این همان چیزی است که والدین همیشه در مورد آن دچار تردید بوده اند. یک مطالعه جدید نشان می دهد که کودکانی که اسباب بازی های زیادی دارند، راحت تر حواس شان پرت شده و از کیفیت بازی لذت نمی برند. محققان دانشگاه تولدو واقع در اوهایو در ایالات متحده ۳۶ کودک نوپا را استخدام کرده و از آنها دعوت کردند تا در اتاقی به مدت نیم ساعت با ۴ اسباب بازی یا ۱۶ اسباب بازی، بازی کنند. آنها دریافتند که کودکان در هنگام بازی با اسباب بازی های کمتر خلاقیت بیشتری داشتند. آنها همچنین با هر اسباب بازی دو بار بازی کرده و بیشتر به فکر استفاده بیشتر از هر اسباب بازی و طولانی شدن بازی و گسترش بازیهای خود بودند. نویسندگان نتیجه گرفتند که والدین، مدارس و مهد کودک ها باید بیشتر اسباب بازی های کودک را بسته بندی کرده و فقط تعداد کمی از آنها را به طور مرتب بچرخانند تا کودک را ترغیب به خلاقیت و بهبود محدوده توجه شان کنند.
دکتر کارلی داوچ نویسنده اصلی این مقاله در ژورنال «رفتار و رشد نوزادان» گفت: «این مطالعه به منظور تعیین اینکه آیا تعداد اسباب بازی های موجود در محیط کودکان نوپا بر کیفیت بازی آنها تأثیر می گذارد یا خیر، انجام شده است». وی در ادامه می گوید: «به نظر می رسید که افزایش تعداد اسباب بازی ها به ۱۶ مورد، با مدت و عمق بازی های کودکان تداخل ایجاد می کرد. سایر اسباب بازیهای موجود ممکن است منبع حواس پرتی خارجی باشد. در دوران نوپایی، کودکان رشد می کنند، اما ممکن است کنترل سطح بالاتری از توجه را نداشته باشند. بنابراین، توجه و بازی های آنها ممکن است با عواملی که در محیط شان ایجاد می شود، مختل شوند. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که تعداد زیادی از اسباب بازی ها ممکن است چنین حواس پرتی را ایجاد کند. در صورت وجود اسباب بازی های کمتری در محیط، کودکان نوپا درگیر بازی طولانی مدت تری با یک اسباب بازی می شوند، و به آنها اجازه می دهد تا بتوانند تمرکز بیشتری برای کشف کردن داشته و خلاقانه تر بازی کنند.
محققان گفتند: خلاص شدن از شر اسباب بازی های بیشتر، کودکان را به سمت نقاشی یا کتاب خواندن سوق می دهد. بریتانیا هر سال بیش از ۳ میلیارد پوند را برای اسباب بازی ها هزینه کرد و نظر سنجی ها نشان می دهد که یک کودک معمولی در کل ۲۳۸ اسباب بازی دارد؛ اما والدین باید به این مساله فکر کنند که تنها با ۱۲ مورد از اسباب بازی های «مورد علاقه» آنها در روز بازی میکنند که تنها ۵ درصد از اسباب بازی ها را تشکیل می دهد. با این وجود، این اولین بار نیست که تحقیقات نشان داده اند که استفاده از اسباب بازی های زیاد می تواند باعث حواس پرتی شود.
در دهه ۱۹۹۰، محققان آلمانی الکه شوبرت و رایتر استریک آزمایشاتی را انجام دادند که اسباب بازی ها به مدت سه ماه از مهدکودک مونیخ خارج شد. بعد از گذشت تنها چند هفته، کودکان به آن عادت کردند و بازی های بسیار خلاقانه تر و اجتماعی تر شد. آنها یافته های خود را در کتابی با عنوان «کودکستان فاقد اسباب بازی» منتشر کردند. در این کتاب، ClutterFree با نویسنده کودکان جاشوا بکر همچنین اظهار داشتند که اسباب بازی های کمتر برای کودکان بهتر است، زیرا اتاق بازی با اسباب بازی های کم باعث بهبود خلاقیت می شود، به رشد دامنه توجه کمک می کند و به کودکان مراقبت از دارایی هایشان را می آموزد. او گفت: «کودک به ندرت یاد می گیرد تا کاملا اهمیت اسباب بازی هایی که در کنارش وجود دارد را بداند، زیرا گزینه های بیشماری هنوز هم در کنار کودک وجود دارد». «وقتی بچه ها اسباب بازی های زیادی دارند، به طور طبیعی کمتر از آنها مراقبت می کنند. اگر همیشه جایگزینی آماده برای اسباب بازی ها در دستان کودک برای جایگزینی وجود داشته باشد، قدر داشتن اسباب بازی ها را نخواهند دانست». «اسباب بازی های کمتر باعث می شود که کودکان با حل مشکل تنها اسباب بازی هایی که در دستان آنها است، خلاق تر شوند. و تدبیر یک هدیه بی نهایت ارزشمند است». این تحقیق در مجله «رفتار و رشد کودکان» چاپ شد.