آیا اسفناج برای خانمهای باردار ضرر دارد و باعث سقط جنین می شود؟!
خوردن اسفناج در بارداری از نظر طب سنتی باعث خوش آب و رنگ شدن جنین می شود و نیز از سقط جنین جلوگیری می کند.
اسفناج گیاهی خارق العاده برای دوران بارداری است و از مواد مغذی زیادی تشکیل شده است؛ این گیاه یکی از بهترین گیاهان برای تامین کلسیم بدن به شمار میرود، یک پیمانه اسفناج پخته شده ۴۲ میلی گرم کلسیم دارد علاوه بر کلسیم اسفناج حاوی ویتامین A، آهن و سلنیم هم است، نکته قابل توجه درباره اسفناج این است بنابراین آبی که اسفناج را در آن پخته اید دور بریزید.
اسفناج سموم بدن را میزداید و سیستم ایمنی آن را تقویت میکند. همچنین مصرف آن سبب پیشگیری از بیماریهای سرطانی و نابودی سلولهای سرطانی است.
خواص اسفناج از نظر درمانی:
مدیریت دیابت بارداری
این سبزی حاوی یک آنتی اکسیدان شناخته شده به اسم اسید آلفالیپوئیک است که سطح گلوکز را کاهش داده و حساسیت نسبت به انسولین را افزایش می دهد به علاوه سطح استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی را ثابت نگه می دارد. مطالعات بر روی اسید آلفا لیپوئیک نشان می دهد که این ماده سطح نوروپاتی را نیز کاهش می دهد.
پیشگیری از سرطان
این سبزی مانند سایر سبزیجات حاوی کلروفیل است که که تاثیر عالی در کم کردن اثرات سرطان زای آمین هتروسیکلیک ایفا می کند.
پیشگیری از آسم
خطرات ابتلا به آسم در افرادی که میزان بالایی از مواد مغذی از جمله بتاکاروتن را دریافت کنند بسیار کمتر است. این سبزی منبع عالی بتاکاروتن بوده و تا حد زیادی نیاز بدن را به این ماده ی غذایی تامین می کند. علاوه بر اسفناج زردآلو، کلم بروکلی، طالبی، کدوتنبل و هویچ نیز منابع عالی این ماده غذایی هستند.
کاهش فشار خون بارداری
این سبزی به دلیل مقادیر زیاد پتاسیم خود برای استفاده کسانی که فشار خون بالایی دارند و برای خنثی کردن اثر سدیم توصیه می شود. مصرف کم پتاسیم باعث افزایش خطر ابتلا به فشار خون می شود. دیگر غذاهایی که پتاسیم زیادی دارند عبارتند از سیب زمینی، گوجه، لوبیا و پرتغال.
سلامت استخوان مادر و جنین
دریافت کم ویتامین K باعث افزایش خطر شکستگی استخوان می شود. مصرف ویتامین K برای سلامتی بسیار مفید است. ویتامین K باعث اصلاح پروتئین ماتریکس شده و جذب کلسیم را افزایش و دفع آن از طریق ادرار را کاهش می دهد. اسفناج منبع غنی این ویتامین است.
تنظیم دستگاه گوارش در بارداری
این سبزی به علت مقادیر بالای فیبر و آب به جلوگیری از یبوست و ترویج سلامت دستگاه گوارش کمک زیادی می کند.
سلامت پوست و مو در دوران بارداری
این سبزی سرشار از ویتامین A بوده و در مرطوب نگه داشتن موها بسیار موثر است. به علاوه این ویتامین برای رشد همه ی بافت ها از جمله پوست و مو بسیار ضروری و موثر است. اسفناج و سایر سبزیجات برگ دار همچنین سرشار از ویتامین C بوده که برای ساخت و ساز کلاژن و بازسازی ساختار های پوست و مو بسیار موثر است. به علاوه همانطور که می دانید کمبود آهن یکی از دلایل شایع ریزش مو می باشد. اسفناج این کمبود را به خوبی رفع می نماید.
یک فنجان اسفناج خام شامل ۲۷ کالری، ۰٫۸۶ گرم پروتئین، ۳۰ میلی گرم کلسیم، ۰٫۸۱ گرم آهن، ۲۴ میلی گرم منیزیم، ۱۶۷ میلی گرم پتاسیم، ۲۸۱۳ واحد ویتامین A و ۵۸ میکروگرم فولات.
اسفناج و تاثیرات آن در رژیم غذایی شما
پتاسیم: این سبزی یکی از بهترین منابع پتاسیم است. یک فنجان اسفناج پخته ۸۳۹ میلی گرم پتاسیم دارد این در حالی است که همان مقدار موز حدود ۵۳۹ میلی گرم پتاسیم دارد.
آهن: اسفناج بهترین غذا برای تامین آهن مورد نیاز بدن شماست. اسفناج سرشار از آهن است به علاوه تخم مرغ، عدس و ماهی تن نیز سرشار از آهن هستند.
کلسیم: اسفناج حاوی ۲۵۰ میلی گرم کلسیم در هر فنجان پخته شده است. به علاوه کلسیم موجود در اسفناج راحت تر از کلسیم غذاهای لبنی جذب می شوند. همچنین اسفناج مقدا زیادی اگزالات دارد که اتصال به کلسیم را راحت تر کرده و آن را برای استفاده در بدن در دسترس قرار می دهند. با این وجود لبنیات در تامین نیاز بدن به کلسیم پیشی گرفته اند چرا که بدن تنها قادر به جذب ۵ درصد از کلسیم موجود در اسفناج است و یک فنجان اسفناج پخته شده ۱۲٫۵ میلی گرم کلسیم را به صورت مفید در اختیار بدن می گذارد. این درحالی است که کلسیم موجود در شیر تا ۲۸ درصد جذب می شود و میزان کلسیم یک فنجان شیر ۳۰۰ میلی گرم است. و با جذب ۲۸ درصد آن ۱۲٫۵ میلی گرم کلسیم به بدن می رسد.
منیزم: این سبزی همچنین یکی از بهترین منابع غذایی برای تامین منیزیم است. منزیم باعث سوخت و ساز انرژی و حفظ عضلات و عملکرد عصب و ضربان قلب و سیستم ایمنی فشار خون است. منیزیم نقش موثری در بهبود واکنش های بیوشیمیایی دارد. کسانی که اختلالات گوارشی دارند یا الکلی هستند یا افراد مسن یا افرادی که داروهای آنتی بیوتیکی و دیورتیک مصرف می کنند یشتر احتمال دارد که دچار کمبود منزیم باشند. این افراد باید سبزیجات بیشتری مصرف کنند. اسفناج حاوی ویتامین K، فسفر و تیامین و فیبر است.
هشدار های مربوط به مصرف اسفناج
اگر شما مشکلات مربوط به خون رقیق مانند کومادین دارید بهتر است به طور ناگهانی شروع به مصرف مقادیر زیاد غذاهای دارای ویتامنی K که نقش مهمی در لخته شدن خون دارند نکنید.
مصرف بیش از حد پتاسیم می تواند برای کسانی که کلیه های کم کار دارند مضر باشد. اگر کلیه ی شما نتواند پتاسیم اضافی را از خون حذف کند این برای شما خطر مرگ را به همراه دارد.
ماست و اسفناج بخوریم یا نخوریم؟
یکی از ترکیبهای غذایی مضر، ترکیب کردن اِسفناج و محصولات لبنی است. بسیاری از افراد واقعا این ترکیب را دوست دارند، اما نمیدانند که نباید این دو را با هم ترکیب کنند.
کلسیم اسفناج به خودی خود تا حد خیلی کمی وارد بدن میشود و اگر آن را با ماست ترکیب کنید، جذب کلسیم ماست نیز کاهش پیدا میکند. در واقع، ترکیبات خاصی بهنام اگزالات در این سبزی وجود دارند که با کلسیم ترکیب میشوند و از جذب کلسیم به بدن جلوگیری میکنند.
اگر میخواهید کلسیم کافی به بدنتان برسانید، بهتر است از ترکیب کردن محصولات لبنی با مواد غذایی خاصی که اگزالات زیادی دارند، پرهیز کنید. لازم است بدانید که اِسفناج، چغندر، تره فرنگی و جعفری حاوی اگزالات زیادی هستند. متخصصان توصیه میکنند که بهجای ماست، شیر نارگیل را با اسفناج ترکیب کنید که درنهایت غذای بهتری را برای شما فراهم میکند.
منبع خبر : ۷gan،nininama