ایا خوردن خورش کرفس در بارداری ضرر دارد؟!

خوردن کرفس در ۳ ماه اول بارداری بهتر است با احتیاط مصرف شود زیرا خطر سقط جنین را در پی دارد. اما خوردن خورشت کرفس در حد معمول و گهگاه، در یک بارداری معمولی مشکلی ایجاد نمی کند.

ایا خوردن خورش کرفس در بارداری ضرر دارد

مصرف کرفس در بارداری
بسیاری از مادران باردار این تصور غلط را دارند که خوردن همه سبزیجات در دوران بارداری مفید است، اما باید بدانند مصرف بیش از حد کرفس چه در دوران لقاح و چه در دوران بارداری (سه ماه اول) مضر است. مصرف این نوع از سبزی در هنگام بارداری باعث بروز عوارض جانبی در بدن مادر و فرزند می‌شود و ممکن است فرزند را در آینده به انواع بیماری‌ها از جمله بیماری صرع و تشنج‌های شدید مبتلا کند.

خوردن کرفس در دوران شیردهی نیز توصیه نمی‌شود و بهتر است از خوردن آن در این دوران پرهیز شود. لازم به ذکر است که بسیاری از متخصصان زنان و زایمان بر این موضوع تأکید دارند که خوردن کرفس در سه ماه اول بارداری مضر است و احتمال سقط را افزایش می‌دهد؛ اما مادران در ماه‌های بعدی بارداری خود می‌توانند با مشورت پزشک متخصص، این سبزی را در مقدار مناسب مصرف کنند. همان گونه که مصرف کرفس در بارداری مضر است مصرف به اندازه آن بعد از سه ماه اول بارداری فوایدی را به دنبال دارد.

فواید مصرف کرفس در دوران بارداری (بعد از سه ماه اول بارداری)
از مهم‌ترین فواید مصرف کرفس بعد از سه ماه اول بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. تنظیم فشار خون در بارداری
مصرف به اندازه کرفس در دوران بارداری باعث کاهش ترشح هورمون استرس، گشادشدن عروق خونی، بهبود گردش خون در بدن و در نتیجه تنظیم فشار خون بدن مادران باردار می‌شود.

۲. تقویت سیستم ایمنی بدن
به علت ویتامین ث زیادی که در گیاه کرفس وجود دارد این گیاه، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار شده و سبب می‌شود مادر و فرزند از ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی در امان باشند.

۳. افزایش سلامت مفاصل زنان باردار
کرفس به علت خاصیت ضدالتهابی که دارد مانع از تورم بدن زنان باردار می‌شود. همچنین وجود کلسیم بالا در این گیاه سبب تقویت استخوان و افزایش قدرت ترمیم و بازسازی بافت‌های بدن و همچنین تسکین دردهای عصبی دوران بارداری خواهد شد.

۴. جلوگیری از بروز سرطان در بارداری
کرفس به دلیل داشتن مواد فلاونوئیدی، به عنوان یک سم‌زدا عمل کرده و مواد سرطان‌زا را از بدن زنان باردار خارج کرده و فرد را از خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها حفظ می‌کند.

مصرف آب کرفس در بارداری
نوشیدن مقدار کمی آب کرفس در بارداری قبل از هر وعده غذایی به مادران باردار کمک می‌کند تا وزن اضافی بدن خود را از دست بدهند و دچار اضافه‌وزن در دوران بارداری نشوند همچنین مانع از پرخوری در زنان باردار می‌شود و تناسب اندام را در پی دارد. خوردن آب کرفس مانع از ایجاد یبوست در زنان باردار می‌شود و برای بهبود عملکرد معده آن‌ها مناسب است.

آیا خوردن خورشت کرفس در بارداری ضرر دارد؟
گاهی خیلی از مادران باردار در طول دوران بارداری خود هوس خوردن خورشت کرفس می‌کنند. توصیه می‌شود که این مادران در سه ماهه اول بارداری از خوردن خورشت کرفس در حد زیاد خودداری کنند؛ اما از ماه سوم به بعد می‌توانند با مشورت پزشک، خورشت کرفس را در مقدار مناسب و کم مصرف کنند و این اطمینان را داشته باشند که خوردن این خورشت با مشورت پزشک مشکلی به وجود نمی‌آورد.

منبع خبر : برگرفته از setare

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *