8 دلیل برای محدود کردن مصرف غذاهای ناسالم در بارداری+آموزش راههای کنترل خوردن هله هوله

۸ دلیل برای محدود کردن مصرف غذاهای ناسالم در بارداری+آموزش راههای کنترل خوردن هله هوله

هیچ چیزی خوشمزه تر از غذاهای ناسالم و هله هوله نیست. در دوران بارداری، هوس ممکن است در تمامی مواقع وجود داشته باشد، اما مدیریت وزن در طول این دوران برای شما و فرزندتان ضروری است. بارداری زمانی است که شما باید مراقب غذاهایتان بوده و تغذیه سالمی داشته باشید. در این جا دلایلی برای محدود کردن مصرف غذاهای ناسالم در دوران بارداری و اینکه چگونه می توانید اشتها و هوس خود را برای خوردن هله هوله کنترل کنید، بیان میکنیم.

چرا باید مصرف غذاهای ناسالم در دوران بارداری را محدود کنید؟

چرا باید مصرف غذاهای ناسالم در دوران بارداری را محدود کنید؟

شما و فرزندتان باید به مقدار کافی مواد مغذی در دوران بارداری برای کسب وزن مناسب خودتان و رشد مناسب مغز، استخوانها، ارگانها و سیستم ایمنی فرزندتان مصرف کنید. غذاهای ناسالم و هله هوله ارزش غذایی کمی داشته و بنابراین مواد غذایی لازم را که شما در دوران بارداری به آنها نیاز دارید، فراهم نمی کند. اگر خودتان را با این غذاها سیر کنید، دیگر جایی برای مصرف مواد غذایی لازم باقی نخواهد ماند. در اینجا چند روش ممکن که غذاهای ناسالم ممکن است بر شما و فرزندتان تاثیر گذارند، بیان می کنیم:

  1. کودکان به غذاهای چرب علاقمند می شوند: یک تحقیق که در Frontiers in Endocrinology به چاپ رسیده است توضیح می دهد که چگونه رژیم غذایی مادر می تواند بر ترجیحات غذایی کودک تاثیر گذارد. این تحقیق که بر روی موشهای باردار انجام شده است نشان می دهد که موشهایی که رژیم های پرچربی در دوران بارداری مصرف می کنند، کودکان سنگین وزن تری دارند که غذاهای چرب را ترجیح می دهند. مدارات مغری آنها به نحوی تغییر می کند که در دوران بلوغ نسبت به غذاهای چرب ضعف داشته باشند. داشتن یک رژیم متعادل تر نشان داده است که میزان هوس برای غذاهای چرب در نوزادان موشها کاهش می یابد.
  2. ممکن است خطر بروز حساسیت ها افزایش یابد: وجود قند زیاد در رژیم غذایی می تواند باعث بروز حساسیت و آسم شود. بر اساس یک تحقیق که در ژورنال Eurpoean Respiratory چاپ شده است، فرزندان زنانی که “قند آزاد” (قند افزوده) به شکل ساکاروز، شربت ذرت با فروکتوز بالا، آبمیوه ها یا عسل در رژیم غذایی شان در دوران بارداری داشته باشند، ریسک بیشتری برای ابتلا به آلرژی و آسم بین سنین ۷ تا ۹ سال خواهند داشت.
  3. شانس بروز نارسایی های ژنتیکی بیشتر می شود: یک تحقیق که بر روی موهاش باردار انجام شده است دریافته است که مصرف چربی یا قند زیاد در رژیم غذایی توسط مادر منجر به اختلال در علامت انسولین جانبی در نارسایی میتوکندری در کودکان آنان شده و این امر تا حدود سه نسل در بین آنان منتقل می شود.
  4. ممکن است منجر به مصرف بیش از حد آکریلامید شود: آکریلامید یک ماده شیمیایی است که ممکن است وقتی غذاها در دمای بالا سرخ می شوند مانند سیب زمینی سرخ کرده، چیپس های سیب زمینی و سایر غذاهای سرخ شده در گروه غذاهای ناسالم، تشکیل شود. تحقیقات دریافته اند که سطح بالای آکریلامید می تواند منجر به اندازه دور سر کوچکتر و کاهش وزن جنین در هنگام تولد شود.
  5. شانس اضافه وزن ممکن است افزایش یابد: مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم در دوران بارداری می تواند منجر به افزایش وزن شود که این می تواند زنان باردار و فرزندان آنها را در معرض خطر مشکلات مختلفی مانند پره اکلامپسی، تولد نوزادان بزرگ، زایمان زودرس، دیابت حاملگی، آپنه خواب، افزایش خطر نقص در هنگام تولد، سقط جنین و تولد جنین مرده قرار دهد.
  6. غذاهای ناسالم از لحاظ ارزش غذایی صفر هستند: بسیاری از غذاهای ناسالم از نظر میزان قند، نمک، چربی و کلسترول در سطح بالایی قرار داشته و نباید در دوران بارداری به مقدار زیاد مصرف شوند.
  7. ممکن است منجر به بروز مشکلات گوارشی شوند: مصرف زیاد مواد غذایی سرخ شده ممکن است معده شما را ناراحت کند. این ممکن است باعث ایجاد گاز، نفخ و سوء هاضمه شود. همچنین، بسیاری از غذاهای ناسالم فاقد فیبر هستند که برای حرکت مدفوع در روده ها ضروری می باشند.
  8. خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهد: غذاهای ناسالم اغلب قند و کالری زیادی دارند. مطالعات نشان داده است که مصرف غذاهای ناسالم، خطر ابتلا به دیابت حاملگی را افزایش می دهد.

معمولاً محدود کردن مصرف غذاهای ناسالم، گفتن آن آسان و انجام آن دشوار است. در اینجا برخی از ترفندها را برای مدیریت هوس ها به اشتراک میگذاریم.

چگونه می توان هوس های مربوط به خوردن هله هوله در بارداری را کنترل کرد؟

چگونه می توان هوس های مربوط به خوردن هله هوله در بارداری را کنترل کرد؟

ابتدا تصمیم بگیرید که می خواهید در دوران بارداری غذاهای سالم بخورید تا سلامتی خودتان و کودک تان را افزایش دهید.

  1. قفسه های خود را با میان وعده های سالم پر کنید. با پر کردن قفسه های آشپزخانه خود با تنقلات طبیعی و سالم از مصرف غذاهای ناسالم خودداری کنید. غذاهای پخته نسبت به غذاهای سرخ شده سالم تر هستند. غذاهای خود را در خانه بپزید و از مصرف میان وعده های بدون مواد افزوده و و نگهدارنده لذت ببرید.
  2. از میان وعده های میوه و آجیل استفاده کنید. هر وقت احساس کردید که نیاز به جویدن چیزی دارید، میوه‌های خشک یا تازه میل کنید. آنها گرسنگی شما را برطرف کرده و مواد مغذی لازم را برای شما فراهم می کنند.
  3. غذاهای خود را به طور معقول انتخاب کنید. آنچه می خورید همان چیزی است که کودک شما دریافت می کند. لیستی از غذاهایی را که می خورید تهیه کرده و محتوای غذایی آنها را مشخص کنید. این می تواند تا حد زیادی به شما کمک کند تا از محتوای غذاها مطلع شوید. یکبار مصرف شکلات یا یک برش پیتزا هیچ ضرری برای بدن و نوزاد شما نخواهد داشت. با این حال، سعی کنید آن را به یک عادت روزانه تبدیل نکنید.

باهوش باشید و مقداری غذا در خانه بپزید تا هوس هایتان را مدیریت نمایید. در اینجا چند گزینه جایگزین برای تسکین هوس هایتان ارائه می دهیم:

  • چیپس سیب زمینی یا چیزهایی از این قبیل. به دنبال چیپس کلم پخته شده، چیپس چغندر یا جلبک دریایی خشک شده باشید.
  • کیک و آب نبات. میان وعده موز، سیب یا هر میوه دیگر همراه با کره بادام یا مقدار کمی شکلات ذوب شده.
  • بستنی. ماست میوه ای یا بستنی تهیه شده با موز.

و اگر می خواهید کمی غذای بیرون بخورید، در اینجا چند گزینه آورده شده است:

  • مرغ کباب شده با سبزیجات سالادی و دورچین
  • یک ساندویچ نان گندم و سینه مرغ با کاهو و گوجه فرنگی
  • دو قطعه پیتزای گیاهی با سالاد سبز به عنوان دورچین
  • فاجیتاس گوشت مرغ، گوشت گاو یا میگو (یک غذای مکزیکی)
  • مرغ یا غذاهای دریایی سرخ شده که کم روغن و کم سس باشد
  • شیر کم چرب به عنوان نوشیدنی
  • برنج قهوه ای یا پاستای کامل گندم
  • یک فنجان دسر میوه تازه

استفاده گاه و بیگاه از غذاهای ناسالم در دوران بارداری تان

هله هوله ممکن است برای جوانه های چشایی خوشایند باشد، اما تمام نیازهای غذایی شما را برآورده نمی کند. با این حال، این بدان معنا نیست که شما باید کاملاً از پیتزا، همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده، نوشیدنی های خنک و غیره خودداری کنید. استفاده گاه و بیگاه از این مواد خوب است اما آن را به عادت تبدیل نکنید. هنگامی که شما هر روز نیازهای غذایی خود را برآورده می کنید، استفاده گاه و بیگاه از غذاهای ناسالم در دوران بارداری تان کاملاً قابل قبول است.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *