پریود مردانه چیست و چه علائمی دارد؟ بله! درست خواندید. مردان هم دچار عادت ماهیانه می شوند و روزهایی را با افسردگی، عصبانیت و کاهش میل جنسی سپری می کنند. اگرچه مردان مانند زنان خونریزی قاعدگی را تجربه نمی کنند، اما دارای چرخه هورمونی مربوط به خود هستند. این مساله به علت کاهش سطح تستوسرون در بدن مردان رخ می دهد. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص پریودی مردان صحبت کرده و به هر گونه سوال تان در این زمینه پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
پریود مردان چیست؟
بدن مردان نیز مانند بدن زنان تغییرات هورمونی را تجربه می کند. مردان هر روز صبح افزایش در سطح تستوسترون را تجربه کرده و در هنگام عصر میزان تستوسترون آنها کاهش پیدا می کند. به علاوه سطح تستوسترون مردان در طول ماه تغییر کرده و بسیاری معتقدند که این تغییرات هورمونی منجر به علائم روحی خاص از جمله خستگی، افسردگی و تغییرات خلقی می شود.
علل عادت ماهانه در مردان چیست؟
علت اصلی بروز قاعدگی مردان، تغییرات هورمونی و به خصوص تغییر در میزان سطح تستوسترون است. عوامل جسمی و محیطی مختلف می توانند در این تغییرات هورمونی نقش داشته باشند. این عوامل به شرح زیر هستند:
- اختلال در رژیم غذایی مثل اختلال پرخوری یا بی اشتهایی عصبی
- مشکلات خواب مثل بی خوابی
- بی اشتهایی یا پر اشتهایی و بروز تغییرات در وزن بدن
- شرایط سنی: سطح تستوسترون در بدن پس از ۳۰ سالگی کاهش پیدا می کند
- فشار روانی و استرس زیاد
- انواع بیماری ها
علائم پریودی مردان چیست؟
- کاهش در میل جنسی
- افزایش اضطراب
- خستگی
- افسردگی
- احساس سردرگمی
- کاهش اعتماد به نفس
- احساس خشم بیشتر
- افزایش حساسیت و تحریک پذیری نسبت به مسائل مختلف
اگر این علائم ادامه پیدا کرد و یا با گذشت زمان شدیدتر می شود، توصیه می شود تا برای تشخیص علت و رفع مشکل به روان پزشک مراجعه کنید.
مطلب پیشنهادی: ۱۰ نکته درباره شناخت بهتر مردان!
جهت درمان علائم پریودی مردان چه اقداماتی می توان انجام داد؟
ابتدا سعی کنید تا علائم خود را مدیریت کنید. افزایش و تقویت مهارت های فردی برای سازگاری و انطباق بهتر با علائم روحی روانی ناخوشایند می تواند به رفع مشکل کمک کند. همچنین سعی کنید تا با تکنیک های مناسب سطح استرس خود را کاهش دهید. به عنوان مثل تکنیک های تنفس و انجام تمرینات یوگا و مدیتیشن می تواند به میزان زیادی استرس تان را کاهش دهد. به علاوه سعی کنید تا تغییراتی در سبک زندگی تان ایجاد نمایید. به عنوان مثال ورزش کردن را به فهرست کارهای روزانه تان اضافه کرده و سعی کنید تا یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. از استعمال دخانیات اجتناب کرده و مصرف الکل را فراموش کنید. این اقدامات می تواند تاثیر چشمگیری در بهبود شرایط شما داشته باشد.
با این وجود، اگر به کاهش میزان زیاد سطح تستوسترون در بدن خود مشکوک هستید، توصیه می شود تا به پزشک مراجعه کرده و آزمایش های هورمونی مربوطه را انجام دهید. در صورت کاهش سطح تستوسترون پزشک به شما داروهای هورمونی تجویز می کند. اگر سطح تستوسترون تان به میزان طبیعی برسد، این علائم ناخوشایند نیز برطرف خواهند شد.
سخن آخر
مردان نیز مانند زنان دوران پریودگی را تجربه می کنند. این دوران برای مردان با علائمی از جمله افزایش میزان استرس، خشم بیشتر، افسردگی، کاهش میل جنسی و … همراه است. دوران پریودی مردان به دلیل تغییرات هورمونی و به خصوص کاهش در سطح تستوسترون رخ می دهد. با تغییر در سبک زندگی از جمله ورزش کردن و انجام تمرینات تنفسی و داشتن یک رژیم غذایی سالم می توانید این علائم را تسکین دهید. با این حال اگر احساس کردید که این علائم طولانی مدت شده و یا با گذشت زمان تسکین پیدا نمی کند و یا احساس می کنید که سطح تستوسترون در بدن تان کاهش پیدا کرده است، می توانید برای تشخیص و درمان به مطب پزشک مراجعه کنید. اگر هر گونه سوالی در خصوص پریودی مردان دارید، لطفا در بخش نظرات زیر با ما به اشتراک بگذارید.