بچه ها پر از شادی و فعال هستند! مشاهده اینکه نوزادتان بزرگ شده و به یک کودک نوپا شیطان تبدیل شده و به تدریج بچه ای می شود که مشتاق به مدرسه رفتن و دیدن دوستانش است.
اگرچه این مساله امکان پذیر است، اما ممکن است که کودک به هیچ وجه اجتماعی نباشد و بیشتر تمایل دارد تا تنها و به دور از اجتماعات باشد.
بسیاری از کودکان خجالتی و درون گرا هستند. اگر کودک علائم تمایل به تنها بودن را نشان می دهد، این چیزی نیست که باید در مورد آن نگران باشید. درک و پذیرش کم همان چیزی است که برای رسیدگی به موقع به آن نیاز دارید.
نکاتی درباره نحوه کمک به کودک خجالتی
در اینجا نکات و ترفندهای ساده ای برای کمک به بچه ها برای غلبه بر کمرویی ارائه شده است.
درک این نکته مهم است که کم رویی یک ویژگی شخصیتی است و کودک مقصر نیست. بخش خوب این است که کودک ممکن است تمایل به کنار گذاشتن خجالت با گذشت زمان داشته باشد. با این وجود، همیشه می توانید به فرزند خجالتی تان کمک کرده تا اعتماد به نفس داشته و اجتماعی تر باشد.
۱٫ با او صحبت کنید
بسیاری از کودکان به دلیل برخی از مشکلات ریشه ای دچار کم رویی هستند. اگر چه بیشتر این موارد ناشی از مشکلات خانوادگی است، ممکن است در مورد بچه های بزرگ تر یکسان نباشد. با معلم کلاس مشورت کنید تا بدانید که او در مدرسه چگونه است و آیا با دیگران تعامل دارد.
سوء استفاده جنسی، طلاق، دعوا و بدرفتاری کلامی باعث می شود تا بچه ها مطیع و خجالتی شوند. مطمئن شوید که از کودکتان در برابر تمام این محرک ها محافظت می شود. اگر کودک در مراحل ابتدایی زندگی اش با آسیب های اساسی روبه رو شده است، شاید برای مقابله با این بیماری نیاز به کمک حرفه ای داشته باشید.
۲٫ همدلی
بین دلسوزی و همدلی تفاوت وجود دارد، بنابراین مطمئن شوید که آنها را با هم اشتباه نمی گیرید. دلسوزی برای کودک باعث می شود که از خودش شرمنده شود. این کار حتی او را مطیع تر و خجالتی تر می کند.
- از رفتار قضاوت گرایانه برای کودک تحت هر شرایطی اجتناب کنید.
- با او همدلی کنید و توضیح دهید که او یک انسان شگفت انگیز است.
- به او بگویید که نیازی نیست تا احساس بدی نسبت به خودش داشته باشد.
- برای دستاوردهایش او را تشویق کنید.
- دائما به او بگویید که چرا احساس می کنید که او بهترین کودک در جهان است.
۳٫ نقاط قوت او را کشف کنید
بسیاری از بچه ها تمایل دارند تا خجالتی باشند، زیرا خودشان انگیزه و اعتماد به نفس ندارند.
- به او کمک کنید تا نقاط قوتش را به عنوان یک فرد کشف کند.
- به چیزهای خوب و خصوصیات خوبی که دارد، اشاره کنید.
- این کار او را ترغیب می کند تا هویت خودش را بسازد.
- هر کودکی تمایل به فعالتی دارد که به احتمال زیاد او را بسیار آسوده می کند.
- ببینید که کودکتان از چه چیزی لذت می برد و او را به سمت آن تشویق کنید.
۴٫ تشویق به تعامل کنید
۱٫ یکی از بهترین راه ها برای کمک به درد دل کردن کودک و بیان آنچه در ذهن او است، این است که او را تشویق کنید تا با کودکان هم سن خودش تعامل داشته باشد.
۲٫ چند نفر از کودکان مهد کودک، هم کلاسی یا حتی پسرعموی او را دعوت کنید. سعی کنید تا آنها را در شرایطی قرار دهید که کودکتان بیشترین کنترل و قدرت را داشته باشد
۳٫ این کار به کودکتان کمک می کند تا نقش خود را به عنوان یک فرد بازی کرده و به او در درد دل کردن و تعامل با دیگران کمک می کند.
۵٫ به او برچسب نزنید
۱٫ احتمالا بدترین اشتباه هنگام برخورد با فرزندتان این است که به هر روشی به او برچسب بزنید. این مساله به خصوص در زمینه دور همی های اجتماعی حائز اهمیت است. برچسب زدن به کودکتان به عنوان «خجالتی» باعث می شود که او اعتماد به نفسش را از دست بدهد.
۲٫ به دنبال موقعیت هایی باشید که او به خودش کمک کرده است. برای او توضیح دهید که چقدر به او افتخار می کنید که این مشکل را خودش حل کرده است. بدون اعمال فشار بر او چنین رفتارهایی را تشویق کنید. پیروی از این نکات به شما کمک می کند تا اعتماد به نفس فرزند خود را افزایش دهید. این کار به فرزندتان کمک می کند تا با بچه های دیگر در تعامل باشد و از زیباترین سال های زندگی اش به بهترین شکل لذت ببرد.
بیشتر در فعالیت های کودک خود شرکت کنید، که بدون شک یکی از بهترین راه ها برای غلبه بر کمرویی بچه ها است و همچنین باعث ایجاد یک رابطه سالم بین مادر و کودک می شود.