حساسیت به نوار بهداشتی و سوختگی پا
سلام ۱۹ساله و مجردم، موقع پریودی دچار سوختگی بین پا میشم با اینکه نوار بهداشتی هم به موقع عوض مبکنم نمیدونم علتش چیه؟
پاسخ مشاور نی نی نما:
سلام ممکن است به نوع پد بهداشتی حساسیت داشته باشید بهتر است از برند دیگری استفاده کنید.
نکات مهم در دوران قاعدگی
سعی کنید در دوران قاعدگی نوار بهداشتی را مرتب و زود به زود تعویض کنید. اهمیت این موضوع بهخصوص زمانی که خونریزی بیشتر است، روشن می شود. با این کار، علاوه بر رعایت بهداشت جسم، از آلوده شدن لباسهای دیگر نیز خودداری می شود. هنگام تعویض نوار بهداشتی، باید آن را داخل کاغذ پیچیده و دور بیندازید.
دقت کنید نوار بهداشتی را نباید به طور مستقیم در توالت بیندازید، زیرا موجب گرفتگی چاه توالت می شود. چنانچه امکان استفاده از نوار بهداشتی را ندارید، می توانید از پارچههای معمولی و قابل شستشو استفاده کرده و سپس آنها را با آب سرد و صابون شسته و در آفتاب خشک و در صورت امکان اتو کنید. سعی کنید تا حد امکان از پنبه یا دستمال کاغذی استفاده نکنید و در صورت استفاده، یک عدد گاز استریل روی پنبه قرار دهید، زیرا ممکن است قطعات خرد شده دستمال و پنبه جذب شده و موجب عفونت شود.
– نوار بهداشتی را به طور مکرر معمولا هر ۶-۴ ساعت تعویض کنید.
– از لباس زیر نخی استفاده کنید.
– لباس زیر را در نورخورشید آویزان کنید و با اتو ضد عفونی کنید.
– برای شستن لکههای خون از آب سرد و صابون استفاده کنید.
– همیشه در کیف دستی خود یک نوار بهداشتی و شورت داشته باشید.
چون محیط خون آلود دستگاه تناسلی در طول قاعدگی محل مناسبی برای رشد میکروب ها است لذا حمام کردن و طهارتگرفتن پس از اجابت مزاج و ادرار کردن، در دوران قاعدگی نه تنها مانعی ندارد، بلکه برای پیشگیری از بیماریهای عفونی لازم است.
عوارض نوار بهداشتی نامرغوب
۱- سلولز موجود در نوار بهداشتی که باعث افزایش قدرت جذب آن میشود، میتواند عامل ابتلا به سرطان دهانه رحم و حتی منجر به مرگ شود.
۲- مواد تشکیلدهنده نوار بهداشتی تماما شیمیایی هستند و میتوانند عامل ایجاد بیماریهای خطرناک و انواع مختلف عفونت شوند. دیوکسین Dioxin موجود در نوار بهداشتی و تامپون (پنبه قاعدگی) میتواند باعث رشد بافتهای غیرطبیعی در ناحیه تناسلی شود. علاوه بر این، ریون (ابریشم مصنوعی) به کار رفته در این محصولات که برای قابلیت جذب بالا استفاده میشود حاوی مواد شیمیایی و سمی است.
۳- دئودورانتها یا مواد دافع بوی بد، میتوانند عامل ناباروری و یا نقائص هنگام تولد شوند.
۴- مواد سمی موجود بر روی سطح این پدها میتوانند از طریق دستگاه گردش خون ما وارد خون شده و شانس ابتلا به سرطان را بالا ببرند.
۵- پدهای بهداشتی مرکب از مواد مصنوعی هستند که رطوبت و حرارت را حفظ میکنند و باعث ایجاد و رشد باکتریهای گوناگون میشوند.
۶- مواد شیمیایی به کار رفته در تامپونها که باعث نرم شدن جنس آنها هستند میتوانند عامل ایجاد آسیبهای جدی به بافتهای متعدد بدن شوند.
۷- چنانچه بهطور منظم و مرتب ظرف ۴ ساعت پد بهداشتی و یا تامپون را تعویض نکنید، میتواند عواقب بسیار خطرناک و جدی که گاه منجر به مرگ فرد میشود در بر داشته باشد.
۸- بهطور میانگین هر خانم در طول عمر خود نزدیک به ۱۶.۸۰۰ پد آلوده ایجاد میکند که متاسفانه قابل بازیافت و تجزیه زیستی نیستند. به طور متوسط یک پد معمولی معادل با ۴ کیسه پلاستیکی است.
پس توصیه میشود تا میتوانید از نوار بهداشتی مناسب با جنس مرغوب استفاده کنید تا میزان تاثیرات منفی آن برای بدن و محیط زیست کاهش یابد.
سلام خسته نباشد من از نواربهداشتی مشبک استفاده کردم دو طرف مقعدم و همینطور واژنم پوست پوست شده و خیلی قرمز شده چیکار کنم سریع خوب بشه؟