۱۱ غذای مفید برای تخمدان پلی کیستیک!

۱۱ غذای مفید برای مقابله با تخمدان پلی کیستیک!

انگور قرمز و انار: این میوه ها مادۀ مفیدی به نام رزوراترول دارند که روی سطح انسولین و هورمون تستوسترون و کارکرد آن ها تأثیر مثبت دارند.

انواع توت های سیاه: این توت ها حاوی آنتی اکسیدان های زیاد که این مدل فیتونوترینت ها به پیشگیری از سرطان، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی نیز کمک می کنند و خوردن یک بار از این توت ها در طول روز در مقابله با تخمدان پلی کیستیک بسیار مفید است. شما می توانید آن را به انواع سالاد و غلات صبحانه اضافه کنید و از انواع یخ زدۀ آن در طول سال نیز استفاده کنید.

دانه ها وآجیل ها: انواع آجیل منبع خوبی از پروتئین هستند و نوع چربی خوب و مفید آن ها مانند آنتی اکسیدان عمل می کند. خوردن ۴۵ گرم آجیل در طول روز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. همچنین در افرادی که مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هستند، مصرف این مقدار آجیل می تواند منجر به تعادل سطح انسولین و بهبود وضعیت کلسترول شود به خصوص مصرف بادام و گردو در حد متعادل می تواند باعث کاهش سطح ال دی ال (کلسترول مضر) شود. مصرف گردو باعث افزایش حساسیت انسولین تا ۲۶% و کاهش سطح گلوکز خون می شود و همچنین، باعث افزایش هورمون جنسی متصل به گلوبولین می شود. مصرف بادام نیز باعث کاهش سطوح اندروژن آزاد می شود و به همین دلیل به عنوان یکی از عوامل کاهش ریزش مو محسوب می گردد.

ماهی: مصرف ماهی دو بار در هفته توصیه می شود و این توصیه به دلیل خاصیت ضد التهابی ماهی است. البته تمام ماهی ها ویژگی های یکسان مشترک ندارند. برای نمونه، برخی ماهی های آب های سرد مانند ماهی تن، قزل آلا و سالمون دارای بالاترین مقادیر امگا ۳ هستند، اما ماهی تیلا پیلا که ماهی خوشمزه و پر پروتئینی است که از نظر امگا۳ غنی نیست. امگا۳ به دست آمده از ماهی می تواند در بهبود سطوح کلسترول و انسولین نقش مهمی را ایفا کند. مطالعاتی انجام شده نشان داده است زنانی که اضافه وزن و تخمدان پلی کیستیک دارند، اگر در مدت ۲ ماه به مقدار ۴ گرم روغن ماهی در طول روز استفاده کنند، سطح قند و انسولین و تری گلیسیرید و ال دی ال آن ها کاهش می یابد. همچنین مطالعات دیگر نشان می دهد اگر زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک، ۱۵۰۰ میلی گرم امگا ۳ در روز به مدت ۶ ماه دریافت کنند، کلسترول آن ها کاهش می یابد و سطح تستوسترون و انسولین تنظیم می شود.

اسفناج: این گروه از سبزیجات برگ پهن منبع غنی از فیبر، آهن و فولات هستند (البته گفتنی است آهن موجود در مواد غذایی گیاهی جذب بسیار پایینی دارند) که این مواد جزء مهم ترین مواد مغذی مورد نیاز برای بارداری سالم هستند. اسفناج را می توانید در سالاد یا اسموتی ها، یا به صورت پخته در انواع غذا یا ماست مصرف کنید.

روغن زیتون: این روغن منبع خوبی از اسیدهای چرب با یک پیوند اشباع است که برای بهبود سلامت و کاهش خطر بیماری های قلبی بسیار مفید است. همچنین در افراد مبتلا به تخمدان پلی کیستیک، به عنوان ماده غذایی ضد التهابی عمل می کند. مصرف روزانه ۱ قاشق غذاخوری در سالاد یا روی غذا توصیه می شود و توجه داشته باشید این روغن را در پخت و پز به کار نبرید.

آووکادو: این میوه نه تنها منبع خوبی از اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه است، بلکه می تواند باعث کاهش کلسترول گردد. آوکادو را می توانید همراه سالاد، تخم مرغ یا ساندویچ یا به عنوان طمع دهنده در شیر یا ماست و یا به تنهایی مصرف کنید.

چای: مصرف چای سبز یا چای نعنا می تواند بسیاری از جنبه های تخمدان پلی کیستیک را درمان کند. نوشیدن چای نعنا باعث کاهش تستوسترون و کاهش رشد موهای زائد می شود. تحقیقات نشان داده است زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک که در روز ۵ فنجان رقیق چای سبز استفاده کرده اند، یک منبع غنی از مواد ضد التهابی را دریافت کرده اند و این باعث کاهش کلسترول و انسولین و وزن و نشانگرهای التهابی در آن ها شده است. در این مطالعه نشان داده شد ۶۲% از این زنان سیکل قائدگی منظم تری پیدا کرده اند و ۱۲% شانس بارداری در آن ها افزایش یافت. چای چه سرد باشد، چه گرم، تفاوتی ندارد، مهم این است بدون قند خورده شود و تنها در این صورت است که سطح گلوکز و انسولین افزایش پیدا نخواهد کرد.

سیر: سیر یک داروی گیاهی بسیار تند است که هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است. سیر مانع ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود و کلسترول را کاهش می دهد. یک متاآنالیز مربوط به ۲۶ مطالعه نشان داده است که مصرف سیر باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید می شود. از دیگر فوائد سیر این است که به عنوان یک پروبیوتیک عمل می کند، باعث افزایش باکتری های مفید روده می شود و سایتوکین های ضد التهابی را افزایش و میکروب های بیماری زا را کاهش می دهد.

تخم مرغ: تخم مرغ به عنوان کامل ترین غذای طبیعی است که منبع خوبی از پروتئین ( در سفیده) و اسیدهای چرب امگا ۳ ( در زرده) است. ماده مغذی مهم دیگری که در تخم مرغ وجود دارد، اسید امینه کولین نام دارد که یکی از مواد بسیار مهم و ضروری برای بارداری است.

حبوبات: حبوبات منبع خوبی از فیبر و پروتئین گیاهی و آهن است. با مصرف ۱ لیوان حبوبات پخته در یک روز می توان تقریباً کل پروتئین گیاهی مورد نیاز بدن را تأمین کرد. از انواع مختلف حبوبات می توانید در سالاد، سوپ و … استفاده کنید. به خاطر داشته باشید داشتن برنامه غذایی متعادل و سالم، به همراه ورزش منظم روزانه و داشتن برنامۀ کاهش وزن مناسب زیر نظر مشاور تغذیه، در صورت داشتن اضافه وزن، مهم ترین گام در درمان و کاهش بیماری تخمدان پلی کیستیک است.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *