از کی به نوزاد آب بدهیم؟

از چند ماهگی به نوزاد آب بدهیم؟ | روزی چند بار به نوزاد آب بدهیم؟

سلام ما تو یزد زندگی می کنیم و اینجا هوا خیلی گرمه. دختر من ۳ ماه هست می تونم بهش آب بدم؟! از چند ماهگی به نوزاد آب بدهیم؟ آیا آب دادن به نوزاد خطر دارد؟

از چند ماهگی میتوان به نوزاد آب داد؟

پاسخ مشاور:

اگر گرمای محیط و دمای هوا بالاست می توانید به مقدار کم در چند وعده آب جوشیده سرد بدهید تا دچار کم آبی نشود.

از آنجایی که دستگاه کلیوی نوزادن هنوز کامل نشده است، دادن مقادیر بیش از حد آب باعث می ‌شود که آنها املاح (سدیم) را به همراه آب از کلیه دفع کنند.
از دست دادن سدیم و کاهش آن از حد طبیعی در بدن می ‌تواند بر فعالیت مغز تأثیر بگذارد، به طوری که اولین علائم مسمومیت با آب شامل تحریک ‌پذیری، خواب‌آلودگی و سایر تغییرات روانی است.
سایر علائم شامل کاهش درجه حرارت بدن (معمولاً به زیر ۳۶درجه)، پف کردگی و تورم صورت و تشنج است.

نوزاد از چند ماهگی آب میخورد؟

به طور کلی بهتر است برای آب دادن به نوزاد ۶ ماهگی و یا حداقل زمانی که نوزاد شروع به خوردن غذاهای جامد کند صبر کنید. چون رژیم غذایی نوزاد که عمدتاً شامل شیر است تا ۶ ماهگی تمام نیاز او به آب را برطرف می­کند. با این وجود در صورت گرمای زیاد هوا و یا تب­دار بودن نوزاد که منجر به کاهش اشتهای او شود، می­توانید در طول روز به دفعات مکرر مقدار کمی آب جوشیده شده سرد به او بدهید تا نوزاد دچار کم آبی نشود.

به منظور از بین بردن میکروب­های مضر و آماده سازی آب برای مصرف، آن را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا خطری برای سلامتی نوزاد نداشته باشد.

هم چنین باید تا چهار ماهگی برای تهیه شیر نوزاد از آب جوشیده استفاده کرد. دستورالعمل تهیه شیر خشک را با دقت دنبال کنید، چون کم یا زیاد بودن آب می­تواند باعث به خطر افتادن سلامتی نوزاد شود.

دادن آب جوشیده به نوزاد

  • آب چشمه و حتی آب­های تصفیه شده داخل بطری هم باید جوشانده شوند.
  • آب جوشیده را می­توان در مقادیر کم و در یک ظرف استریل درب دار نگهداری کرد.
  • آب جوشیده به مدت دو تا سه روز در یخچال و ۲۴ ساعت در دمای محیط قابل نگهداری است.
  • جوشاندن آب، باعث حذف مواد شیمیایی و یا معدنی آب نخواهد شد.

نوزاد از چند ماهگی آب میخورد

آب دادن به نوزاد

در صورتیکه آب دارای کیفیت خوبی باشد می­توان بعد از چهار ماهگی مستقیماً از آب لوله کشی به نوزاد آب داد. با این حال شیر آب را کمی باز بگذارید تا آب خنک شده و از حذف برخی میکروب­ها و عناصر مضری مثل (سرب و مس) که ممکن است در لوله­ های آب موجود باشند، مطمئن شوید. اما باز توصیه ما این است که آب جوشیده شده مصرف کنید.

نه آب تصفیه شده و نه آب مقطر (آب خالص) به دلیل نداشتن املاح معدنی برای استفاده نوزاد توصیه نمی­شوند این نوع آ­ب­ها می­توانند اثرات سوئی بر سلامت نوزاد داشته باشند.

برخی ازمواد معدنی موجود در آب از اهمیت فراوانی برخوردارند: کلسیم درتشکیل استخوان­ها و دندان­ها مفید است، پتاسیم و سدیم برای عضلات ضروری­اند. و منیزیم نیز برای استخوان سازی، استحکام دندان­ها و عملکرد صحیح عضلات مورد نیاز است.

بنا به توصیه سازمان بهداشت کانادا برای تصفیه آب مورد نیاز نوزادان، نباید از دستگاههای تصفیه آب خانگی استفاده کرد. تصفیه آب با فیلتر کربن باعث افزایش میزان سدیم آب (که حاوی نمک است) را افزایش می­دهد، دستگاه مواد معنی آب می­شوند.

به دلیل بروز پوسیدگی دندان هرگز از آب قند استفاده نکنید. کودک به نوشیدن آن عادت می­کند و تغییر ذائقه او کار دشواری خواهد بود.

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. سلام ببخشید پسرم ۴ ماه ۱۱ روز داره امروز عصر یکم اب لوله کشی شده بهش دادم فقط دو سه تا جرعه خورد مشکلی براشش پیش میاد؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *