نازایی در زنان بیشتر است یا مردان؟!/ احتمال بارداری در یک سال چقدر است؟

ناباروری خانم‌ها به معنای ناتوانی بیولوژیکی بدن برای باردار شدن و حفظ جنین در دوران بارداری و ناباروری آقایان، به معنای ناتوانی بیولوژیکی بدن در باردار کردن همسر است. اگر زوجی بیش از یک سال برای باردار شدن اقدام کند اما بارداری حاصل نشود، این زوج دچار مشکل ناباروری است. در نیمی از زوج‌های نابارور، مشکل ناباروری از طرف زن است و در بقیه آن‌ها، مشکلات مربوط به اسپرم و عوامل نامشخص، علت ناباروری هستند. یک مطالعه دیگر، نقش زنان و مردان را در نازایی اینچنین توصیف می‌کند:

نقش مردان در نازایی ۲۰ درصد است.
نقش زنان در نازایی ۴۰ تا ۵۰ درصد است.
در ۳۰ تا ۴۰ درصد از زوج‌های نابارور، ناباروری زنان و ناباروری مردان هردو عامل ایجاد ناباروری است.

احتمال بارداری یک زوج در کمتر از یک سال چقدر است؟
در بسیاری از کشورها، ۸۵ درصد از زوج‌ها در صورت داشتن روابط جنسی محافظت‌نشده، در کمتر از یک سال باردار می‌شوند. به‌طور دقیق‌تر:

۲۰ درصد زوج‌ها در کمتر از یک ماه باردار می‌شوند.
۷۰ درصد زوج‌ها در کمتر از شش ماه باردار می‌شوند.
۸۵ درصد زوج‌ها در کمتر از یک سال باردار می‌شوند.
۹۰ درصد زوج‌ها در کمتر از ۱۸ ماه باردار می‌شوند.
۹۵ درصد زوج‌ها در کمتر از دو سال باردار می‌شوند.

هرچند آمار نازایی رقم قابل توجهی است، اما خوشبختانه بیشتر ناباروری‌ها قابل درمان هستند. صرف نظر از این‌که علت نازایی از طرف مرد است یا زن، روش‌های درمان ناباروری بسیار پیشرفته و مؤثر هستند. برخی از این روش‌‌ها، به‌طور مشترک در درمان ناباروری خانم‌‌ها و آقایان به کار می‌روند. روش‌های کمک باروری از جمله این روش‌ها هستند. روش‌های کمک باروری پیشرفت زیادی داشته و مشکل نازایی زوج‌های بسیاری را برطرف کرده‌اند.

در مورد روش‌های کمک باروری بیشتر بدانید
روش‌های کمک باروری، به‌طور معمول همراه با مصرف داروهای باروری انجام می‌شوند تا امکان بارداری را افزایش دهند. هرچقدر سن خانم‌ها کمتر باشد، احتمال بارداری آن‌ها با روش‌های کمک باروری بیشتر است. روش تزریق داخل رحمی اسپرم (IUI)، لقاح مصنوعی (IVF)، تزریق داخل سیتولاسمی اسپرم (ICSI)، اسپرم اهدایی، تخمک اهدایی، جنین اهدایی و رحم جایگزین (رحم اجاره‌ای) انواع روش‌های کمک‌باروری هستند.

لقاح مصنوعی، رایج‌ترین روش کمک‌باروری
اگر لوله‌های فالوپ آسیب دیده باشند یا اسپرم ضعیف باشد، لقاح مصنوعی تنها روش درمان نازایی است. این روش همچنین موفق‌ترین روش درمان نازایی در بسیاری از انواع دیگر ناباروری نیز محسوب می‌شود. در این روش، سلول‌های تخمک در شرایط آزمایشگاهی توسط اسپرم بارور می‌شوند و بعد از گذشت دو تا پنج روز، در رحم مادر قرار داده می‌شوند. روش لقاح مصنوعی باعث بارداری بسیاری از زوج‌های ناامید شده است. خانم‌هایی با آسیب‌دیدگی جدی لوله‌های فالوپ، آقایانی که اسپرم بسیار ضعیف دارند و زوج‌هایی با ناباروری‌ شناخته نشده. در روش لقاح مصنوعی، تعداد جنین‌های ایجاد شده در آزمایشگاه، بیشتر از تعداد مورد نیاز برای یک فرایند لقاح مصنوعی است؛ جنین‌های اضافه فریز می‌شوند تا درصورت نیاز، در آینده از آن‌ها استفاده شود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *