4 روش ساده برای حل مشکلات رفتاری در کودکان نوپا

۴ روش ساده برای حل مشکلات رفتاری در کودکان نوپا

آیا از مشکل کودک دو ساله آزاردهنده یا بچه سه ساله بد اخلاق رنج می برید؟ آیا به نظر می رسد که کودک نوپا به طور مداوم نسبت به هر نظم و انضباط و رفتار خوب بی اعتنایی نشان می دهد؟ آیا نگران این مساله هستید که رفتار کودک نوپای شما باعث شرمندگی تان شود؟

اگر نگران چگونگی مهار رفتارهای نگران کننده کودک نوپای خود هستید، ممکن است اصلاح رفتاری سریع والدین کمک کند. به خواندن این متن ادامه دهید تا بدانید که چگونه می توانید برخی از رایج ترین مشکلات رفتاری کودک نوپا را حل کنید.

چگونه می توان مشکلات رفتاری کودک نوپا را حل کرد؟

به عنوان یک قسمت عادی از رشد، کودک نوپا شما انواع مختلفی از مشکلات رفتاری را از خود بروز می دهد. این مشکلات ممکن است مشابه با مشکلات دوستان کودک نوپای شما بوده یا نبوده باشد. با این وجود، این مهم است که به خاطر داشته باشید که هر کودک نوپا روش بی نظیری برای بیان خود دارد. اکثر رفتارهایی که کودک نوپای شما در حال حاضر از خود بروز می دهد، از نظر ماهیتی موقتی بوده و با افزایش سن برطرف می شود. اما این بدان معنا نیست که می توانید اجازه دهید که کودکتان این رفتارهای غیرمعقول را داشته باشد. به عنوان والدین، باید به کودک نوپا خود بیاموزید که قوانین خاصی وجود دارد که باید رعایت شود. یکی از این قاعده ها، دستیابی به چنین روشی است. اگر مشکلات رفتاری در این سن برطرف نشود، ممکن است به یک عادت مادام العمر تبدیل شود.

چند روش برای حل شایع ترین مشکلات رفتاری در کودکان نوپا

چند روش برای حل شایع ترین مشکلات رفتاری در کودکان نوپا

۱٫ حل کردن مشکل اخلاق قهر کردن کودک

در این سن، احساسات کودکتان در حال تغییر است. یک لحظه ممکن است والدین فوق العاده ای باشید و سپس می بینید که کودک حالت قهر کردن دارد. کودکتان ممکن است جیغ کشیده، گریه کرده، و در مورد مسائلی که احتمالا وجود ندارند، گریه و زاری کند. این مساله بیشتر در سنین ۱ تا ۳ سال شایع است. در این سن، کودک نوپا آنچه که می گویید را متوجه می شود، اما هنوز هم نحوه ابراز صحیح خودش برای او دشوار است. این مساله می تواند منجر به سرخوردگی و در نهایت کج خلقی کودک شود.

چگونه این مشکل را حل کنیم:

خونسردی خود راحفظ کنید: به خاطر داشته باشید که کودک نوپا هم اکنون قهر کرده است، بنابراین اگر شما هم عصبانی شوید، کمکی به حل مشکل نمی کند. در حقیقت، شما صدای تان را بالا برده یا تلاش می کنید تا کودک را وادار به متوقف کردن کنید که به احتمال زیاد نتیجه معکوس خواهد داشت. فقط در اطراف کودک نوپا باشید. در سطحی هم تراز با کودک نوپا نشسته و به آرامی دست خود را به دور او بچرخانید. می توانید کودک را در آغوش خود آرام کنید. پشت کودک نوپا را نوازش کرده و به او بگویید که دوستش دارید و همه چیز خوب خواهد شد.

۲٫ حل مشکل لگد زدن و گاز گرفتن کودک

کودک دو تا سه ساله تان ممکن است علائم تهاجمی از خود بروز دهد. نگران نباشید، زیرا اینها می تواند بگذرد. گاهی اوقات کودک ممکن است فقط برای جلب توجه فوری تان این کار را انجام دهد. اگر هر بار به این کار او واکنش نشان دهید، این ممکن است به یک عادت تبدیل شود.

نحوه برخورد با مشکلات رفتاری در کودکان نوپا

کودک نوپا باید درک کند که اقدامات او عواقب جدی به همراه خواهد داشت. اگر کودک نوپا مشت زده یا گاز می گیرد، فریاد نزنید. در عوض، امتیازات خاصی مانند بازی با یک اسباب بازی مورد علاقه یا تماشای یک نمایش کارتونی مورد علاقه را از او سلب کنید. به کودک خود توضیح دهید که چرا این امتیازات را از دست داده است. به جای این کار، می توانید یک مهلت دو یا سه دقیقه ای به کودک دهید.

اجازه دهید تا کودکتان بدون اینکه کاری انجام دهد یا با کسی صحبت کند، در این چند دقیقه آرام بنشیند. توضیح دهید که چرا این کار را انجام داده اید و کودک نوپا چگونه می تواند دفعه دیگر از انجام این کار جلوگیری کند.

۳٫ حل مشکل جیغ کشیدن کودک

کودک نوپای شما سرشار از انرژی است و این یکی از اصلی ترین دلایلی است که چرا تا این اندازه صدای کودک بلند است. جیغ کشیدن همیشه به معنای فریاد زدن یا نشان دادن عصبانیت نیست. گاهی اوقات، فقط کودک نوپا نمی داند که این مساله اشتباه است. این صدای او ممکن است برایش هیجان انگیز باشد. یا ممکن است عاشق این حقیقت باشد که هر بار فریاد می زند، سر خود را به سمت او بر می گردانید و با او صحبت می کنید.

چگونه این مشکل را حل کنیم:

اگر شما هم با فریاد جواب کودک را بدهید تا از او بخواهید که این کار را متوقف کند، اثر نخواهد کرد. در حقیقت، تنها ممکن است مساله را وخیم تر کند، زیرا کودک نوپا ممکن این تصور را داشته باشد که فریاد زدن ایرادی ندارد. اطمینان حاصل کنید که کودک نوپا به خوبی تغذیه و استراحت کرده است. اگر کودک نوپا می تواند درک کند، سعی کنید و تفاوت بین صدای ملایم و بلند را به او آموزش دهید. با کودک خود فریاد بزنید و به او بگویید که با صدای بلند فریاد بزند. در مرحله بعد صدای خود را پایین بیاورید و به کودک نوپا بگویید که همین کار را انجام دهد. دفعه بعدی که کودک فریاد می کشد، به او یادآوری کنید که از لحن صدای ملایم استفاده کند. مطمئن شوید که با او ملایم صحبت می کنید.

حل مشکل «نه» گفتن کودک

۴٫ حل مشکل «نه» گفتن کودک

آیا این کلمه ای نیست که بیشتر از همه از آن استفاده کرده اید؟ کودک نوپای شما اخیرا درک کرده است که گفتن «نه» تا چه اندازه جالب است. این کار توجه شما را جلب می کند و همچنین به این معنا است که کودک حق انتخاب دارد.

چگونه این مشکل را حل کنید:

با ارائه گزینه هایی محدود به کودک که از بین آنها انتخاب کند، نیاز مستقیم به «نه» گفتن کودک را متوقف کنید.

دادن دو تا سه گزینه انتخابی به کودک در این مرحله زندگی کافی است. اینکه کاری کنید که کودک خود را بخشی از این قضیه احساس کند، به او کمک می کند تا انتخاب های خود را با شما به اشتراک بگذارد. همیشه می توانید یک وضعیت ساده را به یک بازی انتخاب تبدیل کنید. چیزی مانند «آیا می خواهی با ماشین به بیرون بروی یا می خواهی به مدت دو دقیقه دیگر نشسته و منتظر بمانی و سپس به بیرون بروی؟» می تواند یک روش ساده برای انجام کارها باشد.

کودک نوپا شما در این جا فرد کم سن تر است بنابراین، به خاطر داشته باشید که فرد بزرگسال در اینجا خود شما هستید که در تمام مدت می توانید الگویی برای کودک نوپا باشید. در شرایطی که هم اکنون پر از انرژی است، صدای خود را بالا نبرید. در عوض، به کودک نوپا کمک کنید تا آرام شود.

به خاطر داشته باشید که کودک نوپا ممکن است همیشه نداند که بد اخلاقی یا داد زدن چیست. این ممکن است صرفاً هدایت انرژی او یا راهی برای جلب توجه شما باشد. کودک نو پا خود را غرق در عشق و محبت کنید و دائماً به او بگویید که چقدر عاشق او هستید و به او اهمیت می دهید.

 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *