8 نکته تغذیه ای برای 8 ماهگی کودک + 8 برنامه غذایی با دستورالعمل های خوشمزه

۸ نکته تغذیه ای برای ۸ ماهگی کودک + ۸ برنامه غذایی با دستورالعمل های خوشمزه


آیا کودک هشت ماهه تان به سمت بشقاب خود حمله می کند؟ این کار را جذاب می دانید، درست است؟ این حالت نشانگر این مساله است که کودک آماده خوردن غذا است. علاوه بر این، یک بچه سرکش نیاز به انرژی بیشتری نسبت به گذشته دارد، زیرا کارهای زیادی مانند خزیدن و کشف چیزهای جدید در اطراف دارد.

پس چرا برای دادن یک کاسه خوشمزه فرنی به او درنگ می کنید! از اینکه نوزاد آن را می خورد، متعجب می شوید. چه چیز دیگری می تواند در فهرست بهترین غذاها برای کودک ۸ ماهه جا داشته باشد.

این متن بهترین ایده های غذایی را ارائه می دهد.

بهترین غذاها برای کودک ۸ ماهه

ممکن است مطالب زیادی در مورد غذاهای مناسب برای ۸ ماهگی تولد کودک خوانده باشید. ما مطلع هستیم که اطلاعات زیادی در بیرون وجود دارد که شما را تحت تاثیر قرار داده و گیج می کند. دقیقا به همین دلیل است که مناسب ترین غذاهایی که می توانید به کودک هشت ماهه خود بدهید را فهرست کرده ایم.

۱٫ شیر مادر یا شیر خشک

شیر مادر: از آنجا که کودک هنوز در حال رشد است، به شیر مادر دادن به کودک ادامه دهید. شیر مادر باید منبع اصلی تغذیه او باشد. سعی کنید تا غذاهای جامد را به عنوان غذاهای افزودنی به کودک بدهید.

کودک در شش ماه اول به شیر مادر بیشتری احتیاج دارد. اما بعد از این نیاز کودک به شیر مادر کاهش پیدا می کند، زیرا شروع به دادن غذاهای جامد به کودک می کنید. محدوده استاندارد دریافت شیر توسط کودک شیرخوار ۱۹ تا ۳۰ اونس در روز (۵۷۰ تا ۹۰۰ میلی لیتر) است.

کودک ۸ ماهه به چه میزان شیر دوشیده شده نیاز دارد؟

به عنوان مثال تخمین تعداد دفعاتی که کودک از شیر تغذیه می کند، ۵ مرتبه است. ۲۵ اونس را به ۵ قسمت تقسیم کنید (۵=۵/۲۵ اونس). در این حالت، باید ۵ اونس برای هر وعده شیر بدوشید. با این وجود، کودک را وادار به تمام کردن شیر موجود در شیشه شیر نکنید، زیرا ممکن است بعد از مصرف مواد جامد اشتهایی نداشته باشند.

شیر خشک: شیر خشک یا پودر شیر کودک به گونه ای طراحی شده است که فوایدی مشابه با شیر مادر دارد. آن را در یک فنجان مخلوط کرده و به عنوان یک وعده غذایی به کودک بدهید. اگر کودک از خوردن در فنجان امتناع می کند، یک شیشه شیر را امتحان کنید.

چه اتفاقی می افتد اگر کودک ۸ ماهه بیش از میزان مورد نیاز شیر بخورد؟

در حالت ایده آل، شما برای دادن غذاهای جامد به کودک باید میزان شیر را کاهش دهید. با این وجود اگر کودک بیشتر از میزان متوسط شیر مصرف می کند، سعی کنید تا علت اصلی آن را متوجه شوید:

  • شیشه شیری که شیر از آن با جریان سریع خارج می شود، می تواند باعث شود که کودک بیشتر از میزان مورد نیاز شیر مصرف کند.
  • استفاده از  شیشه شیری که شیر از آن با میران آهسته خارج می شود. حتما میزان شیری که در هر وعده غذایی به کودک می دهید را اندازه گیری کنید.
  • میل شدید به مکیدن در هنگام شیردهی می تواند کودک را وادار کند که بیشتر شیر بنوشد. با دادن پستانک به کودک از این مساله جلوگیری کنید.

تذکر: در این مرحله از زندگی، کودک به حدود ۷۵۰ تا ۹۰۰ کالری در روز نیاز دارد. شیر مادر یا شیر خشک باید حداقل ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالری داشته باشد.

بهترین غذاها برای کودک 8 ماهه

۲٫ حبوبات، گندم و برنج

به کودک هشت ماهه عدس بدون ادویه و پخته شده دهید. به او نان گندم نرم و پخته شده (chapathi) بدهید. از دادن نان چند دانه به او اجتناب کنید.

۳٫ غلات

غلات خوراکی سرشار از آهن، مانند جو دو سر، خمیر مایع، جو و … دهید. مواد مغذی موجود در غلات غنی شده  در غذاهای معمول کودک مانند نان و سبزیجات وجود ندارد.

۴٫ میوه ها

آنها را به خوبی بدون تکه ای باقی مانده له کنید و به کودک ۸ ماهه بدهید. از بین میوه های موز، سیب، آووکادو، گلابی، توت فرنگی، گیلاس و هلو و …. انتخاب کنید.

۵٫ سبزیجات

غذاهای پخته شده و بخار پز را به کودک بدهید. برای جلوگیری از خطر خفگی و برای جویدن آسان آنها را به قطعات کوچک خرد کنید. بهترین سبزیجات در این سن شامل سیب زمینی، گل کلم، لوبیا، نخود فرنگی و سیب زمینی شیرین است. این موارد، غذاهای با دست خوردنی مناسبی برای کودک ۸ ماهه هستند.

۶٫ تخم مرغ

تخم مرغ با پروتئین ها، مواد مغذی پر شده و به راحتی قابل هضم است. با زرده تخم مرغ شروع کنید و وقتی کودک به آن عادت کرد، سفیده تخم مرغ را نیز به او بدهید. ممکن است به کودک تخم مرغ آب پز یا املت بدهید، اما آنها را به تکه های کوچک خرد کنید.

۷٫ ماهی و گوشت

ممکن است تکه های گوشتی به خوبی پخته شده را به کودک هشت ماهه خود پیشنهاد دهید، اما هیچ گونه ادویه ای به آن اضافه نکنید. لقمه هایی از پروتئین لین ارگانیک و بدون چربی و ماهی کاملا بی بو و خوب پخته شده به کودک بدهید.

۸٫ ماکارونی

میتوانید خمیر نرم و یا ماکارونی به خوبی پخته شده را به کودک دهید. ممکن است یک غذای با انگشت خوردنی فوق العاده باشد. طعم دهنده های مصنوعی را به آن اضافه نکنید. در صورت تمایل، می توانید کمی نمک به آن اضافه کنید. بهترین نوع، ماکارونی پنه، پاستای مارپیچی و ماکارونی است. از دادن پاستا میدا به کودک اجتناب کنید.

ایده های غذاهای با دست خوردنی بیشتر برای کودک هشت ماهه شامل غلات حلقه ای، تکه های سیب زمینی به خوبی پخته شده، کراکرهای دندانه ای، تکه های کوچک شیرینی، و تکه های تخم مرغ خرد شده هستند.

۹٫ پنیر

پنیر کاتیج یا پنیر پاستوریزه به میزان محدود، یک منبع غذایی مناسب برای کودک ۸ ماهه است. میزان زیاد از هر چیزی می تواند منجر به ناراحتی معده یا وخیم تر شدن ناراحتی معده شود.

تذکر: کودک هشت ماهه شما ممکن است هم اکنون چند دندان در آورده باشد. حتی اگر هنوز دندان نداشته باشد، لثه های او به اندازه کافی برای هضم تکه های کودک قوی هستند. بنابراین، به راحتی می تواند غذاهای له شده، نرم، و خوب پخته شده را بخورد.

 

برنامه تغذیه برای کودک ۸ ماهه

کودک نیاز به سه وعده غذایی در روز و یک یا دو میان وعده در بین آنها دارد. مراقب نشانه های گرسنگی او باشید و روال عادی خود را تنظیم کنید. مقدار غذای کودک ممکن است کمتر باشد؛ اما به دلیل غذاهای با دست خوردنی و غذاهای غلیظ تر، باید برای او کافی باشد.

همچنین به خاطر داشته باشید که کودک هنوز هم در حال عادت به مصرف غذاهای جامد است، بنابراین اگر کودک تنها یک وعده در روز غذا می خورد، وحشت نکنید. طیف وسیعی از غذاهای مناسب را به کودک بدهید. سعی کنید تا هر روز مقدار مناسب غذا را به کودک بدهید. به عنوان مثال:

  • یک چهارم تا یک سوم پیمانه لبنیات (یا نصف اونس پنیر)
  • یک چهارم تا نصف پیمانه غلات غنی شده با آهن
  • سه چهارم تا یک پیمانه میوه
  • سه چهارم تا یک پیمانه سبزیجات
  • سه تا چهار قاشق غذاخوری غذاهای سرشار از پروتئین
صبحانه در اول صبح
  • شیر مادر یا شیر خشک حدود ۱۲۰ میلی لیتر
غذای مصرفی در ساعت ۱۰ صبح
  • میان وعده یا میوه هایی مانند موز پوره شده یا فرنی
ناهار (حوالی ساعت ۱۲:۳۰)
  • غلات، گوشت، پنیر و سبزیجات
بعد از ظهر (۳ بعد از ظهر)
  • شیر مادر یا شیر خشک  حدود ۱۲۰ میلی لیتر
شام (۶ تا ۷ غروب)
  • سوپ سبزیجات، تخم مرغ
زمان خواب (۸ شب)
  • شیر مادر یا شیر خشک حدود ۱۲۰ میلی لیتر

دستورهای غذایی ساده برای کودک ۸ ماهه

ایده های صبحانه
۱٫ سوشی (سمولینا) اوپما

مدت زمان لازم برای آماده سازی: ۱۵ دقیقه

دستورهای غذایی ساده برای کودک 8 ماهه

مواد لازم
  • نصف پیمانه سوشی یا سمولینا
  • یک چهارم قاشق غذاخوری کره آب کرده
  • یک پیمانه آب
  • کمی زردچوبه
  • کمی نمک
  • یک چهارم پیمانه سبزیجات خرد شده
  • نصف قاشق غذاخوری دانه خردل یا دانه زیره
طرز تهیه

یک ماهیتابه آماده کرده و سوشی را در حین هم زدن در آن به صورت خشک برشته کنید. هنگامی که برشته شد، آن را کنار بگذارید. کره آب کرده را در داخل ماهیتابه ریخته و دانه زیره یا خردل را به آن اضافه کنید. سبزیجات، زردچوبه و نمک را اضافه کنید. آن را سرخ کرده و سوشی را به آن اضافه کنید. همانطور که هم می زنید، آب را اضافه کنید تا مانع از تشکیل توده شود. هنگامی که به قوام مورد نظر رسید، آن را از روی حرارت خارج کنید.

۲٫ فرنی سیب زمینی شیرین

مدت زمان لازم جهت آماده سازی: ۲۰ دقیقه

صبحانه کودک با سیب زمینی

مواد لازم:
  • دو عدد سیب زمینی شیرین (بریده شده، آب پز)
  • یک قاشق غذاخوری شکر زرد رنده شده
  • یک پیمانه شیر یا شیر بادام
  • یک چهارم قاشق غذاخوری پودر دارچین
طرز تهیه

سیب زمینی های شیرین آب پز شده را له کنید. در صورت وجود رگه های فیبر مانند بر روی سیب زمینی پخته شده، آنها را جدا کنید. شیر را در یک ظرف جداگانه گرم کنید و سیب زمینی های شیرین پوره شده و پودر دارچین را به آن اضافه کنید. به طور منظم به هم زدن ادامه دهید. شکر زرد را به آن اضافه کنید. از روی شعله اجاق گاز خارج کنید. اجازه دهید تا فرنی خنک شود.

ایده های غذایی
۳٫ املت جو (غذاهای قابل خوردن با انگشتان در ۸ ماهگی)
۴٫ کیچدی سبزیجات

مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه

ایده های غذایی برای کودک 8 ماهه

مواد لازم

یک قاشق غذاخوری نخود سبز (ماش سبز، از قبل به مدت یک ساعت در آب خیس خورده باشد)

  • کمی زردچوبه
  • نصف پیمانه برنج (از قبل به مدت یک ساعت خیس خورده باشد)
  • یک پیمانه آب
طرز تهیه:

تمام مواد را در داخل زودپز ریخته و تا سه بار سوت کشیدن زودپز طبخ کنید. آن را به خوبی پوره کرده و به شکل گرم سرو کنید.

ایده های میان وعده

نمی دانید که برای کودک ۸ ماه چه میان وعده هایی تهیه کنید؟ گزینه های غذایی سالم زیر را مشاهده کنید:

۵٫ کاستارد سبزیجات گیاهی
۶٫ پوره لوبیا سیب زمینی و نخود فرنگی (در زمان عصر)

زمان لازم جهت آماده سازی: ۴۵ دقیقه

پوره لوبیا سیب زمینی و نخود فرنگی برای کودک 8 ماهه

مواد لازم:
  • یک سیب زمینی شیرین
  • ۳ تا ۴ پیمانه آب
  • یک چهارم پیمانه برنج
طرز تهیه:

سیب زمینی شیرین را پوست کنده و خرد کنید. به خوبی بشوئید. تکه های سیب زمینی شیرین را با آب و برنج به یک قابلمه منتقل کنید. آن را به جوش بیاورید. به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. بعد از پختن مخلوط کرده و به صورت گرم سرو کنید.

ایده های شام
۷٫ دستور تهیه جو دو سر با عنبه
۸٫ سوپ هویج و سیب با سیب زمینی

مدت زمان لازم جهت آماده سازی: ۲۵ دقیقه

مواد لازم:
  • نصف پیمانه سیب (خرد شده)
  • دو قاشق غذاخوری هویج (پوست کنده و خرد شده)
  • یک چهارم پیمانه سیب زمینی (خرد شده)
  • یک قاشق غذاخوری روغن
  • یک قاشق غذاخوری پیاز (ریز خرد شده)
  • یک پیمانه آب
طرز تهیه:

روغن را در داخل زودپز ریخته و پیاز را به آن اضافه کرده و به مدت نیم دقیقه در روغن سرخ کنید. باقی مانده ترکیبات را به آن اضافه کرده و تا سه بار سوت زدن زودپز طبخ کنید. بعد از اینکه پخته شد، به خوبی هم زده و به صورت ولرم سرو کنید.

۸ نکته تغذیه ای برای کودک ۸ ماهه

غذا دادن به یک کودک ۸ ماهه می تواند خسته کننده باشد. اما، نکاتی که در ادامه توضیح داده می شوند، وعده های غذایی را برای کودک و شما لذت بخش می کنند.

۱٫ وعده های غذایی کوچکی را در طول روز به کودک بدهید

۲٫ بیش از یک پیمانه غذا در هر وعده به کودک ندهید. کودک را با بیش از یک غذای جدید در هر وعده غذایی آشنا نکنید. پس از اطمینان از اینکه کودک نسبت به غذای جدید حساسیت یا واکنش نشان نمی دهد، سراغ غذای جدید دیگری بروید. این کار به شما کمک می کند تا آلرژی های غذایی کودک خود را تشخیص دهید.

۳٫ از دادن غذاهای فرآوری شده به کودک اجتناب کنید، که مانع از رشد کودک می شود.

۴٫ در طول زمان غذا تا حد امکان با کودک خود ارتباط برقرار کنید.

۵٫ غذاهایی را انتخاب کنید که سلولهای خاکستری مغز را تقویت کرده و انرژی لازم را ارائه می دهند.

۶٫ از استفاده از شکر یا نمک در دستور های تهیه غذای خانگی اجتناب کنید.

۷٫ صبور باشید. حتی اگر کودکتان در هنگام خوردن غذاها ایراد گیر است، نگران نباشید.

۸٫ غذاهای زیادی را می توان در ۸ ماهگی به کودک داد، و این زمانی برای آزمایش غذاهای کودک است. ما می گوییم که امتحان کنید، زیرا هنوز هم ترجیحات غذایی کودک را نمی دانید. همچنین، نمی دانید که چه مواد غذایی باعث ایجاد حساسیت در کودک می شود. انواع مختلفی از غذاها را امتحان کنید، اما مراقب هر گونه واکنش آلرژی زا باشید. اگر مشکلی ایجاد شد، فورا با متخصص اطفال مشورت کنید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.