تعریق نوزاد در هنگام خواب

۱۱ دلیل برای تعریق نوزاد در هنگام خواب و اینکه چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمایید

تعریق شبانه به معنی حجمی از عرق است که نیازمند تعویض لباس باشد. تعریق شبانه در نوزادان به معنی تعریق بیش از حد در هنگام شب می باشد. به دلیل خیس شدن لباس ها در این وضعیت، خواب نوزاد ممکن است دچار آشفتگی شود. هرچند ممکن است دیدن تعریق نوزاد در هنگام شب باعث نگرانی شود اما این مساله همواره نشانه ای بر وجود یک بیماری زمینه ای نمی باشد.

در این مقاله ما درباره دلایل، نحوه مدیریت و درمان تعریق نوزادان در هنگام شب مطالبی را بیان خواهیم کرد.

آیا تعریق شبانه در نوزادان طبیعی است؟

تعریق نوزادان در هنگام شب همواره دلیلی برای نگرانی نمی باشد. دلایل مختلفی باعث تعریق شبانه می شوند و تمامی آنها دال بر وجود یک مشکل نیستند. می توانید با پزشک اطفال در صورت بروز ناگهانی تعریق شدید و ادامه پیدا کردن آن برای یک دوره طولانی همراه با یک سری علائم بیماری مشورت نمایید.

چرا نوزادان در هنگام خواب عرق می کنند؟

در ادامه بعضی دلایلی که ممکن است باعث شوند نوزاد شما در هنگام شب دجار تعریق شود، بیان می کنیم:

گریه کردن

گریه کردن بیش از حد می تواند باعث خستگی نوزاد شده و منجر به تعریق شود. این نوع تعریق معمولاً با توقف گریه نوزاد برطرف می شود.

موقعیت مکانی

نوزادان بسیار خردسال نمی توانند خودشان حرکت کنند و ممکن است به همین دلیل چندین ساعت در یک وضعیت بمانند. در این شرایط، نوزاد ممکن است احساس گرما کرده و بیشتر عرق کند.

دمای بالای اتاق

دمای بالای اتاق می تواند باعث ناراحتی نوزاد شده و تعریق وی را افزایش دهد. تعریق یک مکانیسم دفاعی طبیعی بدن در مقابل گرمای بیش از حد است. ترکیب تعریق با قرمزی پوست می تواند نشان دهنده گرمای بیش از حد محیط باشد.

پوشش بیش از حد لباس

پوشاندن نوزاد با چند لایه لباس و پتو می تواند باعث افزایش دمای بدن و در نتیجه تعریق نوزاد شود. گرم شدن بیش از حد بدن با سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SIDS) یا مرگ غیرمنتظره نوزادان (SUDI) در ارتباط است. توصیه شده است که پوشش لباس نوزاد متناسب با وضعیت هوای محیط زندگی باشد.

خواب عمیق

نوزادان معمولاً در مرحله خواب عمیق دچار تعریق می شوند. این مساله معمولاً نگران کننده نمی باشد.

تعریق نوزاد در هنگام خواب

محل غده های عرقی

دیدن عرق بر روی سر نوزادان در هنگام خواب معمولاً عادی است. برخلاف بالغین، بیشتر غده های عرقی در نوزادان در ناحیه سر آنها قرار دارد. این غده های عرقی ابتدا بر روی پوست سر و سپس پیشانی رشد می یابند. غده های عرقی در کف دستها و پاها و زیربغل در مراحل بعدی رشد شکل می گیرند. در نتیجه، معمولاً قطره های عرق ابتدا بر روی پیشانی و پوست سر نوزادان نمایان می شوند.

تب

نوزادانی که تب داشته باشند معمولاً در هنگام شب عرق می کنند. این تب ممکن است به دلیل سرماخوردگی یا عفونت ایجاد شده باشد.

علت عرق كردن سر كودكان در خواب چيست

داروها

داروهایی مانند استامینیوفن که برای کاهش تب به نوزادان داده می شوند، می توانند باعث بروز تعریق شوند.

آپنه خواب نوزادان

آپنه انسدادی خواب در یک تا سه درصد از نوزادان دیده می شود. علائم این وضعیت عبارتند از خرخر کردن، دشواری تنفس یا تنفس از راه دهان در هنگام خواب. تعریق معمولاً در نوزادان مبتلا به آپنه خواب روی می دهد.

هایپرهیدروسیز

هایپرهیدروسیز وضعیتی است که با تعریق بیش از حد شناسایی می شود. دلیل اصلی این وضعیت کماکان مشخص نشده است و این وضعیت ممکن است صرفاً در بعضی نواحی بدن روی دهد.

بیماری قلبی بدو تولد (CHD)

تعریق معمولاً در نوزادان مبتلا به CHD بویژه آنهایی که تمایل بیشتری به نارسایی قلبی بدو تولد (CHF) دارند، روی می دهد. تعریق و گریه بیش از حد یکی از اولین علائم وجود CHF در نوزادان می باشند.

اگر درباره هر کدام از این عوامل برای ایجاد تعریق بیش از حد در نوزادتان شک داشتید با پزشک مشورت نمایید. نظارت بر الگوی تعریق نوزاد و ایجاد تغییرات لازم می تواند به کاهش مقدار تعریق وی کمک نماید.

نکاتی درباره نحوه برخورد با تعریق نوزادان در هنگام خواب

ایجاد یک سری تغییرات در محیط اطراف نوزاد ممکن است به کاهش تعریق وی در هنگام شب کمک کند.

دمای اتاق

توصیه می شود که دمای اتاق را بین ۶۸ یا ۷۲ درجه فارنهایت (۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی گراد) نگه دارید. بسیاری از دستگاههای نظارت نوزاد دمای محیط را به شما اعلام می کنند یا می توایند از یک دماسنج برای این منظور استفاده کنید. دمای اتاق نوزاد باید چیزی بین گرم و سرد بوده و بیش از حد گرم نباشد.

لباس های راحت

لباسی راحت و مناسب فصل به نوزاد بپوشانید. پزشکان توصیه می کنند که کودک را به نحوی گرم نگه دارید که گویی در رحم مادر قرار دارد. پوشش نامناسب می تواند باعث گرم شدن بیش از حد نوزاد شود. از لباسهایی با جنس مناسب استفاده کنید که تهویه خوبی داشته باشند.

 

کنترل گریه نوزاد

گریه بیش از حد می تواند باعث تعریق نوزاد شود. در نتیجه لازم است که دلیل گریه را یافته و برطرف نمایید. ممکن است دلیل گریه نوزاد، گرسنگی، نیاز به تعویض پوشک یا دیدن رویای بد باشد. نوزاد را آرام کرده و اجازه دهید مجدداً به خواب رود. اگر امکان دارد کودک را به مکان دیگری برای خوابیدن منتقل نمایید.

آبرسانی

آب کافی به نوزاد برای جبران آب از دست رفته به دلیل تعریق بخورانید.

اگر تعریق کودک کماکان ادامه داشت، ممکن است تب عامل مشکل باشد. می توانید برای اطمنیان خاطر بیشتر با یک متخصص اطفال مشورت نمایید.

چه موقع باید برای تعریق شبانه به پزشک مراجعه نمایید؟

کمی تفییرات می تواند معمولاً به حل مشکل تعریق در نوزادان کمک کند. با این وجود به محض مشاهده علائم زیر باید به سرعت به پزشک مراجعه نمایید.

دمای بدن نوزاد شما بیشتر از ۳۸ درجه سانتی گراد یا ۱۰۰٫۴ درجه فارنهایت باشد.

در صورتی که کودک شما خرخر می کند، دچار توقف طولانی یا ایست تنفسی در هنگام خواب می شود، این می تواند نشان دهنده آپنه انسدادی خواب باشد. این کودکان ممکن است در تغذیه نیز با مشکل مواجه باشند.

اگر کودک شما وزن گیری مناسبی ندارد.

سئوالات پرتکرار

۱- در چه سنی نوزادان شروع به تعریق می کنند؟

بعضی تحقیقات اشاره دارند که نوزادان تازه متولد شده معمولاً در دو هفته اول تولد دچار تعریق نمی شوند. نوزادان در هنگام تولد دارای غدد عرقی می باشند اما کماکان تکامل یافته نیستند. تعریق معمولاً در حدود پایان هفته دوم تولد شروع می شود هر چند این امر ممکن است در نوزادان مختلف متفاوت باشد.

۲- آیا تعریق می تواند نشانه ای بر درآمدن دندانها باشد؟

نه، تعریق با درآمدن دندانها ارتباطی ندارد. تعریق ممکن است به دلیل تب بوده و بسیاری از والدین باور دارند که ارتباطی بین تب و درآمدن دندانها وجود دارد. اما تحقیقات نشان می دهند که درآمدن دندانها و تب بالا ارتباطی با یکدیگر ندارند.

تعریق در هنگام شب معمولاً در بین نوزادان مرسوم بوده و ممکن است به دلایلی ساده مانند دمای بالای اتاق یا لباس نامناسب نوزاد روی دهد. با بزرگتر شدن کودک، بدن وی توانایی بهتری برای تنظیم دما کسب کرده و در نتیجه میزان بروز تعریق شبانه کاهش خواهد یافت.

آیا نوزاد شما در هنگام شب دچار تعریق می شود؟ تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان گذارید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *