خوابیده شیر دادن به نوزاد خطر دارد

شیر دادن به نوزاد در حالت خوابیده خطرناک است؟!

شیردهی به نوزاد در خواب اغلب در هفته های اول تولد رخ می دهند زیرا نوزاد در هفته های اول بیشتر از اینکه بیدار باشد خواب است. کم شیر خوردن و بیدار نشدن برای شیردهی و یا شیر خوردن در حالت خوابیده برای نوزادان تازه متولد شده طبیعی است. پس در هفته اول حالتی دیگری را برای شیر دادن به نوزاد نمی توانید انتخاب کنید، اما در رابطه هفته آتی تکلیف چه میشود؟ آیا خوابیده شیر دادن به نوزاد خطر دارد؟، عوارض خوابیده شیر دادن به نوزاد چیست؟ 

آیا خوابیده شیر دادن به نوزاد خطر دارد؟

برخی از پزشکان اطفال عقیده دارند که در هنگام خوابیده شیر دادن به نوزاد، زاویه سر نوزاد در جای درستی قرار نمی گیرد و  ممکن است منجر به عفونت گوش نوزاد شود. و به همین دلیل مادر را از خوابیده شیر دادن به نوزاد منع می کنند. اما در طرف مقابل این موضوع نیز مطرح می شود که شیر دادن در حالت خوابیده به نوزاد باعث می شود نوزاد به مدت طولانی تر بخوابد و برای این توصیه می شود اگر تصمیم به شیردهی در خواب دارید، سه یا چهار ساعت از آخرین شیردهی نوزادتان باید گذشته باشد، در این صورت می توانید شیردهی را ادامه بدهید تا نوزاد به خواب برود. اما اگر میخواهید نوزاد بدون نیاز به شیردهی به خواب برود، باید تا سه ماهگی نوزاد صبر کنید.

عوارض خوابیده شیر دادن به نوزاد

خوابیده شیر دادن به نوزاد باعث می شود تا شیر به شیپور استاش ( مجاری ای که بین گوش میانی و پشت بینی و ناحیه بالای حلق) نفوذ کند و این قسمت را پر از مایع شیر کند. در صورت افقی شیر دادن به نوزاد تهویه گوش میانی به خوبی صورت نمی گیرد و موجب اعمال فشار منفی به داخل گوش میانی می شود که منجر به جمع شدن مایع در گوش میانی و در نهایت عفونت گوش نوزاد می شود.

فواید خوابیده شیر دادن به نوزاد

۱- اگر مادر بصورت خوابیده به نوزاد شیر بدهد، از برخواستن پر استرس او جلوگیری می شود و می تواند سریع نوزادی که از گرسنگی گریه می کند را آرام کند.

۲- می توان گفت که این موضوع تقریبا خارج از کنترل است که مادران در دوران شیردهی نظم خوابشان بر هم میریزد و دچار کمبود خواب می شوند. خوابیده شیر دادن به نوزاد می تواند کمی به مادران آرامش عطا کند.

۳- خوابیده شیر دادن به نوزاد می تواند زمان خوبی برای استراحت مادر باشد، زیراکه در بقیه مواقع روز و یا شب، مادر در حال انجام کارهای خانه و آشپزی است.

۴- برای آن دسته از نوزادانی که به سختی بخواب می روند، زمانی که بصورت رو در روی مادر خود قرار می گیرند، آرامش بیشتر را تجربه می کنند و راحت تر بخواب می روند.

مطلب پیشنهادی: نکات شیر دادن به نوزاد | نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد

عوارض خوابیده شیر دادن به نوزاد

چگونه می توانم شيردهی را در شب آسان تر کنم؟

در صورتی که نوزاد کنار شما بخوابد شیردهی در طول شب آسانتر می شود. نیازی به خارج شدن از تختخواب برای شیردهی نیست و می توانید در حین شیردهی نوزاد نیمه خواب باشید. مادرانی که کنار فرزند خود می خوابند می توانند به مدت طولانی تر به او شیر بدهند.

اگر نوزاد نارس متولد شده است او را برای شیردهی روی تخت خود نگذارید. همچنین در صورتی که خودتان یا همسرتان یکی از موارد زیر را مصرف کرده اید نوزاد را روی تخت خودتان نخوابانید:

  • سیگار
  • الکل
  • داروی خواب آور

انواع روش های صحیح شیردهی به نوزاد

۱-روش شیردادن در حالت نیمه نشسته

کودک را در وضع نیمه نشسته روبروی خود روی بازوان خود بگذارید. برای اینکه سر نوزاد نزدیک پستان قرار گیرد یک عدد بالش زیر سر او قرار دهید و به او شیر دهید.

۲-روش شیردادن در حالت نشسته

کودک را زیر بازوهای خود در حالی که پاهای او در پشت شما قرار دارد و با دست خود سر او را نگه داشته اید به او شیر دهید این روش شیردادن برای کودکانی که زیاد تکان میخورند یا دوقلوها مناسب است.

۳ –روش شیردادن به نوزاد در حالت خوابیده

روی یک طرف بخوابید و کودک را نیز در همان جهت بخوابانید و به او شیر دهید. این حالت شیر دادن برای مادرانی که سزارین شده اند مناسب است زیرا نوزاد به شکم مادر فشار نمی آورد.

نکاتی در مورد روش صحیح شیردادن از پستان مادر

• اگر مادر خم شود و شیر دهد زود خسته میشود و دچار کمردرد میگردد.
• اگر مادر بالشی پشت خود قرار دهد و پای خود را روی پای دیگر بگذارد نوزاد به پستان نزدیک تر میشود.
• مادر میتواند بالشی زیر باسن نوزاد قرار دهد و کودک را روی آن بگذارد.

آیا نوزاد با خوردن شیر خشک راحت تر می خوابد؟

بعید است تفاوتی ایجاد شود. ممکن است نوزادانی که شیر مادر می خورند در طول شب بیشتر از نوزادانی که شیر خشک می خورند برای شیر خوردن بیدار شوند. این به این دلیل است که نوزاد شما شیر مادر را راحت تر از شیر خشک هضم می کند بنابراین شکمش سریع تر خالی می شود. با این حال، شیر خشک لزوما باعث افزایش کمیت یا کیفیت خواب شما در چند ماه اول تولد نمی شود. حتی اگر نوزاد در طول شب بیشتر بیدار شود، در هنگام شیردهی نوزاد با شیر مادر، مادر سریع به خواب میرود.
بلند شدن برای آماده کردن شیشه شیر و روشن کردن باعث می شود بیشتر بیدار شوید. بنابراین در این حالت دوباره به خواب رفتن سخت تر می شود. بنابراین آماده کردن شیر خشک باعث می شود مادر کمتر در طول شب بخوابد.

به جای تغذیه نوزاد با شیر خشک، می توانید موارد زیر را امتحان کنید تا نوزاد بیشتر بخوابد:

تغذیه خوشه ای

نوزادان اغلب عصر قبل از خوابیدن چندین بار به صورت کوتاه مدت شیر می خورند. سعی کنید بر اساس تقاضای نوزاد به او شیر بدهید تا نوزاد به صورت خوشه ای تغذیه کند.

تغذیه نوزاد در خواب

بین ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۲ شب نوزاد را نیمه بیدار کنید و به او شیر بدهید. شیردهی در خواب باعث می شود نوزاد به مدت طولانی تر بخوابد. اگر تصمیم به شیردهی در خواب دارید، سه یا چهار ساعت از آخرین شیردهی نوزادتان گذشته باشد. در غیر این صورت، زمانی که نوزاد سیر است او را از خواب بیدار نکنید.

مطلب پیشنهادی: زمان شیر دادن به نوزاد | شیر دادن به نوزاد در خواب + نکات مهم

شیر دادن به نوزاد در حالت خوابیده

چگونه می توانم به کودکم کمک کنم بدون شیر خوردن بخوابد؟

۱- این یک روند تدریجی است. در دو ماه اول، نوزاد شما می خوابد و در طول روز و شب برای شیردهی بیدار می شود. سپس، در طی چند ماه اول، نوزاد به طور منظم در زمانی خاص به خواب می رود. او کم کم متوجه می شود شب وقت خواب است.

۲- می توانید به کودک خود کمک کنید تا تفاوت بین روز و شب را یاد بگیرد. او را در طول روز در معرض نور و صدای روز قرار دهید. خانه را روشن نگه دارید و زمانی که می توانید بیرون بروید. سپس، پس از آخرین وعده غذایی نوزاد در طول شب، چراغ های را خاموش کنید و با او حرف نزنید.

۳- حدود سه ماهگی می توانید به نوزادان زمان خواب را آموزش بدهید. حمام گرم، داستان، یا آهنگ، و تماس پوست با پوست، در یک زمان خاص در طول شب به نوزاد وقت خواب را می آموزد. سعی کنید هنگامی که نوزاد به خواب رفته است او را روی تخت بگذارید. می توانید قبل از داستان یا آهنگ برای آخرین بار به نوزاد شیر بدهید. با انجام این کار، به کودک خود کمک می کنید تا خوابیدن را از شیردهی متمایز کند.

۴- ابتدا زمانی که نوزاد را روی تخت می گذارید بیدار می شود و گریه می کند. این حالت طبیعی است و برای چند دقیقه به او آسیب نمی رساند. سعی کنید با فرزند خود صحبت نکنید. در عوض، به آرامی سر او را تکان بدهید تا آرام شود.

۵- هنگامی که نوزاد در زمان خواب خودش به خواب برود، در طول شب نیز پس از شیردهی راحت تر می خوابد. این توانایی با قدرت رو به رشد کودک شما و تغییرات در رشد او مرتبط است. با نزدیک شدن نوزاد به شش ماه، اولین غذا را راحت تر می خورد. او از لحاظ جسمی بسیار فعال خواهد بود زیرا او مهارت های جدید هیجان انگیز، مانند غلتیدن و نشستن را یاد می گیرد.

۶- همه این نکات بدین معنی است که نوزاد شما می تواند طولانی تر در طول شب بخوابد و می تواند بین غذاها فاصله بیشتری ایجاد شود. بین شش ماه و ۱۲ ماه کودک شما شروع به مدیریت تغذیه شبانه خواهد کرد. هر چند کودکان مختلف متفاوت هستند. ممکن است کودک شما بیشتر بیدار شود. این به این معنی نیست که فرزند شما گرسنه است. این بیدار شدن اغلب با دندان در آوردن نوزاد ارتباط دارد. همچنین ممکن است نوزاد وقتی بیدار می شود هشیارتر باشد زیرا چیز جدیدی یاد گرفته است، مانند نشستن. یا شاید نسبت به دنیای اطرافش آگاه تر است.

منبع خبر : برگرفته از ooma

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *