واژه ی «کارآفرین» در گذشته اعتباری که امروزه با خود یدک می کشد را نداشت. آن روزها چیزی شبیه «بازیگر سینما» نامیدن خود بود؛ اغلب مردم با شنیدن آن فکر می کردند بیکار هستید و در زیرزمین خانه ی پدر و مادرتان زندگی می کنید. اما کارآفرینان ماندگار شدند و شاید این ماندگاریِ خود را مدیون نیروی قدرتمند تنوعی باشند که در میان این قشر وجود داشته و دارد.
از آن زمان تا کنون، کارآفرینان ثابت کرده اند دارایی های فوق العاده ارزشمندی برای اقتصاد ما هستند. ایده های بزرگ آنان ابزار هایی در اختیار ما قرار داده است که امروزه نه تنها جامعه ی ما را به پیش می رانند، بلکه مشاغل زیادی نیز در مسیر این فرایند ایجاد کرده اند. اینگونه است که واژه ی «کارآفرین»، امروزه با اسامی برخی از هوشمند ترین انسانهای تاریخ گره خورده است. اما برای قرار گرفتن در جرگه ی کارآفرینان باید علاوه بر هوش، خصوصیات متعدد دیگری نیز داشته باشید.
دان ویتمرز، مؤسس و مدیر عامل سازمان Mobile Leaders Alliances است. او پس از زیر نظر داشتن استراتژی موبایلی چند برند معتبر نظیر کروگر، هاسبرو و ویزا، و کار کردن با صد ها نوآور در این زمینه، ۵ خصوصیت مشترک اکثر کارآفرینان را شناسایی کرده و برشمرده است. این ۵ ویژگی از این قرار اند:
۱- صبر
برای ساختن کسب و کار خود از صفر تا ۱۰۰، باید صبر داشته باشید. در بازار امروز که نوجوانان ۱۵ ساله ی آن در حال فروش اپلیکیشن ها و فناوری های ساخت خود به گوگل، فیسبوک و یاهو با قیمت های چند ده میلیارد دلاری هستند، گرفتار شدن در بازی طاقت فرسای موش و گربه کار آسانی است. یک کسب و کار موفق با یک زیربنای قدرتمند آغاز می شود و اغلب مواقع همین پی ریزی مستحکم است که شرکت های بزرگ را جذب می کند.
۲- شهامت
شهامت تعیین جهت را داشته باشید. همیشه در طول مسیر با کسانی مواجه خواهید شد که خوشحال می شوند به شما بگویند اگر در کسب و کار و یا محصولتان فلان تغییر را به وجود بیاورید بهتر است. بازخورد ها در بسیاری از موارد نقش سازنده ای دارند، اما شما باید شهامت لازم برای پیش بردن آرزوهای قلبی خود و ایجاد شرکتی که در ذهنتان متصور شده اید را داشته باشید. هیچ گاه فراموش نکنید: سریعترین مسیر بین دو نقطه، خط مستقیم است. اگر تمام زمان خود را صرف از این شاخه به آن شاخه پریدن کنید هیچگاه به مقصد مورد نظرتان نخواهید رسید.
۳- آمادگی تغییر
مدام در حال یادگیری و بالا بردن سواد خود باشید چون کس دیگری وظیفه ای در قبال این موضوع ندارد. حوزه های موبایل و فناوری به سرعت در حال تغییرند، اما دنیایی از اطلاعات وجود دارد که تنها به اندازه ی یک کلیک با شما فاصله دارد. یاد گرفتن ریزه کاری های یک شغل جدید نه تنها می تواند برای شما صرفه جویی اقتصادی به همراه داشته باشد، بلکه وقتی در مورد تمام جنبه های کسب و کار خود اطلاعات داشته باشید، می توانید با اعتماد به نفس در هر گفتگویی شرکت کنید و از کسی نترسید.
۴- فروتنی
همه ی ما محدودیت هایی داریم؛ چه محدودیت زمانی و چه کمبود اطلاعات در مورد کارهای مختلف. هیچگاه از دانستن محدودیت های خود و کمک گرفتن از دیگران نترسید. موفق ترین کارآفرینان عادتی دارند و آن این است که خود را در جمع افراد باهوشتر از خودشان قرار می دهند. این کار دو کارکرد دارد: یک اینکه به بالا بردن آگاهی تان کمک می کند و دو اینکه، افراد با استعداد دیگری را نیز به سمت کسب و کار شما می کشاند.
۵- نوآوری
داشتن یک پروژه ی در دست انجام عالی است. اما کارآفرینان موفق همیشه به قدم بعدی فکر می کنند. آنها خوب می دانند کارآفرینی یک نوع شیوه ی زندگی است، نه یک عنوان شغلی. در این مسیر مجبور خواهید شد تصمیمات دشواری بگیرید و مدام بین استراحت، تفریح و کار پای کامپیوتر، یکی را انتخاب کنید. اما اگر خود را وقف این شیوه ی زندگی کنید، آن تصمیمات دشوار در نهایت آنقدر ها هم محدودیت ساز به نظر نخواهند آمد.
اگر از این مهارت ها برخوردارید که خوش به حالتان، آنها را حفظ و تقویت کنید. اگر نه، هیچ وقت برای پرورش آنها دیر نیست، به تلاش خود ادامه دهید.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
ایده های کوچک بذر های موفقیت هستند که نباید آنها را نادیده گرفت. فرصت ها می آیند و می روند و هرگز منتظر شما نخواهند ماند ، در این بین انسان های هوشمند هستند که آنها را می گیرند و در ذهن خود می کارند و با جوهره ی سعی و تلاش خود آنها را آبیاری می کنند . یک ایده ی خوب همانند یک دانه ی گندم است که با کاشت و پروش آن می شود هزاران دانه ی دیگر تکثیر کرد . در اینجا می خواهیم به بعضی از این نمونه ها اشاره کنیم . چه کسی فکر می کرد ایده ی ایجاد یک وب سایت برای جستجو در اینترنت که در ذهن چند نوجوان ریشه کرد ، سال ها بعد شرکت گوگل را به وجود آورد. ایده ای که از یک پارکینگ کوچک شروع شد و در حال حاضر یکی از بزرگ ترین شرکت های دنیا است . استیو جابز نیز از یک ایده ی کوچک شروع کرد ! کاری را که امروز خیلی از نوجوانان کشور ما قادر به انجام آن هستند . جمع کردن رایانه خانگی ! او نیز از پارکینگ خانه اشان استفاده می کرد . قطعات رایانه های خانگی را خودش سر هم می کرد و به صورت یک رایانه کامل می فروخت . این ایده تا جایی پیش رفت که در حال حاضر شرکت اپل برای محصولاتش سخت افزار منحصر خود را تولید می کند.
مونه هایی این چنینی فراوان هستند ، افرادی که در برابر مشکلات کوتاه نیامدند و با تکیه به نیروی بازوی خویش کار را پیش برده و هدف خود را دنبال نمودند. این افراد خانواده های ثروتمندی نداشتند، نابغه های بین المللی هم نبودند، تنها ویژگی آنها اراده ی قوی و ثابت قدم بودنشان است. هر انسانی در هر شرایطی می تواند با تلاش به آنچه که می خواهد برسد. ایده ای کوچک را نادیده نگیرید و شعار افراد موفق را فراموش نکنید: « هیچ غیر ممکنی وجود ندارد».
آیا من ویژگی های یک کارآفرین را دارم؟
۱٫ آیا توان مواجهه راحت با ریسک و خطرات را دارید؟
۲٫ آیا استقلال طلب هستید؟
۳٫ آیا می توانید دیگران را متقاعد کنید؟
۴٫ آیا قادر به مذاکره هستید؟
۵٫ آیا خلاق هستید؟
۶٫ آیا می توانید حمایت دیگران را جلب کنید؟
یعنی انسان ها عاشق شمردن مشکلاتشان هستند
اما لذت هایشان را نمی شمارند !!!
اگر آنها را هم می شمردند، همه می فهمیدند که
هر کدام به اندازه کافی از زندگی لذت برده اند …
حواست باشد
حساب های اصلی زندگیت را فراموش نکنی !
برخی از این فراموشی ها تحت هیچ شرایطی قابل جبران نیستند ؛
همیشه
حساب نعمت هایت را داشته باش، نه مصیبت هایت
حساب داشته هایت را داشته باش، نه باخته هایت
حساب دوستانت را داشته باش، نه دشمنانت
حساب سلامتی ات را داشته باش، نه سکه هایت…
عالی است