6 مورد از باید ها و نباید هایی که شما و همسرتان باید در هنگام "بحث و دعوا" انجام دهید

۶ مورد از باید ها و نباید هایی که شما و همسرتان باید در هنگام “بحث و دعوا” انجام دهید

پس از گذراندن ماه عسل، در هر رابطه عاشقانه احتمال کشمکش و نزاع وجود دارد. دکتر جور-ال کرابالو متخصص بهداشت روان و بنیانگذار Viva Wellness می گوید: وقتی دو جنبه فکری و نظر بخواهند ادغام شوند، طبیعی است که کشمکش اتفاق می افتد. وجود اختلاف در چنین موقعیتی کاملاً عادی است. تعارض باعث ایجاد اختلاف نظر می شود، که اغلب منجر به بحث یا دعوا می شود. ( برای اینکه واضح تر بیان کنیم، وقتی می گوییم کشمش و نزاغ منظور ما پرخاش فیزیکی یا عاطفی نیست، زیرا هرگز قابل قبول نخواهد بود. منظور ما یک بحث داغ است.)

به همین دلیل وقتی زوج ها هرگز دچار کشمکش نشوند، می تواند نشان دهنده وضعیت هشدار دهنده ای باشد. دکتر جی جی انجل روانشناس معتقد است: اگر زن و شوهر هرگز دچار کشمکش نشوند و از درگیری خودداری کنند، پس هیچ چیز بین آنها حل نخواهد شد. از طرف دیگر، وقتی شما دائماً در حال جدل با هم باشید نیز نشانه بدی است. این می تواند نشان دهنده این باشد که به طور موثری با هم مکالمه نمی کنید یا در رابطه احساسی خود سردرگم شده اید. بنابراین چه نوع کشمکشی می تواند در رابطه سالم و طبیعی محسوب شود؟ در اینجا لیستی از باید و نبایدهایی را  که شما و همسرتان باید در کشمکش و درگیری رعایت کنید، تهیه کرده ایم.

در بحث و منازعه بین زوج ها، چه کارهایی “نباید” انجام شود؟

در بحث و منازعه بین زوج ها، چه کارهایی "نباید" انجام شود؟

فکر کردن به برنده شدن به جای حل مشکل

هنگام مشاجره با همسر خود نباید به فکر برنده و بازنده بودن باشید. اگر هدف شما برنده شدن باشد، اولویت های شما از دست می رود. و اگر به هر دلیلی شما باید به این شرایط فکر کنی:، یا هر دو برنده میشوید که زمانی اتفاق می افتد که به رفع موفقیت آمیز درگیری رسیده باشید، یا هر دو می بازید که به معنای نرسیدن به یک توافق رضایت بخش خواهد بود. در بعضی مواقع در طول بحث، شما متوجه می شوید که مشاجره لفظی که بین شما و همسرتان وجود دارد دائماً حول موضوع و صحبت های تکراری می چرخد. وقتی مکالمه شما در این موقعیت است، مهم است که مکث کنید و از خودتان بپرسید که آیا برنده شدن در این بحث مهمترین چیزی است که الان می خواهم؟ اگر این برنده شدن برای شما مفهوم گیج کننده ای است، پس صبر کنید. کمی بعد یعنی وقتی که هدف شما واقعاً حل مسئله است، آن بحث را ادامه دهید.

یادآوری همه خطاهایی که همسرتان تا کنون داشته است

بعضی اوقات، زمانیکه در یک لحظه خاص از همسر خود عصبانی می شوید، وسوسه می شوید که همه کارهای بد او را یادآوری کنید. اما وقتی در حال بحث و جدل هستید، توصیه می شود که به موضوع خاصی که اکنون باعث ناراحتی شما است بپردازید. اگر درباره خانواده همسر خود بحث می کنید، وقت آن نیست که از او به خاطر نشستن ظرفها گله کنید. می توانید در وقت دیگری درباره ظروف صحبت کنید.

 قطع نکردن حرف همسرتان

یکی از سریع ترین راههای تشدید دعوا، قطع کردن صحبت همسرتان است. این کار اغلب باعث فریاد های “تو گوش نمی کنی!” یا “بگذار تمام کنم!” می شود، در این زمینه توصیه می شود که حداقل دو دقیقه به طور جدی به همسر خود گوش کنید، یا حداقل تا زمانیکه نظرات خود را تمام می کند. او هم باید همین کار را انجام دهد. اما اطمینان یابید وقتی در حال گوش کردن هستید، واقعاً به او گوش کنید و نه اینکه فقط منتظر باشید او صحبتش را تمام کند. اگر در افکار خودتان مشغول هستید، و چیزهایی که می خواهید بعد از پایان صحبت همسرتان بگویید را با خود تکرار می کنید، شما در حقیقت به او گوش نمی کنید و حرف هایش را تجزیه و تحلیل نمی کنید، و این تاثیری در رفع مشکل و علت مشاجره شما ندارد.

در دعوا و کشمکش بین زوج ها، چه کارهایی “باید” انجام شود؟

در دعوا و کشمکش بین زوج ها، چه کارهایی "باید" انجام شود؟

یک هدف برای بحث خود داشته باشید

گاهی اوقات شما مشغول بحث و جدل با همسر خود می شوید و یکباره متوجه می شوید که اصلاً نمی دانید علت کشمشی که بین شما است، چیست؟ دکتر کرابالو از بیماران خود سوال می کند: “هدف شما از این بحث چیست؟“، “راه حلی که به دنبال آن هستید چیست؟” وقتی که شما و همسرتان می دانید که دقیقا برای چه چیزی بحث می کنید، و می خواهید به چه چیزی برسید، پس این شانس را دارید که به راه حل خوشال کننده ای برسید.

از روش ارتباطی XYZ استفاده کنید

دکتر کرابالو توضیح می دهید که این روش باعث باز کردن مسئله و حل مشکل می شود. به این ترتیب که شما می گویید: “من احساس X داشتم (تشخیص احساسات) وقتی که Y اتفاق افتاد (تشخیص مشکل یا شروع اتفاق) و از Z تشکر می کنم (راه حل). توجه کنید که چطور در این روش مقصری وجود ندارد. شما نمی گویید که “تو X را انجام دادی، تو باعث Y شدی، این تقصیر توست.” کرابالو یادآوری می کند که مقصر دانستن همسرتان باعث می شود که او حس تدافعی پیدا کند، و در هنگام تلاش برای رفع مشکل مفید نیست.

اگر بحث خیلی داغ شده (یا پیش نرفت)، مدتی آن را متوقف کنید

کرابالو می گوید: وقفه انداختن و استراحت کردن فقط برای ورزش کردن و بدرفتاری کودکان مفید نیست. این کار می تواند برای بحث هایی که در رابطه وجود دارد هم خوب باشد. اگر صحبت های شما تکراری می شود، بیش از حد پرخاشگر می شوید، یا بیشتر درباره برنده شدن در بحث نگرانید تا حل مشکل، نفس عمیقی بکشید و به همسرتان بگویید که می خواهید بحث را برای مدتی متوقف کنید. در صورتیکه موضوع چیزی است که قرار است در رابطه شما ادامه پیدا کند، پس برنامه ریزی کنید تا دوباره بعد از اینکه متعادل تر و معقول تر شدید، به آن بپردازید. در این مورد توصیه می شود به همسر خود اینطور بگویید: من خیلی بهم ریخته ام و الان واقعاً نمی توانم راه حلی پیدا کنم. اجازه بده تا فردا دوباره روی موضوع صحبت کنیم. این وقفه و استراحت در حفظ سلامت رابطه شما تاثیر فوق العاده ای دارد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *