بعد از مشاجره زن و شوهری چیکار کنیم؟

۳۲ نکته ظریف و مفید که باید بعد از یک مشاجره شدید انجام دهید

کارهایی که پس از یک دعوا انجام می دهید به اندازه کارهایی که در حین بحث و جدل انجام می دهید، مهم است.

شما دعوای شدیدی با همسرتان داشته اید. ممکن است این یک جنجال چند ساعته بوده یا صرفاً یک مشاجره ۲۰ دقیقه ای باشد و یا شاید ترکیبی از هر دو حالت. در هر صورت، مطالبی گفته شده، عصبانیت بروز کرده، احساسات خدشه دار شده و اکنون بین شما فاصله ایجاد گردیده است.

مشاجرات بزرگ و کوچک همواره روی می دهند. این مساله بسیار طبیعی و بعضاً بی ضرر است. توافق داشتن بر روی همه مسائل امکان پذیر نیست و ازدواج بدون این مشاجرات کوچک یا بزرگ، ازدواجی بدون بهره وری است. عمل مشاجره نشان می دهد که کاری باید در خصوص یک ارتباط انجام شود و هر دو طرف رابطه تلاش می کنند تا اتفاقی روی داده، به سمت هدفی بزرگتر حرکت کرده و به دنبال یافتن روشهایی برای عملکرد بهتر هستند.

همان طور که گفتیم، آنچه که بعد از یک مشاجره شدید انجام می دهید به اندازه اموری که در حین مشاجره انجام می دهید یا نمی دهید، مهم است. آسان است که صرفاً در عواقب بعد از یک مشاجره شناور بوده و تنها منتظر بمانید تا همه چیز به حالت عادی بازگردد. درک کردن این که چه هنگام افراد به زمان یا مکان مناسب نیاز دارند، مهم است. اما این گونه وانمود نمودن که گویی هیچ اتفاقی روی نداده، رویکردی اشتباه است. مهم است اقداماتی داشته باشید تا با کمک یکدیگر بتوانید شرایط را به حالت عادی بازگردانید. اما چه می توان کرد؟ در اینجا، بدون ترتیب خاصی، ما ۳۳ نکته ظریف و مفید را که باید بعد از یک مشاجره انجام دهید، بیان می کنیم.

بعد از مشاجره بهتر است چه کارهایی انجام دهیم؟

۱- درباره احساس تان مطالبی را یادداشت کنید

هر چیزی. آن را مکتوب کنید. عمل نوشتن نوعی مراقبه بوده و به شما کمک می کند تا تفکرات خود را بهتر درک کنید. اگر می خواهید چیزی را با شریک زندگی تان در میان گذارید، این کار را انجام دهید، زیرا وی می تواند به این مطالب اتکا نماید (و می تواند آن را بارها بخواند).

۲- یخ موجود را بشکنند

اجازه دهید این مطالب یخ موجود را بشکنند و در این زمینه پیشقدم شوید.

۳- سریع مشکل را برطرف کنید (در صورت امکان)

لارا مک لئود، یک مشاور اجتماعی معتبر می گوید: “توضیح دهید که چرا ناراحت بوده یا هستید و درباره اینکه احساس می کنید چه کارهایی در خصوص مساله انجام شده و برای اینکه از بروز مشاجرات بیشتر جلوگیری شود، صحبت کنید. این کار را هر چه زودتر انجام دهید. اگر از خواب بیدار شدید و کماکان احساس کردید نمی خواهید درباره موضوع حرف بزنید، این مطلب را بیان کنید. پس از اذعان کردن به این موضوع، درباره این که چه موقع می توانید به حل آن بپردازید فکر کنید. اجازه ندهید شرایط سخت تر شود.”

۴- خانه را تمیز کنید، از بالا تا پایین

انتظاری برای جواب نداشته باشید. به کثیف بودن توالت اشاره نکنید. فقط کارتان را انجام دهید.

۵- با فرزندتان بازی کنید

با فرزندتان بازی کنید. تمامی حواستان را معطوف آنها کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا آرام شوید و شما را از لحاظ عاطفی در زمانی که تلاش می کنید مسائل را رفع کنید، مفید می سازد.

کارهای بعد از دعوای زن و شوهری

۶- ورزش کنید

ورزش کنید و به خودتان بپردازید. هر دو نفر شما باید این فاصله را ترمیم کنید. این کار با کمی پرداختن به خود توسط هر دو نفر شما آغاز می شود.

۷- در مقابل فرزندانتان مسائل را حل کنید

کودکان از والدین خود یاد می گیرند. وقتی والدین در مقابل فرزندان به حل مشکلات پس از مشاجره بپردازند، به آنها احازه می دهند درک کنند که حتی با وجود اینکه افراد ممکن است بحث و جدل داشته باشند، این امر به معنی این نیست که روابط بین آنها غیرقابل ترمیم می باشد.

۸- کاری بکنید که آنها شاد شوند

تقسیم کردن شادی، قدرتی فوق العاده دارد زیرا نوروپپتیدهایی در زمان خنده و شادی در بدن آزاد می شوند. وقتی زوجین سعی می کنند شادی را با اعضای خانواده تقسیم کنند، این امر می تواند تنش ها را کاهش داده و دیوارهای بوجود آمده را بشکند تا زوجین بتوانند جایگاه خود را آسان تر پیدا کنند.

۹- برای طرف مقابل کارت عذرخواهی تهیه کنید

هیچ چیزی خنثی کننده تر از دادن یک کارت عذرخواهی جذاب به طرف مقابل نمی تواند تنش های باقی مانده را از بین ببرد. هرچه این کارت احساسی تر باشد، بهتر است.

۱۰- یک یادداشت عاشقانه بنویسید

به فرزندان تان بگویید که حتی پس از یک مشاجره کماکان می توانید شریک زندگی یکدیگر باشید و هرگز از دوست داشتن آنها دست نخواهید کشید. آنها لازم است این را بشنوند و شما نیز بایستی این مطلب را به خودتان یادآوری کنید. این کار مفید خواهد بود.

۱۱- بگویید که به حرف هایش گوش کرده اید

به  وی بگویید که به سخنانش گوش می دهید. این عبارت که “من حرف هایت را شنیدم” را بگویید. این عبارت قدرتمند بوده و شنیدن آن برای طرف مقابل ارزشمند می باشد.

۱۲- چیزی را که مشکل داشته است درست کنید

اگر کاری را به دلیل کسل کننده یا آزار دهنده بودن کنار گذاشته بودید، اکنون زمان آن است که به سراغش بروید. پس وارد عمل شده و مثلاً سنسور دود را که خراب شده بود تعمیر کرده تا قفل در را تعویض کنید. این ژست کوچک توسط دیگران درک خواهد شد.

۱۳- به دنبال فرصتی برای تمجید و تحسین شریک زندگی تان باشید

برای شریک زندگی تان ارزش قائل شوید. به دنبال فرصتی برای تمجید و تحسین شریک زندگی تان باشید (به عنوان والد، همسر، دوست، همکار یا هر چیز دیگری). واقعی عمل کرده و به نکات خاص اشاره کنید. این کار به از بین بردن فاصله ها کمک می کند.

۱۴- رابطه جنسی فعلا تعطیل

به سرعت به سراغ رابطه جنسی برای رفع مشکل نروید. متاسفانه دستاویز قرار دادن سریع رابطه جنسی پس از مشاجره در حالی که می تواند لحظات خوبی ایجاد کند، اما همانطور که “لیزا بهار” روانشناس خانواده و ازدواج می گوید، عملکرد نادرستی است که ممکن است به مشاجرات بیشتر بیانجامد. وی می گوید: “من می توانم الگویی درست کنم که نشان دهد مشاجرات به عنوان داروی مقوی غرایز جنسی عمل می کند؛ زیرا در هر دو حالت آدرنالین تولید شده و نوعی خیزش را به همراه دارند. پس درباره این عادت مشاجره و رابطه جنسی بیشتر فکر کنید.” بهتر است آن را به زمان دیگری موکول کنید.

۱۵- برای طرف مقابل فضا خالی کنید

اگر طرف مقابل به فضا نیاز دارد، آن را در اختیار وی قرار دهید. افراد مسائل را به نحوی متفاوت پردازش می کنند.

۱۶- بعد از آرام شدن به حرف طرف مقابل گوش کنید

اگرطرف مقابل می خواهد درباره مشاجره صحبت کند (و هر دو نفر آرام شده اید) به وی گوش کنید. واقعاً به حرفهای وی گوش دهید. اجازه دهید احساسش را بدون اینکه شما مجبور باشید واکنش ها یا اقداماتش را قضاوت کنید، بیان کند.

۱۷- به فکر پیشگیری از دعوا باشید

پس از دوره کسب آرامش، کنار یکدیگر بنشینید و درباره کارهایی که می توانید برای جلوگیری از بروز مجدد این شرایط انجام دهید، به توافق برسید. آیا مشکل جنسی است؟ آیا مشکل پیچیده است؟

۱۸- موسیقی گوش کنید

کمی موسیقی پخش کنید. بهتر است به سراغ موسیقی مورد علاقه طرفین بروید. این کار می تواند کمی سکوت را در هم بشکند.

بعد از دعوای زن و شوهری موسیقی گوش کنید

۱۹- اشتباه خود را بپذیرید

اگر متوجه اشتباه خود شدید، این را بیان کنید و مسئولیتش را بپذیرد. اعتراف کنید که اشتباه کرده اید، خودمحور نباشید، آرام بنشینید و اجازه دهید طرف مقابل احساسش را بیان کند.

۲۰- چیزی ببینید

پیشنهاد تماشا کردن چیزی را بدهید که قبلاً اعلام کرده بودید نمی خواهید آن را تماشا کنید. آن را در هر صورت ببینید.

۲۱- غذا سفارش دهید

بدترین فست فودی را که در زمان نامزدی و آشنایی اولیه تجربه کرده بودید، سفارش دهید. یک غذاهای ناخوشایند با چربی اشباع فراوان. علاوه براین، مشاجره بدون شک شما را گرسنه خواهد کرد.

۲۲- قرار رستوران بگذارید

اگر کاری وجود داشته که او می خواسته با یکدیگر انجام دهید و شما نتوانسته اید آن را انجام دهید (دوره درمانی، تعطیلات، شام در یک رستوران جدید)، اکنون برای انجام آن برنامه ریزی کنید.

۲۳- بخوابید

به وی خواب راحت را هدیه دهید. اجازه دهید آخر هفته بیشتر بخوابد، کودکان را از خانه بیرون ببرید و هنگام برگشتن به خانه در حدود ساعت ۱۱ برای وی نیز خوراکی بخرید.

۲۴- مسئولیت پذیر باشید

مسئولیت حرف هایی را که در هنگام عصبانیت گفته اید، بر عهده بگیرید. توضیح بدهید که در آن لحظه عصبانی بوده اید. درباره چیزهایی که او گفته است، دوباره بحث نکرده و او را سرزنش نکنید. برای عصبانیت ناخودآگاه خود عذرخواهی کرده و به کارتان ادامه دهید.

۲۵- عامل عصبانیت خود را توضیح دهید

اگر چیزی شما را در طول مشاجره بسیار عصبانی کرده است، آن را برای وی توضیح دهید. مهم است بدانید چه مکانیسم هایی دخیل هستند و معمولاً طرفین عمدی برای برانگیختن خشم یکدیگر ندارند.

۲۶- به سراغ شبکه های مجازی نروید

درباره مشاجره خود مطلبی در رسانه های اجتماعی بیان نکنید. این حرکتی اشتباه است.

۲۷- از بی اعتنایی بپرهیزید

از بی اعتنایی بپرهیزید. این رفتار که در اصطلاح مشاوره  ازدواج، به تاخیر با بی توجهی تعبیر می شود، به شدت زیان بار است. اگر به زمان بیشتری برای تحلیل مشاجره ای که روی داده است نیاز دارید، این مطلب را اعلام کنید. بگویید: “من هنوز آمادگی صحبت درباره آن موضوع را ندارم.”

۲۸- توجه به کلمات

وقتی مجدداً مساله را مورد بررسی قرار می دهید، از “من” به جای “شما” استفاده کنید. این تغییر کلام می تواند تاثیر زیادی در بازگشت رابطه به شرایط عادی داشته باشد. جاسیمن ترانی، LMHC، می گوید: “وقتی به سادگی احساساتتان را بیان می کنید، این مساله کمتر باعث بروز اختلاف نظر می شود”. علاوه براین، این گونه سخن گفتن منظور شما را واضح تر بیان کرده و اجازه می دهد طرف مقابل بفهمد که شما در وضعیت تهاجمی قرار ندارید. سلستی ویسیر، یک پزشک سلامت روان می گوید: “ما تمایل داریم عباراتی مانند “تو من را عصبانی کردی” را بکار برده و از تو استفاده کنیم. وقتی ما عبارات را به این صورت چهارچوب بندی می کنیم، طرف مقابل واقعاً به حرف ما گوش نخواهد کرد.”

۲۹- عذر خواهی کنید

اگر می خواهید عذرخواهی کنید، فقط نگویید “من متاسفم”. این عبارت به تنهایی توخالی و پوچ است. در عوض توضیح دهید که دیدگاه وی درباره موضوع X و Y را درک کرده اید و اینکه بیش از حد مطالب را بغرنج کرده اید و یا بگویید که برای عمل خاصی متاسف هستید. در غیراین صورت، عذرخواهی کمکی نخواهد کرد.

۳۰- حرف های عاشقانه بزنید

با زبان عشق وی سخن بگویید. آیا وی ارائه کمک را تحسین می کند؟ یا محبت؟ یا اختصاص زمان کافی؟ کاری را انجام دهید که برای غریزه اصلی وی خوشایند باشد.

۳۱- گفتن من متاسفم تاثیری ندارد

همانند اشتباه مربوط به عبارت ” من متاسفم” از گفتن این که منظور و قصد خاصی نداشته اید نیز خودداری کنید. این بیان نیز کمکی نخواهد کرد. ممکن است منظور شما واقعاً آنچه گفته اید نباشد اما از آن کلمات استفاده کرده اید و نمی توانید آنها را بازگردانید. بنابراین بهتر است با بیان عبارات خاص و توضیح دادن آنها برای درک بهتر طرف مقابل از اینکه چه چیزی باعث بروز رنجش شده است، عذرخواهی کنید. پذیرش مسئولیت بسیار مفید است.

۳۲- خودتان را ببخشید و از آن درس بگیرید

همه ما مرتکب اشتباه می شویم. اعتراف به اینکه اشتباه کرده اید (و شکل دادن عاداتی که به شما کمک می کنند این اشتباهات تکرار نشوند) بسیار مهم می باشد. تنها راه واقعی پایان دادن به یک مشاجره، درس گرفتن از آن است.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. با سلام اگه ایراد از طرف مقابل باشه چی وقتیکه کار خیلی بدی کرده باشه و نپذیره چی ممکنه تصمیم بدی برای خودش و خانواده گرفته باشه و قبول هم نکنه اینجور مواقع چه باید کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.