چرا چرخ گوشت گوشت را له میکند

دلیل له شدن گوشت در چرخ گوشت | دانستنی های استفاده از چرخ گوشت

برخی از خانم های ترجیح می دهند گوشت چرخ کرده مصرفی خود را ،شخصا در منزل تهیه کنند که این امر بیشتر به دلیل عدم مرغوبیت گوشت چرخ کرده آماده و همچنین عدم اطمینان از رعایت بهداشت در آماده سازی گوشت خرچ کرده های آماده می باشد. در ادامه به بررسی کاربرد چرخ گوشت می پردازیم و مشکلات که در حین استفاده از چرخ گوشت ایجاد می شود را بررسی می کنیم و می گوییم که چرا چرخ گوشت گوشت را له میکند؟ و یا اگر برای خرد کردن سبزی با چرخ گوشت چه مشکلاتی برای چرخ گوشت ایجاد می شود؟

مطلب پیشنهادی: نشانه های گوشتهای چرخ کرده تقلبی | فریب قرمزی گوشتها را نخورید!

چرا چرخ گوشت گوشت را له میکند

ممکن است بعد از چند بار استفاده از چرخ گوشت متوجه شوید که چرخ گوشت، گوشت را له می کند و دیگر مثل سابق کار نمی کند. له کردن گوشت توسط چرخ گوشت دلیل مختلفی می تواند داشته باشد که در ادامه به برخی از آنها استفاده می کنیم:

  1. ممکن است تیغه را اشتباه نصب کرده باشید.
  2. اگر گوشتی که در حال چرخ کردن آن هستید دارای پوست و پی باشد.
  3. اگر گوشتی قصد چرخ کردن آن را دارید تازه است، ممکن است گوشت شما در حین چرخ کردن له شود. لذا توصیه میشود قبل از چرخ کردن گوشت آن را مدتی در فریرز نگهداری کنید.
  4. اگر گوشتی که چرخ می کنید دارای استخوان است
  5. اگر تیغه چرخ گوشت شما کند شده باشد ممکن است گوشت شما را له کند.
  6. اگر گوشت را به تیکه های بزرگ بریده اید و چرخ گوشت نمی تواند آنها را به خوبی چرخ کند.

خرد كردن سبزي با چرخ گوشت

هرگز برای خرد کردن سبزیجات از چرخ‌گوشت استفاده نکنید. آب موجود در سبزی‌ها ممکن است به موتور دستگاه نفوذ کرده و موجب خرابی آن شود. همچنین از چرخ کردن پیاز به همراه گوشت خودداری کنید. این کار باعث می شود که آب حاصل از پیاز به درون موتور نفوذ کرده و به دلیل ایجاد چسبندگی باعث خرابی موتور شود. در عین حال تیغه را نیز خیلی زود کند می‌کند.

کاربرد چرخ گوشت

از چرخ گوشت می توانید برای ریز کردن، چرخ کردن، خرد کردن و مخلوط کردن انواع مواد خام و پخته استفاده کنید. همچنین می توانید انواع غذاها، کیک ها، شیرینی ها و سوسیس های خانگی را هم با آن آماده نمایید. بنابراین با خرید چرخ گوشت خانگی در دراز مدت، هم پول خود را پس انداز می کنید و هم  چون می توانید میزان چربی و کیفیت مواد چرخ کردنی را نیز خود معین نمایید، غذاهای سالم تر و تازه تری را تهیه می کنید.

از چرخ گوشت چه استفاده هایی میشود؟

انواع چرخ گوشت موجود در بازاردر دو نوع دستی و برقی طراحی شده اند که نوع دستی آنها تقریبا منسوخ شده است.چرخ گوشت های دستی نیاز به قدرت زیاد برای چرخاندن دسته آن دارند.چرخ گوشت ها سایزهای متفاوتی دارند که بسته به این سایزها میزان گوشت وارد شده به دستگاه و ضخامت آن کم و زیاد می شود. از نظر نوع استفاده و حجم گوشت مصرفی نیز می توان چرخ گوشت ها را به ۲ نوع چرخ گوشت های خانگی و صنعتی تقسیم کرد.

در هنگام کار با چرخ گوشت چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

۱- هنگام چرخ کردن گوشت، تا جایی که می توانید  قطعات آن را ریز کرده و به‌ صورت یکنواخت داخل مجرای چرخ گوشت برقی بریزید،دقت کنید حداقل فشار به چرخ گوشت وارد شود (به‌صورت فشاری روی توده زیادی گوشت با گوشت‌کوب) .برش‌های بزرگ علاوه بر اینکه با فشار وارد محفظه چرخ‌گوشت می‌شوند، باعث می‌شوند فشار زیادی به موتور دستگاه وارد شود.

۲-هر بار به مدت ۱۰ دقیقه از چرخ گوشت استفاده کرده و سپس آن را خاموش کنید و اجازه بدهید که دستگاه مدتی استراحت کند. موتور چرخ‌گوشت‌های خانگی قدرت چرخ‌گوشت‌های صنعتی را ندارند و در صورتی که برای مدت طولانی بیشتر از ۱۵ دقیقه از آنها استفاده کنید عمر دستگاه کم می‌شود.

۳- هنگام خرید چرخ‌‌ گوشت دقت کنید تیغه‌ها و صفحات برش درون دستگاه ضدزنگ باشد. ضد زنگ بودن این قطعات مانع از زنگ زدن و فرسودگی آنها بعد از شست‌وشوهای مکرر می‌شود.

۴- بعد از هربار چرخ‌کردن، تمام قطعات (قیف، مارپیچ، تیغه، پنجره و گوشت‌کوب) را با دقت بشوئید و خشک کنید.

۵- هیچ‌گاه چرخ‌گوشت را خالی روشن نگذارید، زیرا دور موتور بالا رفته و سبب تولید گرما و فرسایش آن می‌شود.

۶-در صورت بروز مشکل در هنگام کار با چرخ گوشت، دستگاه را خاموش کرده وبرای عیب یابی وتعمیر به نمایندگی های مجاز خدمات پس از فروش چرخ گوشت مراجعه نمائید.

۷- با دور نگهداشتن چرخ‌گوشت از رطوبت آشپزخانه، عمر موتور و دیگر قطعات آن افزایش می‌یابد.

۸- اگر چرخ‌گوشت به‌ جای خارج کردن گوشت چرخ شده، آن را له می‌کند، علت کند بودن تیغه و پنجره چرخ‌گوشت است.

۹- در پایان کار، جهت اطمینان از خارج شدن همه گوشت از داخل چرخ، از کمی نان خشک استفاده کنید.

۱۰- تیغه چرخ‌گوشت را به‌طور متوسط هر سه ماه یکبار باید تیز کرد. تیز بودن تیغه‌های چرخ‌گوشت اهمیت زیادی دارد. اگر تیغه از آلیاژ نامناسب باشد و به اندازه کافی تیز نباشد موجب له شدن گوشت‌ شما هنگام چرخ کردن می‌شود.

۱۱- یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های چرخ‌گوشت قدرت موتور و سیستم چرخش معکوس آن است. هنگام انتخاب چرخ‌گوشت به میزان قدرت و توان موتور آن توجه کنید.

۱۲- در صورتی که بیش از ۶ ماه از چرخ‌گوشت‌تان استفاده کرده‌اید و تیغه آن کند شده، برای تیز کردن تیغه خودتان اقدام نکنید. حتما از فردی که مهارت دارد کمک بخواهید. سائیده شدن لبه تیغه‌ها به اشتباه موجب خرابی آن می‌شود.

۱۳- سعی کنید از گوشتی استفاده کنید که بدون رگ و پیه باشد، چون رگ و پیه گوشت به تیغه‌های دستگاه گیر می‌کند و مانع چرخش تیغه و درنهایت وارد آمدن فشار به دستگاه می‌شود .همچنین هر بار قبل از استفاده از چرخ‌گوشت درون محفظه آن را بررسی کنید تا احیانا جانور کوچکی به درون محفظه وارد نشده باشد.

کاربرد پنجره های چرخ گوشت

نکات ایمنی در هنگام کار با چرخ گوشت

۱- بچه‌‌ها به‌ دلیل کنجکاوی که دارند، به کار با لوازم خانگی علاقه مند هستند. هنگام روشن بودن این دستگاه به‌هیچ عنوان حتی در صورت ضروری بودن کار پیش آمده، بچه را با چرخ‌گوشت روشن یا خاموش (زیرا بچه به تقلید از بزرگ‌ترها می‌تواند شاسی چرخ را روشن کند) تنها نگذارید، یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی به‌بار می‌آورد. هنگام استفاده از آن را در سطحی قرار دهید که دست کودکان به آن نرسد.

۲- گوشت‌کوب چرخ را پس از هر بار وارد کردن گوشت، در قیف باقی بگذارید.

۳- وقتی قطعات چرخ‌گوشت را شستید، آن‌ها را با دقت خشک کرده و بعد دوباره به هم وصل کنید. سپس با نایلون یا پوشش تمیزی دور قیف و پنجره را محکم ببندید، زیرا جانوران کوچک می‌توانند به درون مارپیچ رفته و هنگام کار، گوشت را مسموم سازند. در یک حادثه سم مارمولک سبب مرگ اعضاء یک خانواده شد پس بهتر است هر بار قبل از به‌کار انداختن چرخ‌گوشت درون آن را بازرسی کنید.

۴- از پارچه مرطوب برای شستشو قسمت‌های برقی آن استفاده نکنید و هرگز آن را با آب نشوئید.

۵- پریز، کلید و سیم اتصال چرخ‌گوشت را مرتباً بازدید کنید.

 

درصورت بروز حادثه در هنگام کار با چرخ گوشت  چه باید کرد؟

۱- فوراً برق دستگاه را قطع کنید.

۲- در صورت خارج شدن دست کودک از چرخ‌گوشت بی‌درنگ دست را از دو نقطه مچ و بازو برای جلوگیری از خونریزی محکم ببندید و روی زخم را بپوشانید دست را از شانه‌ها بالاتر نگه دارید و فوراً او را به پزشک و بیمارستان برسانید.

۳- در صورتی‌که امکان خارج شدن دست کودک از چرخ‌گوشت نباشد از آوردن فشار خودداری کنید. دست را در نقطه مچ و بازو برای جلوگیری از خونریزی محکم بسته، کوچکترین حرکتی به دست یا چرخ‌گوشت ندهید. دست مصدوم و چرخ‌گوشت را با بستن و یا تکیه دادن به محل ثابت بگیرید.

۴- اگر می‌توانید قسمت موتور چرخ‌گوشت را برای سبک شدن به آرامی جدا کنید.

۵- در صورت خونریزی شدید یا شوک طبق دستورات داده شده از بروز آن‌ها جلوگیری به‌عمل آورید.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *