ریختن شیر مادر در بینی نوزاد به جای قطره بینی رینوسالتین!

ریختن شیر مادر در بینی نوزاد برای پیشگیری از کیپ شدن بینی و باز شدن آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود و ممکن است حتی باعث چسبندگی و گرفتگی بیشتر و عفونت نیز بشود… قطره بینی رینوسالتین یا همان سدیم کلراید ۰/۶۵% قبل از شیردهی به باز شدن بینی نوزاد کمک می کند…

سلام پسر سه ماهه من بینی اش موقع شیر خوردن می گیره و نمی تونه راحت شیر بخوره. می تونم برای باز شدن بینی اش چند قطره از شیر خودمو بچکونم تو بینی بچه؟ آیا قطره ای برای باز شدن بینی نوزاد هست؟

پاسخ مشاور نی نی نما:

شیر مادر حلال مخاط بینی نوزاد نیست. ریختن شیر مادر در بینی نوزاد برای پیشگیری از کیپ شدن بینی و باز شدن آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود و ممکن است حتی باعث چسبندگی و گرفتگی بیشتر و عفونت نیز بشود و همچنین ممکن است وارد ریه نوزاد شده و مشکلات زیادی ایجاد کند. 

بهتر است با مشورت پزشک قبل از شیردهی، روزی ۳ بار، قطره بینی رینوسالتین یا همان سدیم کلراید ۰/۶۵% در حد یکی دو قطره در بینی نوزاد بچکانید.

 قطره بینی رینوسالتین برای نوزاد

چون مجاری بینی نوزاد باریک است اگر در این مجاری باریک ترشحات مخاطی جمع گردد یا هوای اتاق بیش از اندازه گرم باشد باعث گرفتگی بینی می شود .

برای جلوگیری از “گرفتگی بینی” باید درجه حرارت اتاق کودک مطلوب باشد . بهترین دما حدود ۲۲ درجه است . با روشن کردن یک سماور یا قرار دادن یک دیگ آب روی بخاری می توان رطوبت مناسبی را برای اتاق محیا کرد .

بهترین محلول شستشوی بینی محلول های کلرید سدیم است که در داروخانه ها موجود است . آنرا داخل بینی ریخته و با پوار های مخصوص( مکنده پلاستیکی) تا جایی که امکان دارد ترشحات را خارج کنید . نباید شیر را داخل بینی بریزید چون شیر بیشتر باعث انسداد می گردد و باقی ماندن شیر در بینی محیط مناسبی را برای رشد میکروب ها فراهم می کند و موجب عفونت های بینی می گردد .

رفع گرفتگی بینی ، به تسریع در روند بهبود سرماخوردگی کمک می کند . بهتر است شستشوی بینی ۴ تا ۵ بار در روز انجام شود .

استفاده از اسپری های بینی امروزه رایج شده است . هر چند ممکن است این نوع اسپری ها موجب کوجک شدن موقتی پولیپ شوند ولی اثر بخشی کاربرد این داروها تاکنون در مقالات علمی تایید نشده است.

گرفتگی بینی و تنفس دهانی باعث فراهم کردن محیطی مناسب جهت رشد باکتری‌ها می‌شود، مصرف سوپ و مایعات گرم و مرطوب نگه داشتن هوای محیط زندگی کودک مانع از تشدید بیماری می‌شود.

وقتی می خواهید قطره بریزید کودک را به پشت بخوابانید یک حوله را تا کرده زیر شانه های کودک قرار داده تا سر بالا تر قرار گیرد .سه قطره در هر بینی بریزید .

برای اینکه ترشحات بینی بهتر تخلیه شود می توانید کودک را به شکم بخوابانید . با یک دستمال بینی را بگیرید ولی دستمال یا پنبه را داخل بینی نکنید .

در هنگام خواب بهتر است سر کودک بالاتر قرار گیرد مایعات بیشتری به کودک داده شود . بخور های سرد مفید ترند. شما می توانید دوش آب گرم حمام را باز کنید تا بخار بگیرد و کودک را قبل از خواب آنجا ببرید. یکی از شیوه های طبیعی برای درمان این عارضه استفاده از جوشانده گل بنفشه است .

بوییدن بخار به دست آمده از جوشانده گل بنفشه در کودکان و خردسالانی که توانایی و شکیبایی لازم برای استفاده از بخور را داشته باشد می تواند به برطرف شدن انسداد گرفتگی بینی آن هاکمک می کند.

اما در صورتی که کودک بی تابی دارد و حوصله کافی برای استنشاق جوشانده را ندارد با قطره چکان ۲ قطره از این جوشانده را در حفره بینی او خالی کنید.

منبع خبر : کودک سالم

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. معمولا در هنگام سرماخوردگی چه بزرگسالان و چه نوزادان سوراخ بینی‌شان کیپ می‌شود. در چنین شرایطی شما می‌توانید با استفاده از یک سرنگ و یا قطره چکان و به کمک مقدار آب ضدعفونی شده (محلول نمکی) و یا سرم شستشو بینی نوزادتان را شستشو دهید. برای این کار ابتدا باید سر نوزاد را به عقب برگردانید و سپس قطره‌های مایع ضد عفونی کننده را درون سوراخ بینی بریزید. این کار کمک می‌کند تا مخاطی که فضای داخلی بینی را پوشانده اند و باعث گرفتگی آن شده‌اند، از بین بروند و همچنین با این روش نابود کردن‌شان نیز راحتر می‌شود. وقتی قطره‌ها را درون سوراخ بینی ریختید، چند دقیقه‌ای صبر کنید تا مخاط شل شوند، سپس به کمک ساکشن کردن با یک قطره چکان می‌توانید مخاط را از بینی نوزادتان خارج کنید. برای ساکشن از سرنگ‌های پلاستیکی‌ای که خلاء خوبی تولید می‌کنند، نیز می‌توانید استفاده کنید. فقط مراقب باشید به جداره داخلی بینی نوزادتان آسیبی و یا خراشی وارد نکنید. بهترین زمان برای انجام این کار قبل از تغذیه نوزاد و یا قبل از قرار دادن آنها در رختخواب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *