انتی بیوتیک برای درمان سینوزیت کودکان/ انواع سینوزیت در کودکان

برای درمان سینوزیت لازم است فرزند شما برای ۳-۲ هفته آنتی بیوتیک بگیرد. اگر بعد از این مدت علائم فروکش نکرد و بهتر نشد و یا مجددا عود کرد، پزشک فرزندتان ممکن است آنتی بیوتیک دیگری را برای او تجویز کند…

سینوزیت به معنی التهاب و ورم مخاط سینوس هاست . سینوس ها حفره هایی هستند که درون استخوان های صورت جای گرفته اند و هر یک از آنها توسط مجرایی به بینی راه پیدا می کند. سطح پوشاننده این حفرات به طور طبیعی ترشحات شفافی دارد که این ترشحات وارد بینی می شود.

این ترشحات توسط مژک هایی که جهت حرکت آن ها به طرف حلق است ، به عقب رانده می شوند و هر فرد سالم ، با هر بلع مقداری از بزاق خود و مقداری از ترشحات بینی و سینوس ها را می بلعد. سینوس های یک فرد بالغ به طور متوسط در شبانه روز حدود یک لیتر مواد ترشح می کنند. این ترشحات در لطیف نگه داشتن مخاط پوشاننده سینوس ها و بینی موثر است و در تمیز کردن هوایی که از بینی به ریه می رسد نقش اساسی دارد .

سینوزیت در کودکان یک بیماری است که به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیشتر به آن مبتلا می شوند و در معرض عوارض بیشتری نیز قرار دارند. و بزرگسالان نیز با توجه به شرایط جسمی و نوع میکروبی که باعث این بیماری می شود، به سینوزیت مبتلا می شوند. این بیماری دارای علائمی به شرح ذیل می باشد :

گرفتگی بینی
ترشحات ته حلق
احساس درد و تورم در سینوس
تب
سردرد
عفونت
علل سینوزیت در کودکان
گرد و غبار صنعتی
محیطهای سرد و خشک یا گرم و خشک
انحراف بینی
آلرژی
پیشگیری از سینوزیت در کودکان
پرهیز از سیگار کشیدن
پوشاندن بینی در هوای سرد

انواع سینوزیت در کودکان

سینوزیت حاد : ممکن است منشاء عفونی یا آلرژیک داشته باشد . در مبتلایان به آلرژی، مخاط بینی و سینوس ها متورم شده و در نتیجه آلرژی باعث انسداد مجاری مرتبط کننده سینوس ها به بینی می شود. از طرف دیگر آلرژی باعث افزایش ترشحات بینی و سینوس ها می شود و با وجود دو عامل فوق ، سینوزیت با منشا آلرژی حاصل می شود. در زمینه سینوزیت عفونی قضیه از این هم ساده تر است یعنی همان طور که حلق به دلیل عفونت دچار ورم و ترشح می شود ، میکروب می تواندمخاط بینی و سینوس ها را نیز متورم کنند.

سینوزیت مزمن : در مواردی که مجاری مرتبط کننده سینوس به بینی به طور طولانی مدت مسدود شود ، سینوزیت مزمن حاصل می شود که علامت اصلی آن به شکل ترشحات عفونی مزمن پشت حلق است که معمولا به درمان دارویی جواب نمی دهد و برای درمان آن احتیاج به عمل جراحی است .

سینوزیت چگونه درمان می شود؟

فرزند شما لازم است برای ۳-۲ هفته آنتی بیوتیک بگیرد. اگر بعد از این مدت علائم فروکش نکرد و بهتر نشد و یا مجددا عود کرد، پزشک فرزندتان ممکن است آنتی بیوتیک دیگری را برای او تجویز کند.
خوشبختانه در نهایت، آنتی بیوتیکی که سینوزیت او را درمان کند پیدا می کنید. بعضی اوقات سینوزیت ممکن است مقاوم شده باشد مثل عفونت گوش، آنگاه درمان آن مشکل می شود.

اگر فرزند شما از سینوزیت مزمن رنج می برد، ممکن است بیماریی زمینه ایی، مثل آلرژی تشخیص نداده و درمان نشده، داشته باشد. بعضی از مشکلات آناتومی بینی که مانع تخلیه ترشحات می شود مثل انحراف بینی یا عفونت مزمن آدنوئید (بافت لنفاوی پشت بینی) که سبب نفوذ باکتری داخل سینوس می شود، می توانند زمینه ساز ابتلا به سینوزیت در کودکان باشند. برای درمان چنین مواردی ممکن است پزشک معالج فرزندتان او را به یک متخصص گوش و حلق و بینی معرفی کند.

پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ممکن است توصیه کند که رادیوگرافی یا سی تی اسکن از سینوس های فرزندتان بگیرد و سپس درمان های مخصوص را شروع کند.

درمانهای مختلفی که ممکن است در این موارد ارائه شوند عبارتند از شستشوی سینوسها (شستشوی سینوسها با محلول سالین زیر بیهوشی عمومی)، جراحی و برداشتن آدنوئید (بعضی اوقات همزمان با شستشوی سینوسها انجام می شود) و یا جراحی آندوسکوپیک سینوسها (روشی که کمی تهاجمی تر از روش های قبلی است. در این روش مسیری که تخلیه طبیعی سینوسها از طریق آن به داخل بینی انجام می شده و حالا مسدود شده است را جراحی می کنند تا سینوسها کمتر دچار انسداد شوند).

برای پیشگیری از سینوزیت چه کاری می توان انجام داد؟

ازآنجا که سینوزیت در واقع یک عفونت ثانویه است که معمولا به دنبال سرماخوردگی ها یا آلرژی ها رخ می دهد، شما می توانید با درمان اولیه این بیماریها از ابتلا به سینوزیت جلوگیری کنید.

بطور مثال وقتی که فرزندتان سرماخوردگی دارد فضای خانه را مرطوب نگه دارید. رطوبت از التهاب و ضخامت دیواره سینوس جلوگیری می کند و ترشحات را رقیق نگه می دارد. همینطور مایعات فراوان به فرزندتان بدهید، نوشیدن مایعات فراوان نیز همین اثر را دارد. اگر مشکوک هستید که فرزندتان مبتلا به آلرژی است در مورد روشهای مختلف درمان دارویی و تغییرات محیطی که می توانید برای فرزندتان انجام دهید با پزشک مشورت کنید.

ابتلای طولانی مدت به آلرژی زمینه مساعدی را جهت ابتلا به سینوزیت فراهم می کند و درمان آلرژی در پیشگیری از سینوزیت موثر است. خانه خود را پاک و عاری از مواد آلرژی زا نگه دارید. مثل دود سیگار، گرد و غبار و ذرات سوخته. زیرا این مواد سبب تحریک دیواره سینوس و انسداد مسیر آن به بینی می شوند که خود زمینه ساز التهاب سینوسها و سینوزیت است.

نهایتا اگر فرزند شما مبتلا به سینوزیت شده خیلی نگران نشوید زیرا بیماری نسبتا شایعی است و هر سال میلیونها نفر مبتلا به سینوزیت می شوند که خوشبختانه راههای پیشگیری و درمان زیادی نیز دارد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *