در کل زایمان معمولا ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد، اما ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت بیشتر طول بکشد. برای زایمان اول، میانگین ۱۴ ساعت طول می گشد، البته می تواند خیلی طولانی تر یا خیلی کوتاه تر باشد…
به طور متوسط زایمان چقدر طول می کشد؟
اگر در ماه های آخر بارداری هستید و پزشک شما نیز زایمان طبیعی را به شما توصیه کرده است و با استرس به مراحل تولد نوزادتان می اندیشید بهتر است بدانید که! پس از باز شدن کامل دهانه رحم، وقت آن رسیده است که به نوزاد کمک کنیم به طرف کانال تولد وارد شود. در کل زایمان معمولا ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد (نوزادان دوم و پس از آن معمولا سریعتر از نوزاد اول به دنیا می آیند)، اما ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت بیشتر طول بکشد. برای زایمان اول، میانگین ۱۴ ساعت است، البته می تواند خیلی طولانی تر یا خیلی کوتاه تر باشد. برای زایمان های بعدی، متوسط زایمان حدود ۸ ساعت است.
اگر زایمان اول باشد، درد زایمان ممکن است حدود هشت ساعت طول بکشد. این عدد میانگین است، اما می تواند زایمان بیشتر یا کمتر طول بکشد. بعید است زایمان از ۱۸ ساعت بیشتر طول بکشد. هنگامی که دهانه رحم شما تا ۱۰ سانتیمتر گشاد می شود، ممکن است قبل از اینکه نوزاد متولد شود، یک یا دو ساعت تلاش کنید. نتایج تحقیقات پزشکان نشان می دهد احتمال ۱۵ تا ۱۶ درصد وجود دارد که نوزاد اول دیر به دنیا بیاید. در مقایسه با این مسئله احتمال ۹ یا ۱۰ درصد برای نوزادان دیگر وجود دارد. اکثر نوزادان در هفته ۳۹ بارداری به دنیا می آیند. این مطالعه نشان داد اولین فرزند به احتمال زیاد زود، در هفته ۳۷ بارداری یا قبل از آن به دنیا می آید.
آیا مادران در زایمان اول زود دچار درد زایمان می شوند؟
زایمان طبیعی نسبت به سزارین، فواید زیادی برای مادران دارد. مادران در زایمان اول، اگر به صورت طبیعی زایمان کنند در هفته ۴۱ و روز اول دچار درد زایمان می شوند. زنانی که قبلا زایمان داشته اند، در حدود هفته ۴۰ و روز سوم زایمان می کنند. فقط حدود ۱۰٪ از زنان بیش از ۴۲ هفته بارداریشان طول می کشد. فقط تعداد کمی از زنان – ۵ درصد، طبق تاریخ تعیین شده زایمان می کنند. به طور سنتی، نوزادان سه هفته قبل از تاریخ تعیین شده یا دو هفته پس از آن متولد می شوند. هر چند درد زایمان زیاد است اما عشق به فرزند تجمل این درد را برای مادر، آسان می کند. ادعایی وجود دارد که ” بدن یک انسان می تواند تا ۴۵ دل (واحد) درد تحمل کند. اما در هنگام زایمان، مادر تا ۵۷ دل (واحد درد) درد را تحمل می کند. این درد مشابه درد شکستن ۲۰ استخوان به صورت همزمان است.
دهانه رحم چند سانتیمتر باید باز شود تا در بیمارستان بستری شوید؟
زایمان دو مرحله اصلی دارد که هر کدام دارای فازهای مختلفی را شامل می شوند. فاز زودرس زایمان – زمان شروع زایمان زمانی است که دهانه رحم تا ۳ سانتی متر گشاد شود. فاز فعال زایمان- ۳ سانتی متر ادامه دارد تا زمانی که دهانه رحم تا ۷ سانتی متر گشاد شود. مرحله انتقال – ادامه ۷ سانتی متر تا زمانی که دهانه رحم به ۱۰ سانتیمتر برسد.
چقدر طول می کشد تا پس از تحریک زایمان رخ دهد؟
مادران باردار باید بتوانند به درستی دردهای کاذب را از درد اصلی زایمان، تشخیص دهند. دردهای کاذی دردهایی هستند که با نزدیک شدن جنین به دهانه رحم ایجاد می شوند تا مادر برای انجام زایمان آمادگی لازم را پیدا کند. القاء درد می تواند از چند ساعت الی ۲ یا ۳ روز طول بکشد. این بستگی به این مسئله دارد که بدن شما به درمان چگونه پاسخ می دهد. اگر زایمان اول باشد یا کودک شما کمتر از ۳۷ هفته داشته باشد، ممکن است القاء درد بیشتر طول بکشد. کلیپ زیر به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید دردهای کاذب بارداری را به درستی تشخیص دهید:
چه مدت طول می کشد تا بعد از زایمان شکم شما پایین برود؟
آیا می دانستید! بلافاصله پس از زایمان، رحم به سطح ناف پایین می رود و طی ۶ تا ۱۰ هفته آینده به اندازه اصلی خود باز می گردد. با این وجود، بیشتر طول می کشد تا پوست به شرایط قبل از بارداری بازگردد. همچنین واژن شما حتی بعد از اینکه بهبود یابید، نسبت به قبل از حاملگی گشادتر است. پروینوم نیز در طول زایمان کشیده می شود و در هنگام زایمان زخمی می شود بنابراین حداقل ۲ هفته متورم است و حداقل ۶ هفته طول خواهد کشید تا کاملا بهبود یابد.
حرکت جنین در شکم مادر نشانه سلامتی وی می باشد
مادران باردار هیچگاه نباید بخاطر حرکت ها و لگدهای پیوسته کودک خود که بعضاً باعث احساس درد و ناراحتی در رحم آنها می گردد نگران باشند، چرا که جنبش کودک شما نشانه خوب بودن او است و مشکلی آنها را تهدید نمی کند. البته بچه ها ممکن است در رحم گریه کردن را شروع کنند. اولین گریه نوزاد ممکن است در رحم رخ دهد. تحقیقات جدید نشان می دهد که جنین ممکن است نارضایتی خود را از طریق گریه در سکوت در رحم در اوایل هفته بیست و هشتم بارداری نشان دهد.
اقدامات مؤثر برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در هنگام زایمان
علاوه بر مادرانی که در هنگام زایمان فوت می کنند، ده ها تن دچار آسیب، عفونت و یا بیماری می شوند. اکثر مرگ و میر مادران در هنگام زایمان، ناشی از خونریزی، عفونت، سقط جنین، و اکلامپسی (فشار خون بالا که منجر به تشنج می شود)، یا بهداشت نامناسب در دوران بارداری می باشد. پس با رعایت بهداشت کامل فردی در هنگام بارداری و تغذیه مناسب می توان تا حدودی از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
اقدامات مؤثر برای راحت تر شدن زایمان طبیعی
۱- تزریق بی حسی موضعی توسط پزشک معالج
شاید تصور زایمان طبیعی برای هر مادری بسیار دردآور باشد اما در صورتی که پزشکتان تشخیص دهد که تحمل این درد را ندارید برای کاهش درد مادر در زایمان طبیعی با استفاده از بی حسی موضعی، درد زایمان را خنثی می کند تا شما بتوانید فرزند خود را با سهولت بیشتری به دنیا بیاورد. برای این که در انتهای روند زایمان طبیعی، شما درد زیادی احساس نکنید، به طور معمول یک بی حسی موضعی توسط پزشک معالج برایتان تجویز خواهد شد، تا هنگام برش دادن و بخیه زدن زیاد درد نکشید.
۲- استفاده از دستگاه مکنده
اگر مادر پس از تلاش خود نتواند فرزند خود را براحتی به دنیا بیاورد ممکن است پزشک متخصص از دستگاه مخصوص مکنده برای تسریع در فرایند زایمان استفاده کند. نوزاد شما ممکن است در هنگام تولد به یک متخصص و تدبیرات پزشکی خاصی احتیاج پیدا کند، تا مراحل مختلف زایمان طبیعی به خوبی پیشرفت نماید. در چنین مواردی، به احتمال زیاد پزشک معالج شما برای پیشرفت سریع روند زایمان طبیعی، از یک دستگاه مکنده استفاده کند.
۳- اعمال فشار
هنگامی که شما به عنوان یک مادر، نوزادتان را تحت فشار بالایی به دنیا آوردید تعجب نکنید، اگر از پزشک یا مامای همراه بشنوید که به شما بگویند: “فقط یک فشار دیگر.” در اینصورت زیاد نگران نباشید، چون نوزاد دوقلویی در کار نیست، بلکه رحم شما بعد از بیرون آمدن فرزندتان آماده ارائه جفت خواهد بود.
منبع خبر : bestkid