که شیر خشک مصرف می‌کنند، مدفوع غلیظ‌ تری داشته که رنگ آن قهوه‌ای مایل به سبز و زرد است. اگر نوزاد هنگام مدفوع زور بزند و مدفوع سختی را تجربه کند ممکن است به یبوست مبتلا باشد.

بعد از مصرف غذاهای جامد و کمکی
در صورت مصرف غذاهای جامد، مدفوع نوزاد همانند مدفوع بزرگ‌سال زیاد است.

پیوستگی یبوست
مدفوع سخت همراه با زور زدن می‌تواند نشانه یبوست باشد. تکه‌های کوچک و شبیه سنگریزه که رنگشان قهوه‌ای تیره است نیز از نشانه‌های یبوست هستند.

اسهال
اسهال در کودک شامل مدفوع شل و آبکی است که در هر بار تغذیه بیش از یک‌بار رخ می‌دهد. اسهال در نوزادان کوچک دشوارتر است، زیرا حرکات روده‌ای آن‌ها بیشتر از نوزادانی است که غذاهای جامد مصرف می‌کنند.

موکوس و مدفوع کف دار
مدفوع کف دار هنگامی رخ می‌دهد که کودک شما در حال دندان‌درآوردن است و آب از دهان او تراوش می‌کند. اگر در مدفوع کودک کف دیدید و او در حال دندان‌درآوردن نبود، دلیلش می‌تواند عفونت باشد، در این صورت کودک به درمان نیاز دارد.

اگر در مدفوع مخاط مشاهده شد نشانه چیست؟
وجود مخاط (موکوس) در مدفوع در نوزادان طبیعی است زیرا آن‌ها مکونیوم را می‌گذرانند. این مورد در کودکانی که در حال دندان‌درآوردن هستند نیز مشاهده می‌شود. بااین‌حال، موکوس می‌تواند نشانه عفونت باکتریایی در روده نوزادان نیز باشد. درصورتی‌که نوزاد شما خیلی کوچک بوده و در حال دندان‌درآوردن نیست و به‌طور مداوم در مدفوعش موکوس دیده می‌شود، حتماً با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

خون
هنگام یبوست ممکن است در مدفوع نوزاد خون دیده شود. وجود خون در مدفوع همچنین می‌تواند نشانه عفونت باشد که باید پزشک متخصص اطفال را در جریان موضوع قرار دهید. اگر نوک پستان‌های مادر ترک‌خورده باشد، مقدار کمی خون هنگام تغذیه با شیر مادر مصرف می‌شود.

تکه‌های غذا
هنگامی‌که کودک شما جامدات مصرف می‌کند، ممکن است تکه‌های غذا در مدفوعش مشاهده شود. دلیل این موضوع این است که برخی از غذاها قابل‌ هضم نیستند و سریعاً از طریق سیستم بدن کودک عبور می‌کنند.

تعداد دفعات مدفوع کردن نوزاد
اگر نوزاد شما هرروز مدفوع نداشته باشد، این لزوماً به معنای وجود مشکلی جدی نیست. نوزاد تازه متولدشده ممکن است در ابتدا حرکات روده‌ای ضعیفی داشته باشد. در صورت تغذیه با شیر مادر، نوزاد ممکن است تا هفته سوم الی ششم، تنها یک‌بار در هفته مدفوع داشته باشد. اگر کودک شما غذای کمکی مصرف می‌کند، شما باید حرکت روده‌ای را که حداقل یک‌بار در روز اتفاق می‌افتد مشاهده کنید. مدفوع کمتر از این تعداد می‌تواند نشان‌دهنده یبوست باشد.

هنگامی‌که کودک از غذاهای جامد استفاده می‌کند، حداقل یک‌بار در روز حرکات روده‌ای دارد. مدفوع بیشتر از یک‌بار در هر تغذیه می‌تواند نشان‌دهنده اسهال باشد. تغییر در پیوستگی و رنگ مدفوع نوزاد در نخستین سال زندگی او طبیعی است؛ اما مهم است که این تغییرات را با همراهی پزشک متخصص نظارت کنید.

منبع خبر : برگرفته از angize

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. پسر من روز اول ودوم تولد مدفوع نکرد .شب روز دوم مدفوع کرد.رنگ مدفوعش سبز نبود زرد بود.یعنی مکونیوم رو دفع نکرد .این مسئله مشکلی برای بچم ایجاد میکنه یانه؟

    1. خیر شاید موقع تولد دفع کرده- همه بچه ها دفع می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *