پمادهای برطرف کننده خارش واژن

پمادهای برطرف کننده خارش واژن

نواحی مختلف بدن می تواند سوزش و خارش و قرمز را تجربه کند، اما خارش در ناحیه واژن می تواند یک مشکل ناراحت کننده و گاهی دردناک باشد که اغلب به علت عوامل تحریک کننده، عفونت یا یائسگی رخ می دهد. خارش ممکن است در اثر اختلالات پوستی یا بیماری های مقاربتی نیز رخ دهد. در موارد نادر، ممکن است خارش واژن به علت استرس و حتی سرطان باشد. در مورد علل بروز خارش واژن چه می دانید؟ چه روش های درمانی برای برطرف کردن خارش واژن وجود دارد؟ اگر می خواهید جواب این سوالات را پیدا کنید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

مطلب پیشنهادی : درمان عفونت قارچی واژن با سرکه | درمان خانگی عفونت و خارش واژن

خارش واژن

به طو کلی وقتی دچار خارش واژن می شوید، احساس می کنید تا یک پارچه زبر با این ناحیه در تماس است. در اکثر موارد دلیلی برای نگرانی خارش واژن وجود ندارد. اما اگر تصور می کنید که ممکن است یک مشکل یا بیماری جدی باشد، با متخصص زنان تماس بگیرید. پزشک می تواند از طریق معاینه و آزمایش علت خارش را تشخیص دهد. او همچنین داروهای مناسبی را برای درمان آن تجویز خواهد کرد.

علل خارش واژن چیست؟

در این قسمت، به طور خلاصه دلایل خارش واژن را توضیح می دهیم:

۱- تحریک کننده

وجود تحریک کننده هایی مانند صابون، داروهای ضد بارداری موضعی، کرم ها و …

۲- بیماری پوستی

۳- عفونت مخمر

یا عفونت قارچی که در اثر رشد بیش از حد قارچی به نام کاندیدا رخ می دهد. اگر خارش قابل توجهی در ناحیه واژن وجود داشته باشد، اولین مساله ای که به ذهن می رسد، عفونت قارچی است.

۴- واژینوز باکتریال

از بیماری های بسیار شایع واژن است که در اثر رشد بیش از حد باکتری ها و به هم خوردن تعادل Ph واژن ایجاد می شود.

۵- بیماری های مقاربتی

در اکثر موارد بیماری مقاربتی علت بروز خارش واژن نیست، اما اگر به این بیماری ها دچار شده باشید، خارش واژن از اولین علائم آن است.

۶- درماتیت تماسی

از جمله بیماری های پوستی است که منجر به التهاب می شود. در این بیماری در اثر تماس مستقیم پوست با یک ماده خارجی، قرمزی و درد و التهاب رخ می دهد.

۷- یائسگی

تغییرات و نوسانات هورمونی که در این دوره رخ می دهد، باعث خشکی و خارش واژن می شود.

۸- استرس

خارش واژن در اثر استرس چندان شایع نیست. اما تنش یا استرس جسمی یا عاطفی می تواند باعث التهاب و خارش واژن شود. زمانی که بدن در اثر استرس ضعیف شود، به این نوع خارش دچار خواهید شد.

۹- سرطان ولوا

اینکه علت خارش واژن سرطان باشد، بسیار نادر است. اما یکی از احتمالات است و نمی توان ان را نادیده گرفت.

۱۰- اگزما یا پسوریازیس

این بیماری ها بر اساس حساسیت های پوستی یا بیماری های خودایمنی ایجاد می شود. اگزما در قسمت های داخلی آرنج، چین و چروک ها، ناحیه کشاله ران، و ناحیه لابیا ایجاد می شود.

همانطور که توضیح داده شد، علل مختلفی برای خارش واژن وجود دارد. اما اولین و محتمل ترن مساله در هنگام بروز خارش در واژن، عفونت قارچی است. تحقیقات نشان می دهد که از هر ۴ زن، ۳ نفر در طول زندگی خود به این بیماری دچار می شوند. پس بهتر است ابتدا در مورد روش درمان این عفونت صحبت کنیم. اکنون چند پماد را برای درمان عفونت های قارچی معرفی می کنیم:

درمان خارش واژن بر اثر عفونت های قارچی

پماد واژینال کلوتریمازول

۱٫ پماد واژینال کلوتریمازول

از این دارو برای درمان عفونت های قارچی و مخمری واژن استفاده می شود. مشخصه اصلی این پماد این است که سوزش، خارش و ترشح مربوط به این عفونت را کاهش دهد. این دارو در گروه «ضد قارچ های آزول» قرار دارد. بنابراین عملکرد یکسانی با این داروها داشته و با توقف رشد قارچ ها عمل می کند.

۲٫ پماد میکونازول واژینال

از این دارو برای درمان کاندیدیاز جلدی و مهبلی فرجی ناشی از کاندیدا آلبیکنس و سایر گونه های کاندیدا استفاده می شود. میکونازول یک ایمیدازول متوقف کننده رشد قارچ است که در دوز بالا می تواند باعث مرگ قارچ ها نیز شود.

تذکز:

دو پماد توضیح داده شده در بالا، اثرات درمانی یکسانی دارند اما میزان ایجاد حساسیت در اثر مصرف پماد میکونازول بیشتر از کلوتریمازول است و به همین دلیل اکثر پزشکان داروی کلوتریمازول را تجویز می کنند.

پماد برای درمان واژینوز باکتریال

۱- کرم واژینال کلیندامایسین

از این دارو برای درمان واژینوز باکتریال استفاده می کنیم. این دارو در گروه «آنتی بیوتیک ها» قرار دارد که با توقف رشد باکتری ها عمل می کند. در حال حاضر کرم واژینال کلیندامایسین با دوز ۲ درصد در بازار به فروش می رسد.

۲- پماد واژینال تریپل سولفا

پماد واژینال تریپل سولفا یک داروی ضد باکتری است و برای درمان عفونت های ناشی از باکتری گاردنلا واژینالیس مصرف می شود.

نکاتی در خصوص عفونت باکتریایی واژن:

  • در حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از موارد، احتمال عود مجدد عفونت پس از یک ماه وجود دارد. در این موارد، اعمال ژل میترونیدازول می تواند از عود بیماری جلوگیری کند.
  • استفاده از پروبیوتیک هایی لاکتوواژ به مدت یک هفته نیز مانع از عود مجدد عفونت باکتریایی می شود.

پماد برای درمان خارش واژن بر اثر عوامل تحریک کننده

از دیگر علل خارش واژن، حساسیت یا عوامل تحریک کننده هستند. جهت رفع خارش در ناحیه بیرونی واژن، این پمادها توصیه می شود:

۱٫ پماد هیدروکورتیزون

۲٫ پماد فلوئوسینولون

۳٫  پماد تریامسینولون

پماد هیدروکورتیزون یک داروی مرطوب کننده و ضد التهاب است که از آن برای درمان التهاب پوستی، اگزما، خارش در ناحیه تناسلی زنان، جوش و حتی نیش حشرات استفاده می شود. پماد فلوئوسینولون نیز برای برطرف کردن خارش در ناحیه بیرونی واژن مورد استفاده قرار می گیرد که برای برطرف کردن حساسیت های پوستی، درمان نیش حشرات، اگزما و التهاب پوستی است. پماد تریامسینولون نیز یک داروی کورتیکواستروئید قوی است که نقش ضد التهابی برای برطرف کردن انواع ضایعات پوستی دارد.

پماد تریامسینولون

تذکر:

تمام داروهای توضیح داده شده در بالا دارای عوارض جانبی و موارد منع مصرف هستند. پس بهتر است قبل از استفاده حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سخن آخر

روش های درمان متعددی برای خارش واژن وجود دارد و بسته به علت خارش، می توان از داروهای مختلفی استفاده کرد. لازم به ذکر است که تحت هیچ شرایطی به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک از این داروها استفاده نکنید. پزشک می تواند بهترین داروها را با توجه به بیماری و شرایط سلامتی تان برای شما تجویز نماید. اگر تجربه استفاده از هر یک از این داروها را دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *