9 نکته طلایی برای کمک به روزه گرفتن کودکان در ماه مبارک رمضان

۹ نکته طلایی برای کمک به روزه گرفتن کودکان در ماه مبارک رمضان

روزه گرفتن در ماه رمضان یکی از پنج رکن مهم اسلام است. برای کودکان مسلمان، روزه گرفتن به مدت ۱۰ تا ۱۶ ساعت می تواند مشکل باشد. با این حال، وارد شدن به عادت روزه داری بسیار مهم است. این مقاله برای کمک به روزه گرفتن کودکان در ماه رمضان است؛ به شکلی که دچار مشکل نشوند.

بخش ۱٫ آماده شدن کودک برای روزه

آماده شدن کودک برای روزه

۱- تصمیم بگیرید که آیا واقعاً می خواهید روزه بگیرید. اگر هنوز به سن بلوغ نرسیده اید، روزه گرفتن بر شما واجب نیست؛ اما اگر این کار را انجام دهید، به خاطر آن از طرف خداوند مورد رحمت قرار می گیرید و این تجربه ای در زندگی آینده شما خواهد بود. اگر اولین بار است که روزه می گیرد، پس تصمیم بگیرید و خوب فکر کنید. اگر قبلاً نیز روزه گرفته اید، برایتان زیاد سخت نخواهد بود.

۲- باید یاد بگیرید چه چیزهایی روزه را باطل می کند و چه چیزی نه. مهم است که قوانین و قواعد روزه گرفتن را بیاموزید؛ به این ترتیب می دانید که چه کاری انجام دهید و چه کاری انجام ندهید.

چیزهایی که روزه را باطل می کنند عبارتند از:

  • خوردن و نوشیدن عمدی
  • استفراغ تعمدی
  • مصرف داروهای خوراکی در ساعات روزه داری

چیزهایی که روزه را باطل نمی کنند عبارتند از:

  • خوردن یا نوشیدن تصادفی (به دلیل فراموشی)
  • دوش گرفتن یا حمام کردن
  • استفراغ غیر ارادی
  • خون دماغ

۳- غذاهای سالم و مقوی مصرف کنید. بسیار مهم است که قبل از روزه گرفتن غذا بخورید؛ زیرا این نیاز اصلی بدن به خصوص برای کودکانی است که قصد روزه گرفتن دارند. این غذا باید شامل پروتئین های خوب، کربوهیدرات ها، مواد معدنی، ویتامین ها و مقدار زیادی آب (تقریباً ۲ تا ۳ لیوان) باشد.

بخش ۲٫ اعمالی برای کودکان در طول روزه داری

اعمالی برای کودکان در طول روزه داری

  1. ورزش در طول روز را محدود کنید. توصیه می شود قبل از سحری یا یک ساعت بعد از افطار ورزش کنید. در طول روز بدن را تحت فشار قرار ندهید، زیرا مقدار نیروی بدن شما پایین است.
  2. قرآن بخوانید و معنای آن را بفهمید. اگر بلد هستند که قرآن تلاوت کنید، مرتباً قبل و بعد از سحر، در طول روز و بعد از افطار آن را بخوانید. این کار آگاهی شما را نسبت به اسلام بالا می برد و کمک می کند تا آن را بهتر درک کنید و اعمال نیک شما را افزایش می دهد.
  3. بعد از نماز دعا کنید. شما باید بعد از نمازهای صبح، ظهر و عصر در طول روز و مغرب و عشاء و بعد از افطار دعا کنید تا در این دنیا و آخرت پاداش های خدا را دریافت کنید. همچنین، سعی کنید نمازهای اختیاری (نافله)، به ویژه نماز تراویح (برای اهل تسنن) را بخوانید. از بزرگترهای خود سوال کنید که می توانید در کنار آنها دعا کنید.
  4. کتاب های اسلامی مانند قرآن بخوانید. ماه رمضان بهترین زمان برای پیروی از قواعد اسلام به صحیح ترین روش است، زیرا شیطان در این ماه اسیر می شود. سنت پیام اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را بخوانید و یاد بگیرید؛ به ویژه آنهایی که مربوط به ماه رمضان می شود.
  5. برنامه های اسلامی تماشا کنید. این برنامه ها نه تنها به سوالات شما درباره اسلام کمک می کنند، بلکه راه خوبی برای گذراندن وقت نیز هستند.
  6. به مادر خود کمک کنید تا سحری و افطار را آماده کند. این یک فعالیت خوب است، اما توجه داشته باشید که در هنگام روزه دار بودن توجه شما به سمت غذا خوردن منحرف نشود. این کار همچنین یک راه عالی برای مشغول شدن است، به جای اینکه یک گوشه بنشینید و کاری انجام ندهید. شما همچنین به مادر خود نیز کمک می کنید، زیرا او هم روزه دار است و مجبور است غذاهای زیادی تهیه کند. از او متشکر باشید و سعی کنید به هر طریقی می توانید به او یاری برسانید.
  7. با سایر دوستان مسلمان خود وقت بگذرانید. سعی کنید در این مدت به کارهای خوب مشغول باشید. با دوستان خود به مسجد بروید، یا در سخنرانی ها شرکت کنید. وقتی این کارها را با همدیگر انجام می دهید، یادگیری بسیار سرگرم کننده است.
  8. کارهای مختلف انجام دهید تا سرگرم باشید. البته وقت خود را برای کارهای بیهوده تلف نکنید. وقت طلاست. سعی کنید مرتکب گناهی نشوید. شما کل روز را روزه گرفته اید. آن را در چند دقیقه خراب نکنید.
  9. افطاری خوشمزه داشته باشید. فراموش نکنید که از مادرتان یا کسانی که غذای شما را تهیه کرده اند، تشکر کنید و خدا را به خاطر همه برکاتی که به شما داده است، شکر کنید.
اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *