تب در بارداری خطر دارد؟!/ تب در اوایل بارداری

تب در بارداری، عوارض تب در بارداری ، برای پایین اوردن تب در بارداری چه کنیم،  تب در بارداری خطرناکه؟،  تب در اوایل بارداری،  تب در ماه هشتم بارداری،  تب در ماه نهم بارداری،  تب در سه ماهه سوم بارداری،  درمان تب و لرز در دوران بارداری

در مطالعه ای بزرگ توسط محققان دانشگاه کلمبیا نیویورک مشخص شد بروز یک دوره تب در سه ماهه دوم بارداری ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

طبق گزارش محققان، چندین حمله تب بعد از هفته دوازدهم بارداری خطر را سه بار بالا می‌برد.

دکتر مدی هورنیگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «تب واکنش به طیف وسیعی از عفونت‌هاست و معمولا در طول بارداری شایع است.»

اما وی اذعان می‌کند: «این ریسک بسیار پایین است. اکثر زنانی که مبتلا به عفونت همراه تب نظیر آنفلوانزا می‌شوند در نهایت کودکی مبتلا به اوتیسم نخواهند داشت.»

وی همچنین تاکید می‌کند که این مطالعه اثبات نمی کند که تب در طول بارداری موجب اوتیسم می‌شود، فقط به نظر می‌رسد بین این دو ارتباط وجود دارد.

محققان حدس می‌زنند احتمالا واکنش بدن به عفونت ایجادکننده تب بر رشد مغز جنین تاثیر می‌گذارد.

در این مطالعه، محققان داده‌های حدود ۱۰۰ هزار کودک متولدشده بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ را در نروژ بررسی کردند. از بین این تعداد، در حدود ۶۰۰ کودک مبتلا به اختلال اوتیسم تشخیص داده شده بودند.

مادران حدود ۱۶ هزار کودک اعلام کرده بودند که در طول بارداری یک یا چند بار مبتلا به تب شده بودند.

محققان دریافتند ریسک اوتیسم در بین کودکانی که مادرشان در هر زمان از بارداری مبتلا به تب شده بود ۳۴ درصد افزایش داشت.

عوارض تب در اوایل دوران بارداری
یافته های محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد تب با تداخل در رشد قلب و فک جنین در طول سه تا هشت هفته بارداری، موجب بروز تغییر شکل در جنین می شود.

چونلی لیو، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره می گوید: «نقص مادرزادی قلب و جمجمه در هنگام تولد بسیار شایع است، اما اغلب اوقات علل ناشناخته دارند.» وی در ادامه می افزاید: «مطالعه ما مسیرهای مولکولی خاصی را شناسایی کرده اند که تب مادر را مستقیماً به برخی نقایص ربط می دهد.»

به گفته محققان، برخی از نقایص یا ناهنجاری های مادرزادی قابل پیشگیری هستند اگر تب با استفاده از استامینوفن ساده در سه ماهه اول بارداری درمان شود.

در این مطالعه، محققان جنین مرغ و زبرافیش (گورخرماهی) را به منظور بررسی نحوه تاثیر تب بر جنین در حال رشد بررسی کردند.

آنها دریافتند سلول های قله عصبی که از بلوک های اصلی در تشکیل قلب، صورت و فک هستند، دارای ویژگی های حساس به دما هستند.

هنگامی که این سلولهای قله عصبی در شرایط تب گذرا ایجاد شوند، جنین دچار ناهنجاری های مغزی و قلبی، از جمله بطن راست دو طرفه، تترالوژی فالوت و دیگر موانع جریان خون می شود. نوع بروز نقص مادرزادی به زمان بروز تب در طول رشد قلب یا سر و رشد صورت دارد. 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *