حالت تهوع قبل از پریودی/ علتش چیه؟!

علت حالت تهوع قبل از پریودی و سردرد و کمردرد، تغییرات هورمونی و سندروم پیش از قاعدگی است می توانید برای درمان حالت تهوع از داروهای ضد تهوع استفاده کنید…

سلام من ۳۰ سالمه و دو ماهه ک دو روز قبل از پریود سردرد و‌ کمر درد شدید و حالت تهوع و استفراغ می گیرم علت چیست و بهترین راه درمان چیه؟؟

پاسخ مشاور نی نی نما:

علت حالت تهوع قبل از پریودی و سردرد و کمردرد، تغییرات هورمونی و سندروم پیش از قاعدگی است می توانید برای درمان حالت تهوع از داروهای ضد تهوع استفاده کنید.

حالت تهوع قبل از پریودی

 نقش وراثت را در ابتلای اشخاص به سندروم پیش از قاعدگی یا همان PMS نمی‌توان نادیده گرفت اما تنها دلیلی که این سندروم بین دخترهای مادران مبتلا به آن شایع‌تر است وراثت نیست بلکه بخشی از آن نیز اکتسابی است!

در دوران عادت ماهانه سطح هورمون‌های بدن خانم‌ها یعنی استروژن و پروژسترون به هم می‌خورد. به عبارت دیگر دو هفته بعد از تخمک‌گذاری سطح هورمون‌های بدن خانم‌ها افزایش پیدا می‌کند و اگر در این دوران، بارداری انجام نشود سطح هورمون‌ها به شدت پایین خواهد آمد.

هنگامی‌که سطح هورمون‌های زنانه در بدن خانم افزایش پیدا می‌کند، نشانه‌هایی ایجاد می‌شود که یکی از آنها احتباس آب در بدن است که منجر به درد و تورم در سینه‌ها می‌شود.

سردرد یکی دیگر از مشکلاتی است که خانم‌ها در این دوران از آن شکایت می‌کنند. این سردرد به خاطر تورم دور سلول‌های مغز ایجاد می‌شود.

تورم پاها و احساس درد در ساق پا و احساس سنگینی در پایین شکم نیز ممکن است به دنبال افزایش هورمون زنانه پروژسترون ایجاد ‌شود اما با شروع قاعدگی و افت سطح هورمون‌های زنانه در بدن ماده‌ای ترشح می‌شود که باعث تنگ‌تر شدن عروق شده و در نتیجه آن اکسیژن کمتری به بافت‌ها می‌رسد و فرد دچار درد در بافت‌ها و عضلاتش می‌شود.

بهناز زال کارشناس ارشد روانشناسی، اظهار کرد: ۳۰ درصد خانم‌ها در طی دوران قاعدگی از عوارض سندرم پیش از قاعدگی یا PMS رنج می‌برند که این سندرم، مجموعه‌ای از مشکلات فیزیکی درونی بوده که ۷-۲ روز قبل از قاعدگی، شروع و با آغاز پریود، تمام می‌شود. 

وی ادامه داد: چند روز قبل از قاعدگی، خانم‌ها دچار ناراحتی‌های جسمی و روانی می‌شوند که فرد احساس افسردگی شدید می‌کند و زود رنج می‌شود. توجه کامل به رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی مناسب می‌تواند به طور مشخصی باعث کاهش این سندرم می‌شود. کمبود ویتامین، مصرف نمک و کافئین نیز باعث تشدید علائم بیماری می‌شود. 

زال با توجه به علائم این سندرم، اظهارکرد: علایم عصبی این نشانه‌ها شامل افسردگی، احساس غم و اندوه، عصبانیت، تحریک پذیری بیش از حد، کاهش تمرکز و خواب آلودگی است.

از جمله علایم گوارشی این سندرم می‌توان به تهوع، استفراغ، اسهال، نفخ و افزایش وزن ناشی از جذب مایعات اشاره کرد. احساس درد عضلات، سردرد، خشکی یا چربی بیش از حد موها نیز از علائم دیگر این سندرم بوده که البته این علائم با هم بروز نمی‌کند. 

وی خاطرنشان کرد: اولین اقدامی که پس از تشخیص PMS ضرورت دارد و هیچ اقدامی نمی‌تواند به این اندازه اثر داشته باشد، در میان گذاشتن آن با همسر و در صورت امکان با خانواده، دوستان و همکارانتان است. برای به حداقل رساندن این علائم هیچ چیز به اندازه آگاهی، حمایت و همدلی نزدیکان و بویژه همسر اثربخش نخواهد بود. اطرافیان با دانستن این مساله بهتر شما را درک می‌کنند و می‌توانند به شما در مسیر درمان کمک کنند. 

زال تاکید کرد: زنان و دختران روزهایی از ماه عصبی و بد اخلاق می‌شوند و در واقع آنقدر تحریک‌پذیر هستند که با کوچک‌ترین مساله‌ای بشدت واکنش نشان می‌دهند. بعضی شوهرها از بروز این تغییر خُلق در همسرشان احساس ترس می‌کنند و سعی دارند در چنین موقعیتی اکثر وقت خود را در خارج خانه بگذرانند. 

این روانشناس ادامه داد: مردها کنترل خود را از دست داده و بین آنها و همسرشان دعوای شدید ایجاد می‌شود. همسران در دوره نشانگان پیش از قاعدگی بخشی از وظایف را به عهده بگیرند تا همسر بتواند استراحت کافی داشته باشد. البته باید دانست که مشکلات روحی روانی این دوره فقط زن‌ها را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، بلکه در اکثر قریب به اتفاق موارد، عوارض آن دامنگیر همسران این خانم‌ها هم می‌شود. 

وی بیان کرد: نحوه نادرست برخورد آقایان با تغییرات خلقی همسر، یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های روحی روانی خانم‌ها در دوره نشانگان پیش از قاعدگی است. نا آگاهی و رفتار غلط شوهر، هنگامی که همسرش دوره نشانگان پیش از قاعدگی را می‌گذراند، می‌تواند به طلاق و جدایی منجر شود. بیشتر مردانی که با این پدیده آشنا هستند، می‌دانند که حمایت عاطفی آنها از همسرشان بسیاری از مشکلات را حل می‌کند. 

زال با بیان اینکه این پدیده در کنترل هیچ کس نیست ولی گذراست، تصریح کرد: با اندکی کمک و همراهی همسران در این دوره هیچ اتفاق بدی نخواهد افتاد. 

وی با بیان عوامل مؤثر در کاهش عوارض PMS، افزود: رژیم غذایی مناسب و کنترل شده و تمرینات ورزشی مانند پیاده روی منظم اثرات سودمندی در کاهش علائم PMS دارند. طی دوران قاعدگی، حجم هر وعده‌ی غذایی کاهش یابد و در مقابل تعداد وعده‌های غذایی را افزایش دهید. 

منبع خبر : مطلب تکمیلی از asriran

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *