پریودم ۳ روز عقب افتاده بود و سینه هام درد می کرد و حس خستگی و بی حالی داشتم و زیر دلم هم تیر می کشید. چرا با وجود داشتن همه علایم بارداری پریود شدم؟؟
همه این علایم می تواند علایم شروع پریود نیز باشد و همچنین عقب افتادن پریود حتی تا ۱۰ روز هم طبیعی است و می تواند به دلیل استرس یا تغییرات آب و هوایی و کاهش و افزایش وزن و… باشد. در هر دوره قاعدگی با وجود تخمک گذاری و نزدیکی به موقع تنها ۲۰ درصد شانس حاملگی وجود دارد.
برخی از رایج ترین علائم سندرم پیش از قاعدگی شامل:
– خستگی
– ورم و درد پستان
– سردرد
– افسردگی همراه با حالت روحی نامتعادل
– نگرانی
– درد عضلات و مفاصل
– هوس کردن غذا
– گرفتگی های قاعدگی
– دشواری در تمرکز
بیشتر علائم سندروم پیش از قاعدگی مشابه علائم بارداری هستند. بنابراین اشتباه گرفتن علائم کاملا طبیعی است بخصوص اگر قاعدگی شما منظم نباشد. خانم هایی که دمای بدن را اندازه گیری می کنند راحت تر می توانند تفاوت علائم را تشخیص دهند. اما برای افرادی که قاعدگی نامنظم دارند تشخیص تفاوت سندروم پیش از قاعدگی و بارداری سخت است.
اگر سینه های شما متورم و دردناک شده است، ممکن است به دلیل تغییرهای هورمونی ناشی از علائم بارداری باشد و این مسئله بعد از گذشت چند هفته از بارداری رفع خواهد شد.
اگر سابقۀ بیماری ندارید و صبح ها با حالت تهوع بیدار می شوید، این مسئله نیز می تواند از علائم بارداری به حساب بیاید. این مرحله نیز هنوز برای تشخیص جنسیت جنین با نمک بسیار زود است. علائم تهوع و استفراغ معمولاً یک ماه بعد از بارداری بروز پیدا می کند.
اگر بدون مصرف داروی خاص و یا سابقۀ حساسیت و بیماری ادرار شما افزایش پیدا می کند، ممکن است باردار باشید. میزان خون در بدن در دوران بارداری افزایش پیدا می کند و منجر می شود که کلیه مایعات اضافی موجود در بدن را به طریقی دفع کند.
در دورۀ حاملگی افزایش پیدا می کند که ممکن است باعث خواب آلودگی فرد بشود. اگر برای حساسیت فصلی خود قرص نئوتادینمصرف می کنید، بهتر است در این مرحله و پس از مراجعه به پزشک متخصص، مصرف آن را متوقف کنید.
حالت طغیان و جوشش هورمون ها در بدن می تواند خانم را به طور غیر عادی احساساتی کند و منجر بشود که به صورت ناگهانی و بی دلیل گریه نیز بکند. این مورد هم می تواند جزو علائم صد درصدی بارداری به شمار بیاید.
در دورۀ بارداری نفخ هایی شبیه نفخ های پیش از قاعدگی رخ می دهد که ممکن است آزار دهنده نیز باشد. ولی با مشاهدۀ این عوارض هم بهتر است از مصرف قرص نئوتادین پرهیز کنید.
بطور کلی علایم اولیه بارداری شامل موارد زیر است:
پریود نشدن
اگر زن در سالهای بچهزایی باشد و یک هفته یا بیشتر بدون شروع یک دوره قاعدگی مورد انتظار سپری کند، ممکن است باردار باشد. با این حال، اگر زن یک چرخه قاعدگی نامنظم داشته باشد، این علامت میتواند گمراه کننده باشد.
سینههای متورم و حساس
در اوایل بارداری، تغییرات هورمونی ممکن است باعث حساسیت و درد در سینهی زن شوند. بعد از گذشت چند هفته که بدن زن با تغییرات هورمونی سازگار میشود، احتمالا ناراحتی کاهش مییابد.
تهوع با استفراغ یا بدون استفراغ
بیماری صبحگاهی که ممکن است در هر زمانی از روز یا شب رخ دهد، اغلب یک ماه پس از باردار شدن زن شروع میشود. با این حال، برخی از زنان زودتر احساس تهوع میکنند و برخی زنان هیچگاه آن را تجربه نمیکنند. در حالی که علت تهوع در دوران بارداری مشخص نیست، هورمونهای بارداری احتمالا نقش مهمی ایفا میکنند.
افزایش ادرار
زن ممکن است متوجه شود که بیشتر از حد معمول ادرار میکند. مقدار خون در بدن زن در دوران بارداری افزایش مییابد و باعث میشود کلیههای او مایع اضافی را که به مثانه منتهی میشود، تولید کنند.
خستگی
خستگی نیز در بین علائم ابتدایی بارداری در درجهی بالایی است. در طول بارداری اولیه، سطح هورمون پروژسترون افزایش مییابد که باعث میشود زن احساس خواب آلودگی کند.
بدخلقی
هورمونها در بدن زنان در اوایل بارداری میتواند منجر به عصبی شدن و افسردگی زن شود. نوسانات رفتاری نیز در این دوره شایع است.
نفخ کردن
تغییرات هورمونی در اوایل بارداری باعث میشود که زن احساس نفخ کند، شبیه به حالتی است که ممکن است در شروع دوره قاعدگی احساس کند.
لکه بینی
گاهی اوقات مقدار کمی لکه رقیق یکی از اولین نشانههای بارداری است. این عارضه که با عنوان خونریزی لانه گزینی شناخته میشود، زمانی رخ میدهد که تخمهای لقاح شده به پوشش رحم وصل میشوند، یعنی حدود ۱۰ تا ۱۴ روز پس از تخمک گذاری. خونریزی لانه گزینی در طول زمان دوره ی قاعدگی رخ میدهد. با این حال، همه زنان آن را تجربه نمیکنند.
گرفتگی
برخی از زنان گرفتگی ملایم رحم را در اوایل بارداری تجربه میکنند.
یبوست
تغییرات هورمونی موجب میشود سیستم گوارش بدن کند شود که میتواند منجر به یبوست شود.
ناسازگاریهای غذایی
وقتی زن باردار است، ممکن است حساسیت بیشتری به بویهای خاص داشته باشد و ممکن است سلیقهی و طبع غذایی او تغییر کند. مانند سایر نشانههای بارداری، این اولویتهای غذایی را میتوان به تغییرات هورمونی ارتباط داد.
گرفتگی بینی
افزایش سطوح هورمون و تولید خون باعث میشود که غشاهای مخاطی در بینی زنان متورم و خشک شوند و به راحتی خونریزی کنند. این عارضه باعث میشود که شخص دچار آبریزش یا گرفتگی بینی شود.
کمر درد
کمر درد بیشتر به عنوان یک عارضه در اواخر بارداری در نظر گرفته میشود، اما کمر درد خفیف در واقع میتواند در مراحل اولیه بارداری شروع شود. زنان در دوران بارداری میتوانند درجاتی از کمر درد را تجربه کنند.
سر درد
سردرد، ممکن است مربوط به تغییر سطح هورمون باشد و ممکن است در طول بارداری رخ میدهد.
ترشح واژن
برخی از زنان ممکن است متوجه ترشح غلیظ و شیری از مهبل در اوایل بارداری شوند. این اتفاق در اولین هفته بارداری رخ میدهد، زیرا دیواره واژن ضخیم میشود. این ترشح ممکن است در طول بارداری رخ دهد. اگر بوی ناخوشایندی همراه با ترشح وجود داشته باشد، یا اگر با سوزش و خارش همراه باشد، این نشانهای از عفونت قارچی یا باکتریایی است. اگر این اتفاق رخ دهد، فرد باید با پزشک تماس بگیرد.
نمیتوانید چشمهایتان را باز نگه دارید یا نیاز روزمره به چرت زدن یکی از دیگر علائم بارداری است. خستگی و کسالت در بعضی خانمهای باردار خیلی زود و همزمان با تغییرات مختلف بدن رخ میدهد که جزئی از فرایند آمادگی بدن برای حمل بچه است.
ضمن اینکه پروژسترون اضافی، که کاهنده فعالیت سیستم عصبی مرکزی است، به خوابآلودگی مادر باردار کمک میکند. اگر متوجه شدید که واقعا خواب آلود هستید، سعی کنید با یاد گرفتن چرتهای کوتاه و عمیق در طول روز، این حالت را از بین ببرید.
سطح استروژن و پروژسترن در دوران بارداری بالا خواهد رفت که می تواند منجر به حساسیت و تغییرات خلق و خون شود.
این نوسانات خلقی در دوران بارداری رایج است و ممکن است باعث افسردگی، تحریک پذیری، اضطراب و ناامیدی شود.