آویشن برای درد پریودی به جای ایبوپروفن!

در آزمایشی که در سال ۲۰۱۴ انجام شد و نتایج آن در ژورنال Caspian Journal of Internal Medicine به چاپ رسید، اثر اسانس آویشن و قرص ایبوپروفن بر کاهش درد دسمینوره اولیه بررسی شد. نتایج نشان دادند که هردو مورد در کاهش شدت درد موثر بودند و اسانس آویشن اثری مشابه داروی ایبوپروفن داشت.

آویشن برای درد پریودی

در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز آلبومین در ادرار می شود. همچنین مصرف آن برای زنان حامله و باردار توصیه نمی شود.

اگر به انواع گیاهان خانواده‌ی نعناع حساسیت دارید، احتمال دارد به آویشن هم حساسیت داشته باشید.

زنانی که به هورمون‌ها حساس هستند، مثل کسانی که مبتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم، فیبروئیدهای رحمی یا اندومتریوز هستند، آویشن ممکن است در بدن‌شان مانند استروژن عمل کند. اگر چنین شرایطی دارید، به‌هیچ‌وجه از آویشن استفاده نکنید.

اگر از آویشن به مقدار زیاد استفاده کنید، ممکن است روند لخته‌شدن خون‌تان را (که برای بندآوردن خون‌ریزی ضروری است) کُند کند. پس اگر هرگونه اختلالات انعقادی دارید، یا در حال حاضر از رقیق‌کننده‌های خون استفاده می‌کنید، نباید زیاد آویشن بخورید. به همین دلیل نیز نباید ۲ هفته قبل از عمل جراحی از آویشن استفاده کرد.

روش تهیه و استفاده از چای آویشن در دوران پریودی
به یک مشت آویشن، آب و قوری برای دم کردن نیاز دارید. به این ترتیب که برای هر لیوان آب، ۲ قاشق چای‌خوری گیاه آویشن خشک بریزید. اگر گیاه تازه در اختیار دارید از میزان بیشتری استفاده کنید. کمی بعد از جوش آمدن آب، آن را روی آویشن بریزید. در قوری را ببندید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. چای تان را صاف کرده و میل کنید. 

خواص آویشن
اسانس های روغنی موجود در آویشن به ‌ویژه تیمول خواص درمانی دارند و ضدویروس، ضدانگل و ضدعفونی کننده هستند.
استفاده منظم از این گیاه در پیشگیری از برخی بیماری ها مانند آنژین مؤثر است. علاوه بر این به نظر می رسد که آویشن به بهبود وضعیت سلامتی در برخی بیماری ها مانند لوپوس، ام اس و همچنین بیماری هاشیموتو (نوعی التهاب مزمن تیروئید) کمک می کند. بنابراین به نظر می رسد که نوشیدن روزانه یک فنجان چای آویشن مفید است.
آویشن همچنین منبع آهن و ویتامین K است. آهن برای حمل اکسیژن به بافت ها و ساخت گلبول های قرمز خون ضروری است و ویتامین K نقش مهمی در انعقاد خون و ساخت استخوان دارد.  

دیگر خواص آویشن
* آویشن اعمال اعضای باروری را در بدن تحریک و تقویت می‌کند.
* جویدن برگ آویشن نیز برای تقویت چشم نافع است.
* آویشن ضدباکتری و داروی ضدعفونی‌کننده قوی به شمار می‌رود لذا برای درمان بیماری‌های میکروبی و عفونت‌های داخل بدن جوشانده یا دم کرده آن تجویز می‌شود.
* آویشن منبع خوبی از آهن است و برای درمان کمخونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
* آویشن، ترشح آب دهان، ترشح عرق و ترشح ادرار را زیاد می‌کند و از این لحاظ می‌توان آن را در بیماری‌های مربوط مورد استفاده قرار داد و از دیدگاه طب ایرانی نیز این دارو گیاهی، قاعده آور خوبی است و در بانوانی که قاعدگی آنان بند آمده تجویز می‌شود و به همین دلیل در زنان باردار باید با احتیاط مصرف شود.

چند توصیه در دوران پریودی

توصیه اول: برای کاهش درد در دوره پریود دم‌كرده مخصوص بنوشید

دم‌نوش‌های گیاهی در كاهش درد و ایجاد آرامش در دوره قاعدگی بسیار مناسب می‌باشند. هریک از این دم‌کرده‌ها را می‌توانید به‌طور مجزا تهیه و به دلخواه خود مصرف كنید. برای کاهش درد در زمان پریود شدن، می‌توانید از دم‌نوش‌های زیر استفاده کنید.

دمنوش بابونه سنبل‌الطیب

دمنوش گل گاوزبان

دمنوش تمشک

دمنوش سرخ ‌ولیک

دمنوش گیاه زیره و نبات

توصیه دوم: بهتر است در دوره قاعدگی، نمک و کافئین کمتری مصرف کنید

بهتر است بدانید كه مصرف نمک بسیار، در افزایش درد پریودی بسیار موثر است و اگر واقعا نمی‌توانید در برابر آن‌ها مقاومت كنید، حداقل مصرف متوسط و كمی ‌از آن‌ها داشته باشید.

توصیه سوم: در زمان پریود شدن ورزش‌های سبک انجام بدهید

در طب چینی توصیه به انجام ورزش‌های فیزیکی و فکری آرام و در حد متوسط می‌گردد (مانند ورزش‌های تایی‌چی، یوگا). این ورزش‌ها سبب می‌گردد تا شما در آرامش و تعادل بیشتری به سر ببرید.

توصیه چهارم: وقتی قاعده هستید، سعی کنید عمیق‌تر نفس بکشید

نفس کشیدن عمیق در کاهش درد قاعدگی و همچنین کاهش استرس بسیار موثر می‌باشد. بهتر است که در دوره قاعدگی نفس‌کشیدن پی‌در‌پی را امتحان کنید و شاهد کاهش درد و استرس بعد‌ از آن باشید.

توصیه پنجم: یک هفته قبل از شروع پریودی از غذا‌های آب‌پز استفاده کنید

یک هفته قبل از شروع درد پریود بهتر است که از خوراکی‌های زیر در موقع طبخ غذاها استفاده کنید.

اسفناج بخارپزشده

تمشک و گردو

زعفران و رازیانه

ترخون و تره‌فرنگی

موسیر و فلفل‌ سیاه

دارچین و پوست پرتقال

غذاهايی با طبع گرم مانند حلوای زعفرانی نیز می‌تواند بهترين انتخاب برای نخستين روز قاعدگی باشد.

توصیه ششم: از دمنوش دارچین در روز‌های آغازین پریود شدن استفاده کنید

دمنوش دارچين می‌تواند علاوه بر كاهش دردهای قاعدگی توان بدنی شما را نیز افزايش دهد. برای تهيه اين دمنوش می‌توانيد از پودر دارچين و چوب آن استفاده كنيد. اگر به چوب دارچين دسترسی داريد بهتر است دمنوش‌تان را با آن تهيه كنيد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *