گرفتگی عضلات پا در بارداری؛ علت و درمان؟!

گرفتگی عضلات پا علامت شایعی در بارداری است که اغلب در شب رخ می‌دهد… گرفتگی عضلات معمولاً فقط برای مدت کوتاهی رخ‌ می‌دهد، اما می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد…

گرفتگی عضلات پا در اوایل بارداری، گرفتگی عضلات ران در بارداری،  گرفتگی عضلات پا نشانه بارداری،  پا درد در اوایل بارداری نشانه چیست،  پا درد در هفته اول بارداری،  درد ران پا در اوایل بارداری،  گرفتگی عضلات در بارداری،  ضعف پا در اوایل بارداری

در زمان بارداری ممکن است دچارگرفتگی عضلات پا شوید، در زمان های مختلف در طی دوران بارداری ممکن است ، گرفتگی عضلات در نقاط مختلف پای خود احساس کنید. معمولاً زمان این مشکل در شب هنگام است. علت این گرفتگی در عضلات پا تغییر عملکرد بدن شما در مورد فرآیند جذب کلسیم موجود در بدن می باشد.

گرفتگی عضلات پا معمولاً از سه ماهه ی دوم بارداری شروع و در ادامه ی حاملگی بدتر می شود. فشار رحم بر روی عروق خونی که خون را از پاها به سمت قلب بر می گردانند و نیز بر روی اعصابی که از تنه به سمت پاها می روند، ممکن است کرامپ عضلانی را تشدید کند. کرامپ ها ممکن است در روز هم اتفاق بیفتند، ولی بیشتر شب ها رخ می دهند.

ممکن است جایی خوانده باشید که مصرف کم کلسیم و پتاسیم می تواند سبب گرفتگی عضلات پا شود و یا اینکه مصرف بیش از حد فسفر ( که در گوشت ، تنقلات و نوشابه های گازدار یافت می شود ) به دلیل اینکه مانع جذب کلسیم به مقدار کافی می شود می تواند در کرامپ نقش داشته باشد؛ ولی باید گفت که مطالعات معتبر این مسایل را تأیید نمی کنند. با این حال بهتر است در زمان حاملگی کلسیم کافی مصرف شود. در صورتی که کلسیم کافی مصرف نشود، کلسیم مورد نیاز جنین از استخوان های مادر تأمین می شود و این مسئله سبب افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان در سنین بالاتر می شود.

برای بهبود گرفتگی عضله چه باید کرد؟
از ایستادن یا نشستن طولانی مدت، به صورتی که پاهایتان را روی هم انداخته اید، خودداری کنید. در طول روز و چند بار قبل از خواب عضلات پشت ساق پا را بکشید. در حالیکه نشسته اید، یا در حال تماشای تلویزیون هستید، و یا دارید شام می خورید، مچ پا را بچرخانید و انگشتان پاهایتان را تکان دهید.

هر روز کمی قدم بزنید، مگر آنکه پزشک ، شما را از فعالیت منع کرده باشد. سعی کنید خیلی خود را خسته نکنید. به پهلوی چپ دراز بکشید تا جریان خون پاها بهتر باشد. مایعات به اندازه کافی مصرف کنید. قبل از خواب یک وان آب گرم بگیرید، چون به شل شدن عضلات کمک می کند.

شواهدی دال بر این مسئله وجود دارد که مصرف قرص های کمکی حاوی منیزیم ، به علاوه ویتامین های زمان حاملگی ممکن است سودمند باشند.به هر حال قبل از مصرف هر داروی تکمیلی با پزشک خود مشورت کنید. اگر عضله پایتان گرفت، بلافاصله عضلات پشت ساق پا را بکشید: برای این کار پایتان را صاف کنید و آرام انگشتان را به طرف ساق پا خم کنید. این کار ممکن است ابتدا کمی دردناک باشد، ولی اسپاسم را برطرف می کند و درد کم کم از بین می رود. ماساژ عضلات دچار اسپاسم و همچنین گرم کردن با کیسه آب گرم هم می تواند به از بین رفتن اسپاسم عضلانی کمک کند. چند دقیقه قدم زدن هم می تواند کمک کننده باشد.

اگر درد ادامه داشت:

اگر درد برطرف نشد و گرفتگی ایجاد شده مثل همیشه نبود و یا متوجه تورم یا حساسیت پا شدید، به پزشک مراجعه کنید. در بعضی موارد نادر این مسئله ممکن است ناشی از گیر کردن لخته خون در عروق یا آمبولی باشد که مسئله ای بسیار مهم بوده و می تواند جان مادر را به خطر اندازد. بنابراین سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

چه چیزی ممکن است در رفع این مشکل کمک کند :

– از دکتر خود در مورد مکمل های کلسیم سوال کنید.

– پیش از خواب حرکات کششی انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که هنگام انجام حرکات کششی روی پنجه پایتان تکیه نمی‌کنید.

– هنگام دچار گرفتگی عضلانی می‌شوید، ساق پایتان را راست و پایتان را خم کنید. ماساژ ملایم عضلات پشت ساق پا هم به آرام شدن این عضلات کمک می‌کند.

– به میزان کافی مایعات مصرف کنید.

– اگر دکترتان اجازه داد، ورزش منظم انجام دهید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *